Никола Галић покреће малу занатску пивару

Бањалучанин Никола Галић, по струци професор енглеског језика и књижевности након године и по искуства са прављењем кућног пива, ускоро покреће једну малу занатску пивару.

уторак, јул 12, 2016 / 09:07

Бањалучанин Никола Галић, по струци професор енглеског језика и књижевности након године и по искуства са прављењем кућног пива, ускоро покреће једну малу занатску пивару.

Пивара „Горштак“ биће отворена у селу Јакуповци у близини Бањалуке, али да би то успио одлучио се, за наше поднебље, необичан начин прикупљања једног дијела финансијских средства. Галић планира да барем дио неопходних новчаних средстава обезбиједи путем кампање јавног финансирања преко веб платформе Индиегого.

Галић је одлучио да производњу пива из хобија претвори у властити бизнис и покрене малу занатску пивару. На тај начин би остварио своју жељу да добро пиво подијели са свима и допринесе популаризацији занатског пива.

Сви који желе да уплате своју донацију то могу извршити путем Пеј Пал система или уплатом кредитном картицом путем странице. У зависности од висине донације уплатиоци могу да изаберу који ће поклон касније добити као знак захвалности. За више детаља посјетите страницу: https://www.indiegogo.com/projects/highlander-craft-brewery-gorstak-zanatska-pivara/x/13804389#/

Галић је дио мале, али растуће заједнице кућних пивара са подручја Бањалуке и овим хобијем се бави око годину и по дана.

„У производњи пива користим само природне састојке – слад, хмељ, квасац, воду, мед и љековито биље, без употребе икаквих вјештачких додатака. Основна разлика између занатског (енг. црафт) пива и пива индустријских пивара лежи у богатству укуса и арома, а прије свега у квалитету занатског пива“, каже Галић иначе гитариста бенда Неуро, једног од побједника регионалног такмичења демо бендова Демофест.

Развој занатског пиварства почео је у САД почетком 80-их година и до сада овај тренд се шири у читавом свијету, укључујући регију бивше Југославије, гдје је у посљедњих неколико година основано неколико десетина малих занатских пивара.

Ове пиваре карактерише углавном ручна или дјелимично аутоматизована производња мањих количина високо квалитетног пива, без штедње на сировинама.

Више информација можете добити и на број телефона +387 65 939 891.



Оставите одговор