Уобичајен викенд у Сарајеву: Срба нема, костима исцртавају Републику Српску

Вијест недирнуту преносимо са портала Радиосарајево.ба.

субота, јул 9, 2016 / 12:19

Вијест недирнуту преносимо са портала Радиосарајево.ба.

Грађанска Анти-Дејтон група у центру Сарајева, на Тргу дјеце Сарајева, поставила је јутрос инсталацију која кроз облик бх. ентитета Република Српска приказује масовне гробнице у БиХ, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Оснивач Групе Нихад Аличковић истиче како је инсталација постављена поводом годишњице геноцида почињеног над становницима Сребренице, која се обиљежава 11. јула.

"Хтјели смо на данашњи и сутрашњи датум да обиљежимо почињени геноцид на посебан начин: да истину и чињенице изнесемо на улицу људима пред очи, да виде како изгледају масовне гробнице, на чему лежи РС, да једноставно они људи који никад нису посјетили масовну гробницу виде како је то болно и тешко и кроз шта је прошао масовно бошњачки народ током агресије", рекао је Аличковић.

Масовна гробница, како је истакао, направљена је у границама Републике Српске, уз постављену таблу на којој је исписано "Добро дошли у Републику Српску".

"Управо је то порука која објашњава да та добродошлица завршава на овакав начин и то је чињеница и истина о којој треба да се говори, јер ово је данас борба против заборава, а не борба проитв помирења. Ово је подсјећање на страдање, убијање, на геноцид који се не смије негирати", рекао је Аличковић.



Оставите одговор