Радован Трећи за 10 година ГП Јазавац

Култни комад "Радован III” Душана Ковачевића оживјеће на сцени Градског позоришта "Јазавац” у Бањалуци, у години када овај театар прославља десет година постојања.

субота, јул 9, 2016 / 10:24

Култни комад "Радован III” Душана Ковачевића оживјеће на сцени Градског позоришта "Јазавац” у Бањалуци, у години када овај театар прославља десет година постојања.

Представу ће режирати Никола Коља Пејаковић, који је у овом позоришту већ оставио лични печат поставком комада “Цело тело ту ме боли” и “Шећер је ситан, осим кад је коцка”.

– Ову представу планирамо дуго и заједничка је жеља и нас и редитеља да ово буде круна наше сарадње. И биће – каже умјетнички директор Градског позоришта “Јазавац” Љубиша Савановић.

Најављује да ће комплетна сезона 2016/2017. бити сва у знаку јубилеја, а вечерња сцена биће богатија за још један наслов.

– Публику очекује и “Мало благо” (радни наслов) по тексту Елен Марфи у режији Слађане Килибарде. То је породична комична мелодрама, једна дирљива и духовита прича којом ћемо отворити сезону – рекао је Савановић и напоменуо да их очекују бројне активности.

Посебно су поносни на протеклу сезону, у којој су имали највише одиграних представа – 120 и највећи број посјетилаца – 26.000

– Предстоји нам уређење хола и позоришне сале, али и међународни фестивал младог глумца “ЗАПЛЕТ 08”, који ће и ове године имати одличан програм. Промовисаћемо и монографију о досадашњој историји нашег позоришта. Трудићемо се да у наредној сезони радимо паметно, нећемо јурити рекорде него квалитет – истиче Савановић.

Програм за “ЗАПЛЕТ 08” је комплетиран и престало је само потписивање уговора са позориштима која гостују на фестивалу.

– Имаћемо госте из Србије, Хрватске и БиХ. Као и раније, имали смо слатке муке у избору представа. Публику очекују стилски и жанровски разноврсне представе, много квалитетних глумачких, али и редитељских, остварења – поручио је Савановић.

Млади глумци

– Студио “Јазавац” је прошле године имао више од 120 полазника и ово је програм на који смо највише поносни. Дани Студија “Јазавац” су најрадоснији догађај у нашој кући, јер нема позитивније и љепше енергије од оне коју носе ови млади људи. Велики број њих у нашем позоришту учи прве глумачке кораке, али, што је још битније, и лијепо понашање, правилан говор и неке давно заборављене вриједности – каже Љубиша Савановић.



Оставите одговор