Бања Лука: Хаос због бугарских навијача

Више од 100 навијача бугарског фудбалског клуба "Берое" и Бањалучана учествовало је касно синоћ у масовној тучи испред Хотела "Босна" у Бањалуци.

четвртак, јул 7, 2016 / 08:40

Више од 100 навијача бугарског фудбалског клуба "Берое" и Бањалучана учествовало је касно синоћ у масовној тучи испред Хотела "Босна" у Бањалуци.

Полиција од раног јутра врши увиђај испред хотела, а прилаз подручју око хотела и даље је блокиран.

Око хотела су и даље видљиви трагови насиља, крв, полупан инвентар, оружје учесника у тучи. Како јавља "ЕуроБлиц", паб "Дебела берта", који је у саставу хотела, у потпуности је демолиран.

Навијаче из Бугарске чува полиција у једном хостелу у центру Бањалуке јер постоји опасност од још већих нереда, а према незваничним инфорамцијама, одузети су пасоши од 20 бугарских навијача.
Полиција је од учесника туче заплијенила палице, мачете, металне шипке.

Синоћ је двадесетак Бугара палило бакље, а потом је настао хаос. Једни тврде да су током дивљачког похода полупали стакла на улазним вратима хотела. Дијелове стакла су користили у тучи, тако да је више лица повријеђено, док је један младић задобио теже посјекотине на нози.

Други свједоци, међутим, увјеравају окупљене да су Бугари заправо нападнути и да су се само бранили.

Недуго затим стигла је и полиција, која је гостујуће навијаче привела у станицу ЦЈБ Бањалука.

Реванш утакмица између бијељинског Радника и Берое, у оквиру 1. кола квалификација за Лигу Европе, игра се у четвртак у Бањалуци, са почетком у 18 сати. Први меч је завршен резултатом 0:0.



Оставите одговор