Миша Анастасијевић свом отечеству и постхумно

На Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву данас ће бити додијељене престижне награде "Капетан Миша Анастасијевић".

петак, јун 24, 2016 / 05:22

На Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву данас ће бити додијељене престижне награде "Капетан Миша Анастасијевић".

Баштинећи заједничке вриједности српске историје, културе и предузетничког стваралаштва, "Медиа инвент" и Универзитет из Новог Сада, уз свесрдну помоћ привредних комора Србије и Републике Српске и консултацију са Подручном привредном комором Српско Сарајево, додијелили су укупно 20 престижних награда "Капетан Миша Анастасијевић".

Припремајући грађу за Монографију "Пут ка врху", представљање најуспјешнијих привредних и друштвених субјеката, прикупљени су и оцјењени приједлози за признање "Капетан Миша Анастасијевић" за подручје које покрива Подручна привредна комора Српско Сарајево, саопштено је из "Медиа инвента".

Капетан Миша је велики српски предузетник и добротвор. Зграда београдског Универзитета његова је задужбина.

Ово престижно признање у Србији се додјељује од 2000. године, а у Републици Српској од ове године.

"Жеља нам је била да ово угледно признање буде додијељено најбољима у Републици Српској, како бисмо заједно и на овај начин покушали да промовишемо позитивне вриједности цијелог друштва", наводи се у саопштењу.

Након додјеле награда по областима које покривају регионалне привредне коморе, у децембру ће најбољима у Републици Српској бити додијељене Статуете "Капетан Миша".

Сви добитници признања, номиновани за награде, мала и средња предузећа, брендови и успјешни предузетници и ствараоци, као и локалне самоуправе и установе биће представљени у Монографији "Пут ка врху" за Републику Српску и БиХ, енциклопедијском издању на српском и енглеском језику.

Свечано уручење награда биће уприличено у Музичкој академији у Источном Сарајеву данас у 13.00 часова.



Оставите одговор