Марија Милић: Мозгом за Српску

"Данас не може бити Трећег рајха, јер сте ви у Бечу неспособни!" Тако је говорио Јерг Хајдер, бивши покојни лидер Слободарске партије Аустрије. Хајдер се потом од партије отцијепио, али је и његова и политика Слободарске партије остала иста. Прије неколико година његове бивше партијске колеге успротивиле су се да аустријски градови Хитлеру одузму статус […]

недеља, мај 8, 2016 / 02:20

"Данас не може бити Трећег рајха, јер сте ви у Бечу неспособни!"
Тако је говорио Јерг Хајдер, бивши покојни лидер Слободарске партије Аустрије.

Хајдер се потом од партије отцијепио, али је и његова и политика Слободарске партије остала иста. Прије неколико година његове бивше партијске колеге успротивиле су се да аустријски градови Хитлеру одузму статус почасног грађанина. Хајдер лично хвалио се како је рођен у истој покрајини гдје и фирер.

Данас – сљедбеници идеје Трећег рајха и антисемити – смијеше нам се са Радио-телевизије Републике Српске. И, сасвим озбиљно најављују, у првим минутама националног дневника јавног сервиса Српске, свесрдну подршку 14. маја – контрашима Луке Петровића.

Невјероватно је до које мјере смо обезвриједили систем и све што је Република Српска. Страначко поигравање српским језиком и скуповима о ћирилици, баш у вријеме кад је опозиција најавила протесте у бањалучком парку „Младен Стојановић“, довело је до урнебесне забаве, али се, нажалост, испоставило да ни то није најлуђа ствар послије конференције за новинаре генсека СНСД, Луке Петровића.

Друг члан библиотеке

Конструкцију у људском облику која је била у стању да, у име Додикове партије, поручи становницима Републике Српске да су сви редом издајници ако су незадовољни и ако, не дај Боже, прошетају са опозицијом, требало је, као што рече мој колега и другар Жарко Марковић у петак у „Апострофу“, свака нормална партија смјеста да избаци из чланства.

Ипак, чувар Српске Лука Петровић, рекоше на РТРС, добио је, осим своје партије и библиотеке, чији тешко да је члан, свесрдну подршку и од нациста из Аустрије. Логично, јер су Срби у Бечу огромно гласачко тијело.

Можда је сада донекле јасније зашто је Република Српска, за вријеме премијерског мандата Милорада Додика, за вијек вијекова остала без јасеновачке грађе. Али је нелогично да, док се Аустријанци у предизборној кампањи сликају са три прста, у Српској једно по једно, све што је српско, полако нестаје.

Ове седмице нестала је банка са српским именом, до сљедећег викенда ћемо тек тако, олако, предати или продати већ нешто друго. И за издају, исто олако, оптужити неког трећег.

Јавни сервис ће у томе припомоћи, а ми ћемо само телевизору вјеровати. Јер, слободарски, није дозвољено мислити другачије. А у библиотеку је од петка, ионако, срамота ићи. #МозгомЗаСрпску



5 КОМЕНТАРА

  1. Баш бих волио знати које су то књиге у животу прочитали Лука Петровић и Милорад Додик.

    Омиљени писац: Мато Ловрак.

    Колико је цијела прича ограничавање људских права и слобода? Не разумијем се у тематику. Протести су добра ствар. Као излазак у кафану, само се још лакше успоставља контакт са супротним полом. Ако је са истим полом, онфа то није протест, већ контрапротест. Док Ороз дође Зболовања, објасниће ту хемију.

    Мој колега се оженио из читаонице. Баш је фазон да неко љубав свог живота сретне на протестима. „Сине, да тата није ишао у библиотеку да протествује, тебе не би било.“
    😀

  2. Омиљени писац Мато Ловрак, омиљени сликар Саво Шимуновић, омиљена агенција турска Андалузијса, највећи животни успјех то што је ел.енергија у РС 117% јефтинија него у Хрватској.
    Јесмо и наје…. ?!?

Оставите одговор