Умро Принц, живио Лари Кинг

Забављач, музичар који је био толико самосвјестан своје популарности, да је промијенио сценско име у симбол, преминуо је у 57 години. Међу првима да прокоментарише смрт Поп Престолонасљедника био је Лари Кинг. ЦНН је емитовала његов интервју из 1999. што слабо сакрива чињеницу да је ова икона англоамеричког новинарства данас ангажован на каналу државне руске […]

петак, април 22, 2016 / 01:56

Забављач, музичар који је био толико самосвјестан своје популарности, да је промијенио сценско име у симбол, преминуо је у 57 години.

Међу првима да прокоментарише смрт Поп Престолонасљедника био је Лари Кинг. ЦНН је емитовала његов интервју из 1999. што слабо сакрива чињеницу да је ова икона англоамеричког новинарства данас ангажован на каналу државне руске телевизије, за говорнике енглеског познате као Раша Тудеј.

Чувени амерички новинар данас тамо води емисију Политикинг (PoliticKing), али да не буде све о Краљу, ево још мало о Принцу:

Принс Роџер Нелсон (енгл. Prince Rogers Nelson; Минеаполис, 7. јун 1958 – Чанхасен, 21. април 2016) био је амерички музичар. Наступао је под именом Принс, док је раније наступао под многим именима. Од 1993. до 2000. се представљао под симболом који нема изговор. У том периоду је обично називан као „Извођач некада познат као Принс“.

Као текстописац и музичар издао је више стотина песама. Власник је седам Греми награда, Златног глобуса[2] и једног Оскара. Уврштен је у Рокенрол кући славних 2004. године. Магазин „Ролинг стоун“ га је поставио на 27. место своје листе „100 највећих извођача свих времена“. Продао је преко 100 милиона плоча и дискова широм света.

Принсова музичка палета покрива многе музичке жанрове попут: ритам и блуза, фанка, рока, фолка, џеза и хип хопа. Неки од музичара који су утицали на њега су: Џими Хендрикс, Џејмс Браун, Битлси, Стиви Вондер, Карлос Сантана и други.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор