Ништа од Мектићевог дисциплинског поступка против Вилића

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ јуче није подржао иницијативу министра безбједности БиХ Драгана Мектића за покретање дисциплинског поступка против директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсада Вилића. Ова иницијатива разматрана је ради утврђивања евентуалне Вилићеве одговорности за прошлогодишња дешавања у Поточарима, након комеморације жртвама злочина у Сребреници, када је физички нападнут премијер Србије Александар […]

среда, април 20, 2016 / 10:01

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ јуче није подржао иницијативу министра безбједности БиХ Драгана Мектића за покретање дисциплинског поступка против директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсада Вилића.

Ова иницијатива разматрана је ради утврђивања евентуалне Вилићеве одговорности за прошлогодишња дешавања у Поточарима, након комеморације жртвама злочина у Сребреници, када је физички нападнут премијер Србије Александар Вучић.

Предсједавајући Независног одбора Жико Крунић рекао је новинарима након сједнице да су три члана Одбора гласала за иницијативу, исто толико их је било против, а уздржана су такође била три. За усвајање иницијативе потребно је седам гласова.

Подршку Независног одбора данас није добила ни Крунићева иницијатива за допуну Пословника о раду Одбора која би омогућила да, ако иницијатива за смјену или дисциплински поступак против руководилаца полицијских агенција БиХ не добије подршку овог тијела, такав захтјев буде прослијеђен Савјету министара БиХ.

Крунић је подсјетио да се иницијатива министра безбједности БиХ Драгана Мектића за покретање дисциплинског поступка или смјену Вилића нашла трећи пут пред Независним одбором без подршке, наводећи да је процедура данас окончана.

Независни одбор 30. марта није подржао иницијативу за Вилићеву смјену коју је Мектић упутио у августу прошле године, јер није имала потребну већину од седам гласова. Претходно, Независни одбор у октобру прошле године није подржао ову иницијативу.

Премијер Србије Александар Вучић нападнут је у јулу прошле године након комеморације жртвама злочина у Сребреници. Вучића је, прво вербално, а затим и каменицама, напала група људи у Поточарима.



0 КОМЕНТАРА

  1. Хахаха,

    Је ли телалук сада јасно зашто Вучић има више повјерења у Додика него у опозицију.

    На Вучића извршен атентат, а српски представници у Сарајеву нису у стању спровести ни дисциплински поступак против најодговорнијег лица.

    Срамота!!!

  2. Чешњак, видим да и даље имаш фанове. Реуф ти је један од највјернијих.

    Опет на јефтину фору покушаваш окривити Додика зато што Савез за промјене није у стању покренути ни дисциплински поступак.

    Слагоси следеће:

    Прво, у коалицији на БХ нивоу су СДА-СзП-ХДЗ.

    Друго, за покретање дисциплинског поступка против Вилића потребно је 7 гласова, па све да су и Човићеви гласали “за“, недостајао би један бошњачки глас.

    И треће, овај проблем треба да ријеши СзП јер су се прихватили тог нивоа власти, а не Додик који је тој власти опозиција. Зашто би Додик радио Мехтићев и Босићев посао и јурцао чланове комисије да гласају за Мехтићев приједлог?
    Ваљда ови из СзПимају толико ауторитета код коалиционих партнера да могу издејствовати дисциплински поступак. Ако нису то у стању, како ће било шта урадити што је корисно за РС.

    А ти глупом телалук и даље продавај овакве глупости, рејтинг ће ти сигурно додатно скочити

  3. Балија је слагао. Коалицију која је формирала Савјет министара чини СДА-СзП-ХДЗ. Ту нема СНСД-а.

    Како глупи коњу може бити Додик крив за то што не може да прође иницијатива министра безбједности?

    Ајде што си болестан, али си толико глуп да не вриједи даље с тобом полемисати. Свакако ће те педер од администаратора ускоро склонити, избрисати твоје коментаре и псовке, па ће испасти да полемишем сам са собом.

  4. Постоји ријеч одговорност.
    Ако се Савез за промјене прихватио да представља Србе у Сарајеву онда је и прихватио одговорност за све што се на том нивоу власти ради.

    Кривити Додика због тога што министар безбједности није способан провести дисциплински поступак због тако крупног догађаја као што је атентат на премијер Србије може само болестан или покварен човјек.

  5. @Ороз

    Можете ли ви из криминалука и крканлука објаснити народу на који бисте ви то начин смијенили Вилића и чији је човјек Жика Крунић?

    Ти би, друже Рајко, ратовао против Америке? А толике године те стипендирају.

    “ Prema pisanju ‘Dnevnog lista’, Vilić ima veliku potporu međunarodnih krugova, posebno SAD-a gdje je završio i prestižnu akademiju. Vilić je 22. marta prošle godine diplomirao na prestižnoj FBI Nacionalnoj akademiji u Quanticu, Virginia (SAD), kao polaznik 252. klase. Diplomu o uspješno završenoj akademiji, prestižni policijski papir, Viliću je uručio direktor FBI-a Robert S. Meeller nakon tromjesečnog kursa.
     
    Baza Quantico najveća je baza za obuku američkih marinaca, u kojoj je pored FBI akademije smještena i zgrada DEA-e, Centar za forenziku, helikopterska jedinica za prijevoz predsjednika SAD-a. Vilić slovi za vrsnog i lojalnoga policajca.“

  6. drazen78bl,20.04.2016. 13:38:10

    “Можете ли ви из криминалука и крканлука објаснити народу на који бисте ви то начин смијенили Вилића и чији је човјек Жика Крунић?“

    Урадио бих исто шти и Шпирић 2007.године када је Лајчак покушао промијенити начин ебтитетског гласања. СзП мора извршити притисак, аргументе има. Али имали ли муда за то, то је питање!

    Жика Крунић је Додиков кадар и гласао је за дисциплински поступак. Не видим по чему је он споран.

  7. Три српска министра из СМ, Тадић и Босић морају одмах сазвати конференцију за штампу, изразити протест и поставити рок да се спроведе, не само дисциплински поступак, него комплетна истрага око атентата на Вучића.

    Уколико се рок не испоштује, слиједи напупштање Савјета министара, исто ако је то урадио Шпирић са екипом 2007.године.

    Нормално је да за то морају имати и подршку власти РС и сигурно би је добили. И српски члан предсједнишва би им сигурно дао подршку.

    И ето рјешења, а СзП пораст рејтинга.

    Али од тога нема ништа чим су они оставили да о тако важном питању народ обавјештава неки Жика Крунић.

  8. Гдје сад напуштају кад су кренула хапшења осумњичених за саучесништво у пљачки стотина милиона КМ јавних и средстава грађана? Боље да Српска проведе истрагу и поднесе кривичну пријаву против Вилића. Поузданије да доказани родољуби то раде.

  9. Nego da se vratimo na ideju da Vučić podržava Dodika zato što ovi u Sarajvu nisu uhapsili one koji su ga kamenovali.

    Beograd se u ovom trenutku suočava sa najvećim vanjskopolitičkim izazovom u blokadi poglavlja o pravosuđu od strane Hrvatske vlade čime se ugrožava Vučićev najvažniji projekat.

    Vlada hrvatske je izabrana kao većinska vlada HDZ-a i u toj kvoti se nalaze i poslanici u Saboru koji su izabrani sa liste za dijasporu, a članovi su Čovićevog HDZ-BiH i njegovog HNV.

    Dodik je više puta rekao da je njegova stranka u partnerskim odnosima sa Čovićevomi čak izjavio da će interese RS u institucijama BiH predstavljati kadrovi čovićevog HDZ-a.

    Dakle, da zaključimo, u vrijeme kada ta hrvatska vlada blokira Srbiju, kada čovićevi ljudi u hrvatskom saboru toj vladi daju podršku, Dodik po Banja Luci šeta sa čovjekom sa kojijm čak dogovara energetske sporazume do ona ista hrvatska vlada i dalje blokira realizaciju mosta u Gradišci

    Da sada opet ne spominjem to da u vrijeme kada se obilježava genocid nad Srbima čiji najznačajniji događaj je komemoracija u Jasenovcu ta hrvatska vlada i poslanici u Saboru koji je podržavaju rade na reustašizaciji Hrvatske Čović čiji poslanici u Hrvatskoj sve to podržavaju i koji „stoluje“ u gradu čije ulice nose imena po zločincima Francetiću i Bobanu šeta sa Dodikom po Banja Luci.

    Da, da Dodik je jedini koji može spasiti srpski rod

  10. Slavija, nije lako Mektiću kad je kriminalnozločinačka hobotnica isplela mrežu svojim otrovnim pipcima. svaki pedalj zemlje je zatrovala, pustila korijenje. Zamisli livadu koju su ne samo zapustili, otrnili , nego i sijali korov da na livadi nikad trava nije za upotrebu….

    Ovo što su radili od nas ne bi osmislio ni najbolesniji um. Ne ostaviti cijeli ni kamenčić. O institucijama, privredi, ekonomiji, nauci i kulturi, o ljudima … , o životu…. mislili su samo na taj način kako od svega da izvuku korist, da isisaju poslednju kap krvi, a onda da poliju sve benzinom i kresnu šibicu , da puste ljude jedne na druge i da zauvijek nestanemo sa ovih prostora.
    I zamisli, da su skoro uspjeli.
    Vidiš, nastupa završna fazza koju su davno isplanirali kada kreću medjusobni obračuni do poslednjeg čovjeka….

    Prevario sam se u Lukaču, mislio sam da on nije spreman da pritisne okidač srpsko-srpske pečurke.

    Bio sam naivan, otkuda s njim iko normalan , pogotovo imalo pošten?

    Lukaču, pa zar i ti sine Brute.

    Su čim ćeš pred Miloša?

  11. Evo i našeg biger barometra. Taj kad se pojavi u zmijarniku je cunami…..

    Uvijek ti se, moj bigerU, obradujem.
    Ti si nam pokazatelj da je režimu itekako stalo do nas i naših komentara.
    Jer, ko troši svoje vrijeme čitajući one čija razmišljanja i stavovi su nebitni.

    BigerU, pozdravi gospodju mamu, moju saputnicu u derventskim picpiccccc parkovima.
    Inače , vrsnog poznavaoca i praktičara Kama Sutre….

  12. Сарајстанском пројекту брисања РС са лице земље би добродошло када би и Човић био убачен у то коло. Али није. Човић води политику која је у интересу његовог народа. А интерес малобројних Хрвата у БиХ није да се власт дијели по проценту заступљености неког народа него је у његовом интересу конститутивност и подјела власти по том моделу. То је и српски интерес и то је та тачка слагања српско-хрватских интереса који сметају Чешњаку. Нема ту никавог другог циља.

    А то што Човић може слободно прошетати Бањалуком је Србима и Бањалуци на понос, као што је Сарајеву на понос што је Неле Крајлић под полицијском пратњом морао напустити Сарајево.

    То вам говори Симо који једини од Срба на Фронталу тврди да су рат у БиХ почели Срби и Хрвати, а да је ту најмање муслиманске кривице. Очито је да то што поздрављам нормализацију односа Срба и Хрвата у БиХ неки виде као подршку усташлуку. Мене та нормализација радује, а још више бих се радовао када би дошло до нормализације односа Срба и Мислимана.

    Начин на који Чешњак мисли да до тога помирења треба доћи може прихватити само глупи телалаук (Биги употребљава благ израз-приглупи) никако не смије бити начин на који се долази до помирења.

    По Чешњаку, ако се Срби не острве на Човића онда нема шансе да се помире са муслиманима.

    Покварено је то мој бошњачко-српски брате! Та опција два-на-један може донијети само рат и несрећу. Већ смо гледали тај филм.

  13. Господин Мектић би могао мало да се позабави „Крајина осигурањем“.

    http://www.rtvbn.com/3815346/Krajina-osiguranje-posluje-nezakonito

    Извукоше однекуд Индијца, као некад Рашида, продаше му 25%.

    Фирма у већинском власништву Српске, смијенише директорицу Милу и доведоше за директора неког Бакира. Да, баш Бакира.

    Кад Бакир не одради, сјетише се неког Ведранка, не би знао човјек рећи да и више прохрватског или пробосанског. Човјек довео „Кроату“ у центар Бање Луке, па онда сарајстански“ „Гроноф“. И још заступао неку Прву странку, скоро мултиетничку као СДП, и даровао мјеста у бирачким одборима СНСД-у. Драгуљче задокументовао кад је с СНСД главешинама договарао у ресторану „Амбасадор“. Али Ведранко има и старе заслуге. Он је помогао 1998. рушење националиста и инсталирање Токићевог алтернативног министра Додика. Па још и 2016. формирао Прву странку РС, да опетује игранку с бирачким одборима и оправда именовање за директора.

    Наградно питање је хоће ли наш Ведранко допељати „Крајина осигурање“ до толико жељеног стечаја?

  14. A види! На челу УО „Крајина осигурања“ кадар СНСД на привременом раду у СДС. Скоро га презентоваше на конференцији за штампу. Идеално да СИПА и њега прочешља, па ако је човјек невин, платити обештећење СНСД-у. Ако није невин, идеална прилика да се покаже да нема компромиса ни с „мућцима“ у властитим редовима.

    Него, све више људи питају „кад ће више ти протести?“. Симо Ороз помаже Дроњку да одабере мегафон. Све је спремно за спектакл.

  15. @Ороз

    Па ти си написао сам да си Васић. Ја вјерујем да ти не смијеш лагати, јер си положио партијску заклетву. Ево, чика Приједор ти дошао на четр’eс’ дана, а мени изгледаш баш жилав, па смо отворили расправу. Нема ту фрустрација. Ти си нама извор забаве. Као Жика Обретковић некад.

    Признај да си захвалан Дроњку што те на вријеме скинуо с брода!

  16. slavija,21.04.2016. 11:22:25[163050]
    Чешњак, људина си нема шта!B-)

    Само још да су и твоји 90-тих тако размишљали и били паметни к’о што нису…,

    A da su tvoji….Od odlaskA Osmanlija razmisljali kao ti nikad se Jugoslavija nebi raspala… Bili bi mala Rusija.
    Ozbiljno to mislim ,nije ironija

  17. Ајд немојте ви молим вас о Југославији. Два пута сте имали шансу у 20. вијеку да скочите против ње и ни једну нисте пропустили. Од Југославије сте добили све,а забили сте њу глогов колац.

  18. Симо П. Ороз,23.04.2016. 16:53:50[163169]

    Ne postoji turski feudalizam,nego samo feudalizam.I naravno nije ni trebao opstati.To uopste nije tema.Hriscanski feudalizam je renesansa?
    Replicirao sam Vuku da li bi on podrzavao Osmanlijsko carstvo gdje nije imao nikakva prava.N e seri dalje.
    Tebi pogoduje da se vazne teme danasnjice razvodne u proslost.Vidi ti staces za prosvjede…kako to sprijeciti

Оставите одговор