Додик отворио Економски форум на Јахорини

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас на Јахорини дводневни “Јахорина економски форум 2016″ који је окупио 300 стручњака савремене економије, домаћих привредника, страних инвеститора и представника највећих привреда у свијету, укључујући 60 еминентних панелиста. Додик, који је покровитељ овог импозантног стручног скупа, поручио је учесницима, међу којима је велики број чланова дипломатског кора […]

среда, април 20, 2016 / 13:12

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас на Јахорини дводневни “Јахорина економски форум 2016″ који је окупио 300 стручњака савремене економије, домаћих привредника, страних инвеститора и представника највећих привреда у свијету, укључујући 60 еминентних панелиста.

Додик, који је покровитељ овог импозантног стручног скупа, поручио је учесницима, међу којима је велики број чланова дипломатског кора у БиХ, да је циљ скупа промоција економског развоја, перспективе и бољег живота.

“Република Српска покушава да све вријеме одржи економски раст и у томе је и успијевала захваљујући преданом раду њених грађана и власти. Сви ми смо опредијељени за европски пут и спремно смо прихватили све изазове, без обзира на многе институционалне и ванинституционалне потешкоће и препреке”, истакао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска пријатељ свима и да жели да буде и постане пријатељ свим прогресивним снагама у окружењу и свијету. Према његовим ријечима, народи и грађани у Српској и БиХ морају још више и марљивије да раде, са циљем општег напретка. Напредак, како је рекао Додик, већ је видиљив у Републици Српској, упркос тешким условима привређивања и борбе са посљедицама катастрофалних поплава. Он је подсјетио на кључне привредне и инфраструктурне пројекте чија је реализација у току, изражавајући оптимизам у погледу будућег развоја Републике, при чему је подсјетио на изградњу Термоелектране “Станари” и мрежу ауто-путева, на чему је захвалио инвеститорима из Кине и Руске Федерације.

“Политички систем не стимулише слободу економије. Мој успјех на крају мандата ће бити мјерен по томе шта смо оставили када смо одлазили”, казао је Додик.

“Осим страних улагача, у Српску су добродошли и домаћи инвеститори. Нама је потребна таква комбинација”, навео је Додик.

Извршни директор Удружења економиста Републике Српске “Свот” Саша Грабовац пожелио је добородошлицу учесницима и гостима, те захвалио што су препознали значај економије за развој друштва.

“Жеља нам је била да на једном мјесту окупимо домаћу и страну стручну јавност и доносиоце одлука, са циљем стварања услова за будући развој”, рекао је директор Удружења “Свот”, које је организатор скупа.

Форум је започео рад у хотелу “Термаг” дискусијом на пленарној сједници “Мултиполарни свијет и економија – позиција земаља западног Балкана” у којој о положају, позицији и новим захтјевима пред економијама региона и политичарима разговарају економисти и политичари, међу којима је предсједник Српске Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић, амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов и шеф Делегације ЕУ у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк.

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Мени се највише свиђа термин сваремена економија, нешто као савремена умјетност, па још их триста.:D

  2. Ahahahahahaaha, taj od Jahorine, i od BG ne može ni korak dalje.
    U „negovu „palatu ssmo udju spremačice sa usisivačima, i opajaju paučinu.

    Naravno, ne računam one iz svijeta papkara….

  3. Фронт, мислиш да је то случајно да их је 300? (комитет300)

    Мени ово више личи на опроштајни састнак, опроштајну вечеру.
    Све су то усисивачи наших пара и душа дошли да се захвале ЊЕМУ на ревносном и оданом вишегодишњем служењу у цијеђењу, задуживању и пљачкању ово биједе.

    „Мој успјех на крају мандата ће бити мјерен по томе шта смо оставили када смо одлазили” – ова реченица паметном говори много.
    Слично оној „посао сам обавио Југославије више нема“

    Два три дана локања, ждерања, сликања, „пословне пратње“…, и све то наравно не о свом трошку је све што ће од овога остати.

    „Nakon Jalovog Foruma, Dodikovog prepozicioniranja sa Istoka na između Istoka i Zapada, Dodika koji kleči pred MMF-om, Ivanića koji kleči pred Dodikom, MMF-a koji navodno kleči pred ŽC…, N1 koji teže da postanu veći RTRS od RTRS, javnog mnjenja koje kleči, jer je naviklo“…

  4. шта смо оставили када смо одлазили

    дај Боже да буде нечега

    Али он мисли на формулу ево вам Југо 45 од 50.000 КМ, а пошто вам ЈА дајем немој да неко пита пошто је.;)

  5. А јој, јада и биједе. Кад сам видио први ред скупа, кад се нисам самоубио! Економски форум, а у првом реду све сами починиоци економоцида унутар властите државе. А покровитељ и главни паметњаковић, човјек који је окинуо у првом разреду средње пољопривредне школе?

  6. Jeste li vidjeli facu mu, kukala mu majka?

    kao da je sve svoje pokopao.

    Oči mutne, pogled zao, taj za milost nije znao.

    Strašno.

    Strašno.

    Eto jadjena mu majka gdje ga odvede zvjerska pohlepa.

    Da je imao samo granicu, da je ukrao on sam koju stotinu miliona. .
    Preživjeli bismo. Niko ne bi ostao gladan.

    Ali, strvina je namirivao ćeraniće, emire, nepastire, ministre i ministarke, njihove najbliže i najdalje, igokee, monike, pjevaljke sa trgova…

    otimao od poplavljenih i davao strvinarima,
    krivoustim majkićkama davao otpremninu koliko penzioneri u jednom ovećem naselju dobiju penzije za dest godina….

    P, eto ti sada tvojih razbojnika, strvino, svi će se izvući, a ti ćeš ući u istoriju kao kralj zmijarnika koji je uništio svoju zemlju i narod svoj….

    Transformacija materijalne fukare u moralnu fukaru….

  7. змај огњени вук,21.04.2016. 22:42:25[163084]

    jeste. i što je najgore na to su upozoravali još prije 100 godina mnogi… Trocki.. a mnogo ranije i Marks.. upozoravali su na to kao na opasnost…ali ne samo UDBE…

  8. Više puta sam pisao da je nepravda što će firči izvući najdeblji kraj, što će se drugi, ništa manji krivci za terorizam u kojem su ubili Srpsku i izvršili egzekuciju bijedom ljudi u njoj ostati nekažnjeni, šta više biće zaštićeni svjedoci protiv njega , kao recimo robovlasnik moga grada… Jer da nije bilo njega i pinokija, firči nije mogao sam da izvrši terorizam… Razmjere materijalnog i demografskog razaranja ne bi bile ovolike….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *