Британски министар правде: Нећемо са Бјелорусијом, већ са Србијом

Уколико Британци на референдуму у јуну одаберу излазак из ЕУ, Велика Британија ће напустити јединствено тржиште Уније и придружити БиХ, Србији, Албанији и Украјини у зони слободне трговине са ЕУ, саопштио је данас британски министар правде Мајкл Гоув. Гоув, који важи за присталицу Брексита, данас је потврдио да присталице ове варијанте не желе да Велика […]

среда, април 20, 2016 / 07:22

Уколико Британци на референдуму у јуну одаберу излазак из ЕУ, Велика Британија ће напустити јединствено тржиште Уније и придружити БиХ, Србији, Албанији и Украјини у зони слободне трговине са ЕУ, саопштио је данас британски министар правде Мајкл Гоув.

Гоув, који важи за присталицу Брексита, данас је потврдио да присталице ове варијанте не желе да Велика Британија остане дио европског тржишта са 500 милиона потрошача, због чега ће Велика Британија склопити свој договор са ЕУ.

Он је објаснио да би зона слободне трговине са ЕУ била "суштина новог аранжмана" са широким спектром билатералних споразума, те навео да постоји зона слободне трговине која се протеже од Исланда до Турске, те да све земље Европе имају приступ тој зони, без обзира јесу ли у еврозони или не, преноси лист "Фајненшел тајмс".

"Након што изгласамо изалазак из ЕУ, остаћемо у зони слободне трговине. Претпоставка да БиХ, Србија, Албанија и Украјина остану дио зоне слободне трговине, а да Велика Британија остане ван зоне сама са Бјелорусијом, вјероватна је колико и идеја да Жан Клод Јункер постане члан Странке за независност Уједињеног Краљевства", каже Гоув.



Оставите одговор