КСС наређује клубовима: Еврокуп је забрањен, Јадранска лига спорна

Данас је у српској "Кући кошарке" одржан састанак Управног одбора Кошаркашког савеза Србије, на коме су донијете следеће одлуке: – На основу одредаба Статута КСС, члан 56. тачка 18. Управни одбор КСС, на седници одржаној 19. априла 2016. године, доноси следећу одлуку: На основу одлуке Борда ФИБА Европа од 20.03.2016. године и дописа ФИБА Европа […]

уторак, април 19, 2016 / 21:00

Данас је у српској "Кући кошарке" одржан састанак Управног одбора Кошаркашког савеза Србије, на коме су донијете следеће одлуке:

– На основу одредаба Статута КСС, члан 56. тачка 18. Управни одбор КСС, на седници одржаној 19. априла 2016. године, доноси следећу одлуку:

На основу одлуке Борда ФИБА Европа од 20.03.2016. године и дописа ФИБА Европа од 24. марта и 15. априла 2016. године, поштујући обавезе које КСС као члан ФИБА има, Управни одбор КСС доноси одлуку да се клубовима – члановима КСС дозвољава учешће у Евролиги, а забрањује учешће у Еврокупу.

У складу са одредбама из става 1 ове Одлуке, уколико неки клуб – члан КСС потпише уговор/споразум са ЕКА или било којим другим правним субјектом који је у релацији са ЕКА или узме учешће у Еврокупу, аутоматски се суспендује из чланства у КСС. У том случају, евентуална суспензија ће се односити на учешће у такмичењима свих селекција клуба који је суспендован.

Друга одлука односи се на регионалну АБА лигу:

– На основу одредаба Статута КСС, члан 56. тачка 18. Управни одбор КСС, на седници одржаној 19. априла 2016. године, доноси следећу одлуку:

Имајући у виду одлуку АБА лиге да прихвати услове Евролиге који су у супротности са ставовима ФИБА, а у случају да АБА лига не промени став по наведеном донет на седници Скупштине АБА лиге у Загребу 20.03.2016. године, Кошаркашки савез Србије повлачи подршку АБА лиги коју је са осталим регионалним савезима дао на састанку у Загребу јула 2015. године.

Кошаркашки савез Србије остаје при ставу да је регионално такмичење корисно и потребно за развој кошарке на овим просторима. У складу са тим, Кошаркашки савез Србије ће упутити АБА лиги захтев за реструктуирање регионалног такмичења и доношење календара такмичења којим би се омогућило несметано одржавање националних првенстава и регионалне лиге, а имајући у виду и обавезе које проистичу из учешћа клубова у евро такмичењима.



0 КОМЕНТАРА

  1. „IGOKEA,,,DODIKOVE SELJACINE KOJE IGRAJU ZA NJEGOV PRIVATNI TIM IZGUBILE OD DA,,
    ..,
    KOJI BLAM DA BORAC NEKAD CLAN JUGOSLAVENSKE KK LIGE NE MOZE DA OPSTANE A RONHILOV TIM TROSI MILIONE DOVODECI STRАNCE U SELO ALEKSANDROVAC“..

    Позајмљен коментар, наравно да ја тако не мислим…, шта је са инвалиднинама Републико Српска!????

Оставите одговор