Додик: Контрапротестима против протеста опозиције – издајника

Предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да ће, на дан када опозиција у Српској буде организовала протесте због тешког социјално-економског стања у Републици Српској, и власт организовати контрапротесте против њих, јер су „издајници, који нису добро дошли у Републику Српску“. "Тог истог дана, у исто вријеме и ми ћемо организовати протесте, […]

субота, април 16, 2016 / 13:08

Предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да ће, на дан када опозиција у Српској буде организовала протесте због тешког социјално-економског стања у Републици Српској, и власт организовати контрапротесте против њих, јер су „издајници, који нису добро дошли у Републику Српску“.

"Тог истог дана, у исто вријеме и ми ћемо организовати протесте, јер имамо разлога да кажемо да су они својом издајничком политиком на нивоу БиХ довели Републику Српску у ову ситуацију, у којој јесте", навео је Додик у изјави новинарима у Бањалуци.

Тврди да ће "опозицији тада рећи да издајници нису добро дошли у Републику Српску".

Опозиција у Српској, окупљена у Савез за промјене, најављује за средину маја могуће протесте грађана због тешког социјално-економског стања те кашњења исплата из буџета за подстицаје пољопривредницима, додатака за борце, грантове…

Додик је, међутим, данас навео да ће Република Српска извршити све своје обавезе, "када буде осигурала финансијска средства", а да је све остало "ујудурма опозиције".

Наводећи да разумије ратаре у Српској, јер и сам потиче из такве породице, Додик је казао да се све чини како би буџет Републике Српске био ликвидан те да су дио тога и разговори око исплате руског дуга, а воде се преговори и с Владом Србије, те с ММФ-ом који треба да дугорочно стабилизују притисак на буџет.

"Све остало је дио опозиционе ујудурме, да би се створила представа о томе како у Републици Српској нешто не функционише. У Српској функционише систем, буџет, Влада и немамо ту проблема. Не вјерујем да опозиционари не живе од подстицаја", рекао је предсједник Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Ништа чудно да прохрватски Додик корача стазама Стипе Месића („Србе на Србе“). Мене само занима хоће ли свог сина ставити у први ред контрапротеста или сиротињу? Реално, његов мали би требао имати највећи мотив, јер брани милионе. Зли ће рећи „брани татину прву милијарду“.

 2. Kakvog li apsurda.Onaj koji za stvaranje RS nije ucinio nista,sada proglasava izdajnicima one koji su u rovu pusku nosili.Onaj koji se u toku svog politickog djelovanja javno zalagao za jednog predsjednika na nivou BiH,za Vens-Ovenov plan u kojem nema RS,koji je zastupao tezu da u BiH treba uvesti jedan covjek jedan glas i tako omoguciti majorizaciju sada „plovi“ patriotskim jedrima i puna mu usta RS.Sta jos ovom narodu treba da uradi pa da mu konacno iz dupeta dode nesto pameti i u glavu.Da shvati da je sve sto se radi u cilju odrzavanja vlastitih pozicija,opstanka na slobodi i odbrane stecenog bogatstva.

 3. drazen78bl,16.04.2016. 13:48:34
  Naravnno da na protestima neće biti ni Dodik junior ni Špirke junior ni Cvijanović junior ni Čavić junior:To je fina raja umjetničke duše sposobni bizmismeni i šta njih briga za tamo neki balkan i kakve oni veze imaju sa tim??Taman posla da se naguravaju sa tamo nekim smrdljivim radnicima i borcima.
  Nešto se sjetih Petre Sanader i njenog intervjua kad je babo zaglavio u prdekani pa je novinar upitao za komentar a ona se zabezeknula pa kakve veze ja imam sa tim ja sam umjetnica i živim i njujorku baš me zanima jel osto još koji tajni račun i jel još umjetnica.
  Inače nešto sebe ne mogu zamisliti u istoj ekipi sa sadašnjom „opozicijom“ i da protestujem sa Ivanićem Tadićem Vučurevićem Bosićem Šarovićem… nešto mi se čini da bi oni samo da budu kalif umjesto kalifa a nešto ne vidim sebe u toj priči.
  Ali ko zna šta se iza brda valja sad će fino Simo nama nepismenim i priglupim sve fino obrasniti.

 4. ne sumnjam da ce na obe strane biti zadojenih, izmanipulisanih, maloumnih i ostalih koji cine stada. Kada bi se ovo desilo, najbolje sto bi narod mogao uciniti je da se ne pojavi ni na jednom skupu. Tako pokazati olosima na obe strane sta misli o njima. Neka se onda oni s megafonima dovikuju sa bine na binu. Mada, poznavajuci nas, skeptican sam, ipak smo mi velika stoka.

 5. Лако је нама за Ороза. И ако Додик побјегне у Сибир, он ће се вратити у СПО.

  “ Прољеће је најљепше годишње доба и велика би штета била трошити га на неког попут Милорада Додика. Ја ћу радије сједити уз ријеку, слушати цвркуте птица и уживати у друштву мени драгих људи. НЕ ДАМ МУ СВОЈЕ ПРОЉЕЋЕ!“

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=30411

 6. @podv0r

  Видиш да ти разумијеш и да ниси стока?!Зашто себе сврставаш, кад си изнад ситуације, свјестан, одговоран?

  То што заговараш управо и јесте циљ Додика. Да не дођу они који су против њега. Могао би др Стевандића под руку, па ставите по плави шљем, узмете кандило и свету водицу, па на линију разграничења!

  По мом мишљењу, Додик се игра ватром, јер овакве изјаве повећавају негативне емоције према њему. Од раније смо знали да је спреман жртвовати и туђе животе за властити спас.

 7. U pravu je Babun – sve dok ga ne pospreme u zatvor, opozicija je skupina izdajnika. Iz istog, ovaj najavljeni opozicioni protest nije ništa drugo nego prikrivanje opozicione nesposobnosti organizovanjem besmislenih performansa.

  Opozicija je odsvirala svoje. Ne možeš deset godina trubiti istu priču.

 8. По којој логици је нормално и прихватљиво да РС-опозиција може организовати протесте против РС-власти, а БХ-опозиција не може.

  И Додиков протетст је опозициони.

  Друго, ова Додикова најава ће бити добар повод РС-опозицији да избјегне најављене демострације. Разког је наравно, избјегавање међусрпског сукоба.

  Није јасно како неко ко од три, држи два нивоа власти, може некога кривити за лоше стање?!

 9. Drazene,
  To sto ti zagovaras je uvod u makedonski ili ukraijinski scenario. Naravno, imamo i porosenka i opoziciju. Svrstavam se zato sto kad zivis sa stokom, sta si nego stoka? Vidim uzivaces u proljecu a huskas? Nagledao sam se ja takvih u zivotu. U ovako naelektrisanoj atmosferi, par mjeseciprije izbora, najmanje sto nam treba su protesti, pogotovo istovremeni protesti. Kako rece pjesnik :“za ideale ginu budale“. Samo ginite. Jasno je da ti Drazene nisi toliki „idealista“, zato ne huskaj i ne laprdaj.

 10. Je li vama čika prijedor davno rekao da njemu odgovaraju protesti, da će ih zloupotrebiti, kako bi spalio sve što je ostalo. ali i da krv poteče.
  Pravo da vam kažem- uznemiren sam. plašim se jer monstrum je monstrum.
  Odavno ja vama govorim da je on naše najveće istorijsko zlo. djavo, naš Černobil, i naša Hirošima…

 11. Ako smo na putu istrebljenja, da li je bolje da nestanemo i da nas iskorijeni monstrum u miru, u tišini, pognute glave, ili da umremo dignute glave?
  Oni što su bježali preko Albanije ispred neprijatelja, oporavili su se i napravili oslobadjajući juriš.

  Da li su moji Kozarčani trebali da se predaju da ih sve pobije Švabo okupator, ili je mudrije bilo to što su napravili proboj neprijateljskog obruča?

  Da li je mudro bilo probijati tada neprijateljski obruč, a sada se neprijatelju predati da nas potamani, ovako svirepo kao što to radi?

 12. Биће да се неко боји односа снага између та два скупа.

  А претпоставити да ће аутоматски доћи до сукоба, како тврде (не)декларисани СДС-овци је толико провидно…

 13. BigerU, za dom spremni!
  Znam , i ti si za Srbe na Srbe….
  Haos firči odavno priziva da završi zadatak koji su mu fašisti zadali.
  Ali, ko se mača laća, od mača i gine…, znaš li ti onu staru?

 14. Bio sam uvijek protiv protesta znajući da rudonja ima razradjen plan da sruši sve što je ostalo , da krv poteče.
  Sada, nisam za uzmicanje, pa neka bude što biti ne može.
  Kočić nam je rekao kako su na megdanu prošli Jablan i Rudonja.

 15. Mr Biggy,16.04.2016. 21:05:43[162824]

  Биће да се неко боји односа снага између та два скупа.

  А претпоставити да ће аутоматски доћи до сукоба, како тврде (не)декларисани СДС-овци је толико провидно…

  Ja eto razmjenjivace se cvijece… A sta ako dodje do sukoba, sto je vrlo vjerovatnije u ovako podgrijanoj atmosferi? Sta dalje kad je narod (citaj stoka) polarizovan skoro pa na jednake djelove? Hoces li ti biti na jednom od ta dva skupa? Hoces li se makljati ako do makljaze dodje?

  Opoziciji nije trebala prica o izborima par mjeseci prije izbora. A evidentno je mjesecima da spremaju taj scenario, bojim se da ga nisu sami kreirali.

  Poziciji jos manje treba prica o kontra protestima, a bojim se da i njih neko savjetuje.

  Ko podrzava ili jednu ili drugu stranu u vezi protesta je veliki idiot ili veliki agitator.

  Siguran sam da je vecini naroda pun k.. I politicara i vas partijskih poslusnika i potpaljivanja i huskanja… Ustvari kada bolje razmislim mozda ideja o obostranim protestima nije ji losa, sigurno niko normalan tu nece ucestvovati, samo organizujte negdje u stricicima pa se izbodite do krvi, mozda se vazduh malo i rascisti…

 16. Ма нема бојазни да ће се наш другар Биги макљати,он ће побјећи,као што је побјегао и деведесет друге,али ће навијати за режимску мафију са пристојне удаљености.

 17. tzv predsjednik republike, ustvari njen likvidator, prijeti neredima, i sprema ih.

  A, kad je rudonja organizovao pod patronatom nato fašista demonstracije i on muuuukao u prvom redu?
  BigerU, nisam bio za demonstracije, ali sada jesam, pa da vidimo kom opanci, a kom obojci.

  Kako će rudonja proći na megdanu, a kako Jablan, predvidio je Kočić.

  pa jbm vraga, da vidimo i to. To su poslednji trzaji zmije koja je u procijepu.

 18. Ко прочита моје коментаре на овој теми, биће му јасно оно што није јасно подвору, да ја ништа не заговарам, а да се њему македонски и украјински сценарио привиђају.

  Ја сам већ учествовао у неколико цивилизованих, мирних протеста, и нигдје не видјех значке из Будимпеште нити оно што се видјело у Београду 5.октобра, кад је Додик био логистичар. Оптичке илузије су карактеристичне за јак афект страха, када се сужава свијест.

  Ја јесам идеалиста, али и сурово реалан. као појединац дао сам максималан допринос развоју демократије у Српској, дизао глас против свих аномалија у друштву, упозоравао да ћемо доћи до ове тачке кад више неће моћи бити могућ живот на дуг. Од мене и превише. За Дан Републике ако ме се сете, сете… 😉

  За мене је потпуно легитимно да и Додик организује протест по било којем питању, ако ће он бити цивилизован и ненасилан, али је врло проблематично зашто он протест не организује пет дана прије или дан послије овог који најављује опозиција. Зато што му је циљ да застраши све оне који би да протествују против њега. Зато што њему трреба живи штит, у којем неће бити његво дијете, већ туђа дјеца, зато што гони Србе на Србе.

  Ево и Ороз криви опозицију ако не одустане, јер ће „бити српскосрпског сукоба“, умјесто да пита Додика зашто баш истовремено.

  Дакле, ЈА НИКОГ НЕ ХУШКАМ. Али браним право сваког да изрази незадовољство. А кад подвор с Бигијем дивани, то је као кад неко прича сам са собом.

 19. @Ороз

  Живим у Бањој Луци. Овдје је снсд на власти, као и на републичком нивоу. Бања Лука је банкотирала и до истог амбиса доведена као и Српска.

  Српска је ентитет с високим степеном државности и економске суверености, с далеко већим приходима и расходима у односу на заједничке институције. Фондови ПИО и ФЗО су на ентитетском нивоу.

  Мени се чини да су и многи твоји другови свјесни шта су урадили овом народу. Додик ће збрисати у Сибир, а ти ћеш остати сам на бранику криминала.

 20. подвор

  Наравно да нећу учествовати, мене не занима овај вид сељачке политике. Види се овде ко хоће и на који начин дјеловати..

  Јасно је да раштимованом оркестру треба сукоб, кад другог немају, па тако већ годинама трубе о „Сјеверној Кореји“, „полицијској држави“ и сличном. Погледајте коментаре (не)декларисаних СДС-оваца и Плаћеног Блогера на шта наводе народ. Срамота.

 21. Ljudi, ovo je jedinstvena prilika da budete na dva protesta u isto vrijeme. Ne bi trebalo da propustite ovakvo nešto. Je li ovo neki eksperiment iz oblasti savremene fizike organizovan od strane Vlade RS i tzv. opozicije? J-eš Cern, šta je ovo.

 22. U svim normalnim državama pozicija organizuje kontra proteste. Eno, u Londonu Kamerun organizovao kontraproteste. U Islandu premijer, takodjer, ne pada mu napamet da se povuče poslijeje Panamske bruke….
  Naprijed rudonja!

  Drago mi je da je sa nama moj biger, Znači, haos u zmijarniku.
  Dok on pomno prati naše komentare, znači, nije im svejedno. Naprotiv.
  Pozdrav mome bigerU, ti si naš barometar.

 23. Ama, Bajbun je samo u hodu, onako, zaspinovo dva protesta…to je nešto što Bajbun radi otkako znate za njega, ali nije to problem. Problem je što se opozicija zaledi od straha na svaki Bajbunov spin. Vjerujem da borci za promjene nisu mogli oka sklopiti u posljednjih par dana.

 24. Ако су СДС и трабанти спремни извести стоку на улице само зато што нема подстицаја онда Народна скупштина Републике Српске или Влада Републике Српске морају донијети моментално одлуку о укидању свих подстицаја у Републици Српској и расписати изборе одмах.
  Сукоби на улици су потпуно бесмислени,па ако дође СДС и трабанти после избора нека они исплаћују ако има и могу.
  Предсједник Милорад Додик треба да се коригује и да се у обраћању јавности због ванредних избора каже:
  „Не вјерујем да опозиционари живе од подстицаја“.

 25. Мислим да сте у потпуности у праву када кажете да ни нека нова власт која би дошла након ове не би могла да исплати подстицаје,јер пара нема. Међутим круцијално питање је: „Зашто пара нема?“. Али и тај одговор је прилично једноставан. Пара нема јер је привреда уништена потпуно дебилном економском политиком ,јер су огромна средства покрадена у поступцима јавних набавки, јер су такође огромна средства покрадена при експлоатацију природних богадстава, јер је троглава аждаја која је преко 10 година на власти претоварила јавну службу својим страначким војницима. Дакле, ко је крив? Он је крив.

 26. Волио би да има неки економиста да нам објасни економску логику за постојање подстицаја у пољопривреди.
  Ево један примјер у који имам потпуни увид.
  Човјек је кренуо да се бави мљекарством тако што је ишао по селима и куповао за 500-800 КМ краве које је неко подијелио на часну ријеч, а сељаци су их морали отплатити по 5000 КМ.
  Након тога формира фарму музара и данас је јак ко земља,нови трактори,багер,објекти и станови по Србији и Брчком.
  Редовно добија подстицај јер је „члан“ код Усорца и плаћа чланарину.
  Неко преда млијека за 100 000 КМ и наплати и онда му неко даје још паре за масну јединицу,чистоћу,церификат ЕУ још 5 фенинга по литри и још разноразна срања само да би он негдје плаћао чланарину.
  Том логиком Република Српска треба плаћати ексу и било коме ко пријави обрт на сваки КМ из пореске пријаве.
  Сељаци имају на све ово горе и поврат ПДВ-а јер је пољопривреда једносмјерни прималац ПДВ-а.
  Нисам завидан никоме али нека ми неко објасни шта пољопривредни произвођачи допринесу буџету Републике Српске.

  Други примјер имају људи по 250,500,1500,2000,5000 бикова чија се вриједност мјери од неколико стотина хиљада до неколико милиона КМ и онда му неко исплати још 200 или 250 КМ по комаду што је продао бикове,ваљда да не начиње 100 000 или 1 000 000 КМ.

  Има човјек хектар пластеника,продаје сво могуће прво поврће по тржишним цијенама које знамо какве су и онда му неко још да на крају 20-30 хиљада КМ подстицаја.

  Волио би да неко из СДС добије цјеловечерњи термин и објасни народу зашто је овакав начин подстицаја добар за Републику Српску.

  Све ово је трпање Републике Српске у гроб да би се узела нека ситна провизија.

 27. Да се покушам надовезати на ЗМАЈЕВ коментар…“јер је троглава аждаја која је преко 10 година на власти претоварила јавну службу својим страначким војницима“….

  Када смо читали и слушали о наводно завереничком програму новог св. поретка, клубу златне милијарде и сл.,гдје се каже да планету треба свести на свега 10% данашњег становништва, 10% који треба да уживају све благодети овог свијета(за онај не знам), а остало уништити и да нестане, мислили смо сви вјероватно да је то негдје у магли и много далеко од нас.

  Типичан примјер провођења тог програма је управо овдје и баш код нас.
  Срби су познати да се олако одричу себе, а још лакше лијепе на којекакве новотарије, идеологије, по принципу доказивања да смо увијек“већи католици од папе… ако нам неко тражи прст, ми поданички нудимо цијелу руку“.

  Новца итекако има, новац је концентрисан у рукама управо десетак или мање процената људи.
  Осврнимо се мало око себе па ће се све лако уочити и на најмањим ситницама.
  Економија, разорена, уништена, не постоји, а једни те исти сввко мало подижу себи
  и својима стандард на виши ниво.
  Купују се све новији аутомобили, станови,путују по свијету, зимовања, љетовања итд….,
  Осталих 90% народа је осуђено на уништење и нестанак.

  Дакле, домаћи монструми том програму веома верно служе и проводе га.

  Зато протести морају бити и много више од саме ријечи протести.
  То мора бити гола борба за опстанак, борба угњетене и обесправљене већине против дрске, подле и покварене паразитске мањине….,

 28. Ove huskace da jos jednom pitam hoce li ici na proteste i hoce li se krviti sa komsijama, rodjacima i prijateljima koji ce biti na kontra protestu samo zbog toga sto su suprotnih politickih ubjedjenja? Nece mi biti zao ni jednih ni drugih, iskrvite se zbog cobana kad ste stoka ali idite na mjesto predvidjeno za to, ili u Stricice ili na Grmec, ja hocu da mirno setam s djecom po gradu.

 29. Vlast je zaljepila toliko da se moze samo spahtlom ostrugati.
  Svako ko misli da ce nakon mirnih protesta popustiti i povuci se je veliki naivac.Ove samo revolucija moze skinuti.Oni znaju sta gube,ako odu.
  Ako to opoziciji nije jasno,nek sjede smirom.
  Isto tako svakom ko bude na tim protestima treba biti jasno da ce vozd upotrijebiti silu(kroz policiju).Nije tajna da oponasa putina i priprema vec dugo odbranu od naroda.

  Isto tako narod je na dnu.Nemoze se dalje.
  Pa kom obojci kom opanci.

 30. Ako mi se nešto gadi više od pozicije i “opozicije“, to je ova “treća opcija“; ova skupina prodanih, preprodanih i ispranih duša koje se brinu za “mir“, a koje zaboli k što im gospodar, još malo, dovodi glad u feud. Ni truna dostojanstva. Trunčice. Smrdljiva ljigava masa koja sama sebi smrdi.

 31. Znaš, njih brinu huškači, a ne brine ih Bajbunovsko ludilo koje je čitavu krizo i proizvelo. Znate, mi smo za mir. All we are sayiiiinnggg is give peace a chance, a ne izlaze Bajbunu iz dupeta.

 32. Додик данас рече да је он одговоран за људе које он позива на контрапротест, да може гарантовати за њихово понашање, као и да он сматра да нису потребни ни једни ни други протести. Дакле, баш ово што заговарају његови изасланици на интернету, тобоже ни власт ни опозиција.

  Јасно је да ће Додик убацити своје људе у редове оних који протествују против његове организацје, с циљем да изазову нереде и реакцију његове полиције, како би показао кајо су његови цивилизовани, а ови други дивљаци, те добио повод и да се физички обрачуна са сиротињом.

  Од друга Иванића је и данас направио своју пудлицу, најон салви увреда и пријетњи прогоном „издајника“ из Српске. Чак је и господин Босић, с правом, реаговао.

 33. A који профил људи ће доћи у Додиков контрапротест (осим Бигија и Ороза, чије профиле знамо)?

  ‘ STJ, KAD SE SAD NISAM ŠLOGIRAO!
  Slučajno me google usmjeri na neki tekst o nepotizmu i u njemu pročitah, između ostalog: “ Direktor banjalučkog Radničkog univerziteta Momčilo Šavija, takođe kadar SNSD-a, svoju stariju kćerku zaposlio je u ovoj ustanovi kao izvršnog direktora i predavača, a zeta koji radi u Turističkog organizaciji RS-a kao predavača na Radničkom univerzitetu. Mlađoj kćerki posao je našao u Elektrokrajini, na čijem čelu je Seka Kuzmanović, takođe kadar SNSD-a. “ E, TAJ ŠAVIJIN ZET, MILORAD D. (NIJE DODIK, ALI JESTE NJEGOV FAN), BIO JE NAJGORI ĐAK NAJGOREG RAZREDA U MOJOJ OSNOVNOJ ŠKOLI, SKLON I SITNIM KRIMINALNIM RADNJAMA. NAKON ZAVRŠETKA OSNOVNE VIĐAH GA DA KONOBARIŠE PO NEKIM KAFIĆIMA. NIKAD NIJE ZNAO SASTAVITI DVIJE PROSTOPROŠIRENE REČENICE. SRETOH GA PRIJE 7-8 GODINA, KAŽE ZAPOSLIO SE U MINISTARSTVU TRGOVINE I TURIZMA, ZAVRŠIO NEKI BRZINSKI FAKULTET I PITA ME ŠTO MI NIJE DODIK SIMPATIČAN. KASNIJE ČUH DA NIJE REGULARNO ZAVRŠIO NI SREDNJU, VEĆ MU PUNAC ZAVRŠIO SVE ŠKOLE. I DANAS SE PITAMO ZAŠTO NAM JE OVAKO. I ČUDIMO SE DA MEĐU NAMA ŽIVE LJUDI KOJI PODRŽAVAJU OVAJ ANTISISTEM U KOJEM DNO NIJE DOLE, VEĆ JE DNO NA SVE STRANE, KAKO REČE PETAR BOŽOVIĆ.“

 34. Па ови што бране режим су у ствари двојници тог пропалитета којег ти спомињеш. Ми смо у ствари жртве освете понављача. Од тог полулика до предсједника,све голи понављач.

 35. On je Dodikovu izjavu da će istog dana kada budu zakazani protesti Saveza za promjene u Srpskoj biti organizovani kontraprotesti, okakterisao kao prijetnju fizičkim obračunom.
  -Dovođenje ljudi u povišen stepen sukoba je opasno za Republiku Srpsku, a to je Dodik već radio 1997. i 1998. godine uz pomoć stranaca. Ja se sjećam strašnih epizoda iz tog vremena, kaže Bosić, dodajući da je možda i bolje što javnost ne zna na koji način su sve ljudi maltretirani i kako im je tada prijećeno.
  Kometarišući Dodikovu izjavu da za ljude iz Saveza za promjene nema mjesta u RS, Bosić je kazao da bi, da ne živimo u 21. vijeku, Dodik već pokazao svoje pravo lice i obračunao se sa svojim neistomišljenicima.
  -Moram da napomenem Dodika da, uzimajući u obzir one koji nisu izašli na izbore, za njega nije glasalo više od polovine stanovnika RS. Takva izjava je nešto što ne pristoji predsjedniku RS. Ona je skandalozna i oslikava njegovu brutalnost i to šta bi Dodik uradio da može. Na sreću, on to ne može da uradi, jer ovo nisu vremena u kojima bi mogao da sprovede te svoje diktatorske ambicije, kazao je Bosić.
  Svima je poznato da je sadašnja vlast dovela Srpsku u katastrofalno finansijsko stanje, ističe Bosić i dodaje da sada premijerka moli MMF za kredit da bi se zakrpile rupe u budžetu.
  -Takvom politikom RS je dovedena i u katastrofalan politički položaj jer kada ste siromašni i molite za pomoć vi ste najranjiviji. Mogli smo čuti da MMF sada zbog katasrofalne situacije u bankarskom sektoru smatra da treba uvesti novu agenciju koja će vršiti kontrolu banaka u oba entiteta. To je posljedica politike Milorada Dodika i rada Agencije za bankarstvo RS, navodi Bosić.
  Dodaje da će zboga toga što je vlast upropastila ekonomiju RS morati da prihvati razne nepovoljne uslove, a jedan od njih je i likvidacija Banke Srpke.
  -Vlast se tome protivi iako je evidentno da je ta banka propala. Ja znam da je razlog zbog kojeg ne žele da likvidirju strah da bi dokumentacija o raznim stvarima i razlozima zašto je banka došla u ovu situaciju dospjela u istražne organe, pojasnio je Bosić.
  On je poručio da je sadašnja vlast u RS odgovorna za ovakvo stanje u društvu, politici i finansijama i izrazio ubjeđenje da će oni koji su krali novac odgovarati pred pravosudnim institucijama.

 36. @змај огњени вук

  Није он пропалитет. Човјек је стручни сарадник у ТОРС (иако сам сигуран да ни данас на географској карти зна наћи Бању Луку) и још предавач на Радничком универитету, на којем му је жена извршни директор, а пунац директор. Прави мали породочни бизнис на терет државе.

 37. У праву си,па и овај други није пропалитет,иако је пао први разред средње пољопривредне школе,он је сад предсједник. У томе се и огледа освета понављача.

 38. ОДЛОМАК ИЗ РОМАНА „ТВРЂАВА“ MEШЕ СЕЛИМОВИЋА

  *Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dve se nekako može izlečiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok.*
  Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži. Odvojeni, ne predstavljaju ništa; zajedno, kob su ovog sveta. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moći bezgranična.
  Čoveka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži i njegova predstava o sebi uvek je lepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna i ljudi to prihvataju.
  Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor i niko trpeljiv, jer mrze promenu. Odmah stvaraju večne zakone, večna načela, večno ustrojstvo i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i pretnja drugim moćnicima. Ruše ih uvek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen sveće.
  Jesu li sve bosanske valije zatvorene, proterane ili pobijene? I čitava njihova svita. A uvek dolaze novi i dovode svoju svitu i ponavljaju gluposti svojih prethodnika, jer drukčije ne mogu. I tako, ukrug, neprestano. Bez hleba narod može ostati, bez vlasti neće. Oni su bolest na narodnom telu, kao guke. Kad jedna guka otpadne, izraste druga, možda grđa. Ne možete bez nas, kažu nam, razbojnici bi se namnožili, neprijatelj bi nas napao, nered bi u zemlji nastao. A ko drži ovu zemlju, ko je hrani, ko brani? Narod. A oni nas globe, kažnjavaju, zatvaraju, ubijaju.
  I još natjeraju naše sinove da to čine. Oni bez vas ne mogu, vi bez njih morate. Njih je malo, nas je mnogo. Samo da prstom maknemo, koliko nas ima, te žgadije ne bi bilo. I učinit ćemo to, braćo moja satrvena, čim odrastu pravi ljudi koji neće dopustiti da im vampiri sede za vratom.

 39. Да мрзим Републику Српску пожелио би јој власт СДС-а.
  Из брчанске перспективе,ми који имамо власт СДС годинама захваљујући слијепцима из СНСД-а па се чудим шта ви очекујете од СДС и опозиције.
  Отприлике нешто веће од протеста а мање од румунског сценарија.
  Очекивања су да се јебете а да вам не уђе.
  Па кад сте већ навалити,бујрум на протесте.
  Дражен се бави профилом људи који ће доћи на контрапротест,па ко ће доћи на протест и зашто?
  Хоће ли дражен,змај-вук и славија рушити Бања Луку да би се исплатили подстицаји овима горе што сам навео као стварне примјере болести подстицајне политике у пољопривреди.
  Због подстицаја,дијељења пара од телекома путем ИРБ смарадовима из Расклопне опреме и хиљадама других зато је Републике Српска и дошла у ово стање.
  Има ли на свијету држава (осим БиХ) која дијели новац а не убира порезе.
  Лично мислим да све треба препустити тржишту.
  Ако идете на протесте и заговарате онда нека буду смислени:
  1.Нема подстицаја никоме осим оно што даје ЕУ кроз фондове
  2.Порез на добит најмање 30% + порез на екстра богате још 20%
  3.Отпуштање 50% администрације
  4. Заутавити крајишко- бањалучку пљачку и колонизацију Републике Српске од Бијељине до Требиња одмах
  5. Одузети све концесије
  Када Вас који заговарате протест видим да изађете на протест због овога можда вам се и придружим а до тада можете се смијати мом коментару као што ће се и вама смијати код куће из ракију и мезе сељаци који добијају дебели кајмак од подстицаја.

 40. BigerUUUU moj, a mesar zna da napiše rečenicu?

  I oni što su dizali bune i ustanke protiv terora i tiranije bili su nepismeni.
  Tvoh firči je učinio da većina ne zna napisati rečenicu pravilno, obogaljio je narod u svakom pogledu.
  Obezvrijedio ibrazovni sistem i to je bio početak našega kraja.
  Da se razumijemo, to i ti znaš, on je to radio planski i sistematski.
  Uništavao nas je bez milosti.
  On je zločinac nad zločincima.
  Terorista nad teroristima.
  Isključivi je krivac za sve što nas je snašlo, za ovaj u poslednje vrijeme bijeg ljudi koji odlaze da bi spasili gole živote svoje, i svoje djece.

  Ne postoji kazna koja je adekvatna njegovom zločinu.

  Ali, barem monstrum nema mira, nema sna, živi u strahu i molitvom da ga zapadne robija, da ne završi onako kako je završio Kočićev rudonja.

  Od ovako prelijepe teritorije bogate svim i svačim, sa ovako malo stanovnika koliko ima pola BG, stvorio je mučilišta u kojem ljudi umiru od neimaštine.

  Da monstrum dodje i nakratko svijesti, vjerovatno bi se ubio.
  Ali, on ni povremeno ne dolazi do svijesti.
  Naprotiv, mrak mu pada na oči, sumanute ideje su mu na nepameti: sanja krv i sukobe, zagovara manijak da se ljudi iskrve , da niko živ ne ostane.

  NEKA NA KONTRAPROTESTIMA BUDU U PRVOM REDU NJEGOVA DJECA, NJEGOVI RODITELJI, BRAT, SESTRA I DJECA NJEGOVIH SAUČESNIKA U ZLOČINU.

 41. Динкић Млађан,18.04.2016.

  Што се мене тиче, да ти будем мало јаснији!

  Гдје ти виђе ишта о позиву на рушење Бањалуке?
  Па шта ако би било и мало „бучније, оштрије“? Исувише су бијеса и неправде власти свјесно посијали, поцијепали, завадили, понизили, да би све тако глатко прошло.

  Париз је пијемонт свјетског нивоа, културе, итд. али нико им не рече да су нецивилизовани примитивци, издајници, страни плаћеници…,када владине зграде засуше стајским ђубривом, потече млијеко улицама Париза, забрујаше трактори, преврташе контејнери…,а разлози су праве ситнице у односу на ово код нас.

  Не знам откуд ти то да су протести у вези исплате подстицаја?
  Да, ја ћу изаћи, али из сасвим других мотива, као и многи други, свако из својих разлога.
  Мене је Српска(100%РВИ-да) свих ових година осудила на тихо и убрзано умирање.
  Перманентно ми држи, и мени и мојој дјеци притиснуту ногу за вратом.
  Прошли мјесец је каснила инвалиднина десетину дана, ево и овај…, за пар дана моја дјеца немају шта да једу.Да не говорим о другим стварима.

  А знаш ли зашто?
  Између осталог и због исплате подстицаја од десетина хољада
  марака човјеку (честит, вриједан домаћин)који годишње инкасира за јагњад по 300 00 евради. Никоме не плаћа никакве порезе, нити ПДВ. Подигне подстицај и купи џип сину полицајцу. Полупсимена снајка незадовољна(хоће скупљи) завади се са свекром.
  Свекар неће да попусти, а син вјерни додиковац одмах запосли снајку у тржном центру.
  Зато нечије друге снајке, много школованије и образованије не могу нигдје радити, не могу себи приуштити ни солидније ципеле, а камо ли…,

  Славији (100%РВИ) командиру, јуришнику од првог дана рата,жестоко осакаћеном кажу отворено, „опредијели се јебо га ти, јеси ли наш или њихов“. Зар то није ИДИОТСКИ, зар је то држава и власт??

  Славији тежем РВИнвалиду са 15г радног стажа до рата, на захтјев за инвалидско пензионисање шаљу одговор „не испуњавате услове“.
  Које, зна се(партијска књижица и коверта) ! Зар и то није ИДИОТСКИ!?

  Али ће на контрапротесте изаћи онај (познат лично) који никада није имао дана радног стажа, који се дуго после рата лакше повредио у крађи шуме, али је „испословао“ наравно ратну инвалидску пензију. Данас јак и здрав, кажу чак и на крсној слави облачи странаку мајицу СНСД-а.

  Славији ни дан данас са троје дјеце држава није ријешила стамбено питање. Управо из наведених горе разлога.
  Али је дакако ријешила у граду човјеку који живи на селу, чији родитељи раде у иностранству, који се до пред крај рата дуго скривао по шумама и горама.
  Када су га скембали и привели у јединицу имао је ту срећу/несрећу да је у завршним операцијама на Мањачи и не баш тако тешко рањен…, али по сопственом несвесном признању пресудно је било то што се са Додиком грли под шатором и пјева „не дирајте милорада легенда је то“
  И овај ће сигурно доћи, али на контрапротесте.

  Ето мој Млађо то ти је Република Српска,кроз само неколико елемената, бип.бип.бип..,из угла Славије, и зашто ће Славија подржати протесте и подржати рушење власти.

  Славију нису ни ови увјерили бог зна како да ће се нешто боље и много промијенити, али мрдати се мора.
  Чим дођу нови, ако буде исто или горе оплести одмах наравно и по њима, и грђе и горе, и не чекати неколико година, него ев.само неколико мјесеци.

  Ако ни то не помогне, радити једино што преостаје, а то је ствари узимати у своје руке, свако за себе, па пуковник или покојник.
  ————————
  Подржавам Дражена у описивању профила фанова контрапротеста! И ја ћу још додавати…,

 42. TAKOZVANI PRECJEDNIK

  Takozvan predsjednik RS, a u stvari predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, na takozvanom javnom servisu takozvanih svih građana, takozvanoj RTRS, legitimni politički subjekt – koaliciju Savez za promjene SzP, nekažnjeno naziva – takozvanim!?

  I u svemu tome, takođe nekažnjeno, takozvani novinari i takozvani prezenteri takozvanih vijesti na takozvanom RTRS-u, čine to isto.

  Smije li se tako raditi u jednoj takozvanoj demokratskoj državi/entitetu??

  http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=187648

  http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=196919

 43. @Динкић Млађан

  “ Дражен се бави профилом људи који ће доћи на контрапротест,па ко ће доћи на протест и зашто?
  Хоће ли дражен,змај-вук и славија рушити Бања Луку да би се исплатили подстицаји овима горе што сам навео као стварне примјере болести подстицајне политике у пољопривреди.“

  Што се тиче профила људи, само ће ти се казати. На једној страни ће бити Славија и његови саборци, стварни борци и РВИ, који данас једва прехрањују породице, ана другој они који су добили лажне инвалиднине и плаше се да им нека нова власт неће укинути. На једној страни ће бити дјеца погинулих која годинама чекају посао и милост власти, а на другој дјеца дезертера и они који купише дипломе и скупљајући сигурне гласове зарадише радна мјеста. И они страхују да би им сутра неко могао оспорити дипломе с ad hoc факултета и запослења без конкурса. Они који су слични Додику подржаће њега, а они који се грозе његовог понашања, биће против. Они којима одговара овај антисистем ће га и бранири, а они који су жртве ће га збацивати.

  Што се тиче „рушења Бање Луке“, написах већ да вам се то привиђа. Ја учествовах трипут на мирним протестима и ниједном није било ниједног инцидента. Док се Босић добро сјетио 1997., када је Додик кид Прњавора са СФОРом већ био спреман за окршај „Срби на Србе“. Сјетмо се и премлаћивања бањолучке дјеце у дворани Борик од стране Додиковог обезбјеђења, као и премлаћивања генерала Суботића!

  Ја свакако подржавам и Славију и све друге жртве антисистема. Лично немам много додира с властима, па директно и нисам толики угрожен, али се силидаришем са свим тим људима. Имам емпатију за њихове потребе. Написах већ да нећу бити на протестима, али сам их заговарао као мирне митинге незадовољства још прије неколико година, као вид притиска јавности на власт, а не као деструкцију.

  Подстицаји су само један од механизама корумпирања гласачке машинерије, баш попут исплаћивања нереално високих примања буџетлијама из кредита. Они су за мене периферни. Чини ми се да ти водиш неке своје личне ратове, у зависности да ли ти локални бандити дају посао и да ли те рекетирају. Ја уопште нисам личан, осим у сегменту кад ми се завлачи рука у џеп. Моја је дужност да указујем и оспоравам сваки неум, свако насиље над сиротињом, свако бахаћење, сваку пљачку.

 44. Сваку власт треба притискати, дати им до знања да су слуге, а не владари. Како Селимовић написа:

  “ Čoveka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži i njegova predstava o sebi uvek je lepša nego istina. „

 45. Gospodine Karabaja,

  ja lično neću reći za pomenuti savez da je „takozvani“ jer je legitiman iako mi je muka čim pročitam riječ koalicija ili savez jer je to jedna klasična, a opet pravno i politički legalna, prevara naroda.
  Međutim, lično i ja sumnjam da ovaj Savez za promjene nema časne namjere da mijenjaju stvari i da su jedine namjere osvajanja vlasti po svaku cijenu. „Zdrava“ politička partija, savez ili koalicija, ako već to moram da kažem, vođena svojom ideologijom, kojom bi trebala da nastane, ne bi po svaku cijenu trebala da „srlja“ u osvajanje vlasti. Pogotovo ako bi osvajanjem vlasti narušila svoju ideologiju i povrijedila razmišljanje velike većine istomišljenika koji su joj prišli zbog svoje ideologije. Ono što bi po meni najpoštenije bilo su izbori na svim nivoima, spušteni do najnižeg nivoa na lokalu prije svega, ali opet eto obećanu promjenu, Saveza za promjene, da ćemo ubuduće na izbore izlaziti samo jednom u 4 godine tj. mijenjanje izbornog zakona još nismo dočekali. Svejedno, ne zamjeram toliko, ali svakako sam za izbore na svim nivoima gdje je to moguće da se održi.
  Što sam napisao sve ovo?!? Zato što bi ovim salvama uvreda od političkih neistomišljenika Savez za promjene mogao da ostvari političke benefite podizanjem „ovaj cirkus“ na nivo Suda i tužbom za klevete i uvrede koje bi se lako mogle dokazati ali lično mislim da oni nisu sposobni za to ali volio bih da me demantuju i predlažem vama botovima ovdje koji agitujete za određene političke partije da ove moje riječi prenesete stranačkim šefovima Saveza za promjene pa me možda demantuju, izvuku neku političku korist iz ovog mog komentara i zaista bih to volio.

 46. Drazene,
  Vidis, ja sam i borac i dijete ovako i onako i svasta nesto sto se proslog rata tice pa ce sada jasno i glasno reci da yebem majku idiotsku organizatorima protesta i kontraprotesta, i eventualnim ucesnicima protesta i kontraprotesta, a posebno se nayebem mame huskacima, narocito vama internet pametnjakovicima. I za divno cudo dosta nas je takvih, evo predlazem da i mi sto nam je pun k… svih pobrojanih organizujemo istovremeno treci protest pa da se svi pokrkamo, ko prezivi nek prica.

 47. I jos jedna stvar. Izbori su u oktobru, za 6 mjeseci, ko misli dobro RS sacekao bi rezultate izbora, vidjece se za sta je ili za koga je plebs. Ukoliko rezultati ne budu odgovarali trenutnoj raspodjeli vlasti, zatraziti ostavke i vanredne izbore, ako to ne bude ispostovano ici na masovne proteste. Ja mislim da je to demokratija. Ovako par mjeseci prije izbora, u ovako zagrijanoj atmosferi, bez saznanja o nivou podrske koju imaju, organizovati proteste je u najmanju ruku zlonamjerno, kao sto je zla namjera i zloupotreba i najava kontra protesta. I jos da se jednom nayebem mame svim pobrojanim u prethodnom postu.

 48. Резиме оваквих дискусија је,најбоље да се ништа не муијења. Предпостављам из разлога што је предлагачима незаслужено добро.

 49. @podv0r nick

  Човјече, није ти добро. Превише емоције улажеш у једну бенигну тему као што је цивилизовано изражавање незадовољства тренутним стањем. Прољеће је, Сунце, птичице, зелена ријека, лијепе жене… Пусти политику, ако немаш желудац! Ево, Жељка је намолила ммф. Биће пара. Преживјеће Додо.

  Баш дивљачку, примитивно да нам редом псујеш мајку. Мене то не дотиче, јер видим да си у проблему. Гдје бисмо стигли кад бисмо реаговалу на копролалију сваке будале?! Али, припази. Онај један тако псовао и пријетио Борису Тадићу, дођоше инспектори из Београда да га пелцују.

 50. Podvorniče, smiri se, , eeeeej, ehaaaaaa…
  Odmah se sjetim jednog ludjaka : je….. ti mamicu u usta…
  Nemoj da ti ludjaci budu uzor , ne zbog sebe, nego zbog djece ti.

  Strašno je to , čim ti ne paše nečija diskusija, postupak, odmah mamicu….
  Šta nam uradi monstrum od zemlje? Napravi od nje Farmu i Parove….

 51. Drazene,
  Sve si u pravu, osim dvije stvari: da je u pitanju benigna stvar i da sam se protiv svoje volje pogrdno izrazavao. Ne znam ni gdje si vidjeo pretnje, ali nema veze, neka dodju nek me pelcuju ali i dalje cu ostati pri stavu da se nayebem keve svima pobrojanima. Volio bih da nisam u pravu i da poslije 14. maja sve ovo „polizem“ ali … Evo necu se vise javljati do 14. poslije cu se javiti ili da vam se izvinim ili da vam nastavim sve po spisku…

 52. Некад било

  Tog 23. marta 2004. godine predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je na Trgu Krajine da će protest opozicije u Banjaluci Republika Srpska zapamtiti kao mjesto gdje su počele velike promjene.
  Dodik je rekao da građani koji su se tada okupili ne žele da ruše nego bolji život i da ne traže da se lupaju objekti nego da hoće izbore.
  “Hoćemo izbore” poručio je Dodik.
  “Danas će se pokrenuti lavina da izgradimo bolje sutra, a ako dođemo na vlast učinićemo sve da bude bolje”, istakao je Dodik i poručio:
  “Kriminalci će biti gonjeni kaznenom ekspedicijom”.
  “Danas smo mirni, ali ćemo za nekoliko sedmica biti nemirni”, naglasio je Dodik i tadašnjem predsjedniku Republike Srpske Draganu Čaviću, premijeru Draganu Mikerevići i predsjedniku parlamenta Draganu Kaliniću poručio da narod bira, a ne oni.
  Dodik je kazao da je privatizacija bila kriminalna i da će, ako on dođe na vlast, biti donesen Zakon o reviziji privatizacije.

 53. Gospodine Dražene jeste li vi političar ili obični građanin kao nas većina ovdje.

  Namjerno sam napisao oštar komentar na temi:
  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=4&idnovost=56884#komentar

  Namjerno, samo da bih isprovocirao komentatore da pišu i da se složimo da su svi političari kao „jaje jajetu“ i kako na ovim prostorima nema nikakve ideologije do zapadne, potrošačke, trgovačke kako li već. Tako da me iznenađuju vaši komentari i linkovi na ovoj temi kada već postoji tema gdje bi trebali da pišemo o ovome.

 54. Славија,скоро кренем аутом до града и повезем једног човјека РВИ.
  Каже иде у борачку јер није добио доплатак,ја му на то кажем да је Српска пукла финасијски,а он ми одговари да није,има пара каже само Додик затеже да за њега гласамо јер никада није каснило о сада.
  Нисмо даље расправљали о томе али мии је остало занимљиво размишљање човјека који се пише у продавници док дође доплатак.
  Ово сам ти написао само због тога што народ чека паре којих нема,нисам џаба писао о отпуштању администрације,концесијама и пљачки истока.
  Упорно причам свима да овдје нема колективног спасења,касно ти је када дође тренутак да узимаш ствар у своје руке тада можеш постати само покојник или злочинац јер треће нема.

  За разлику од Дражена немам никакву емпатију према слијепом вођи опозиције а још мање према онима који су спремни бити изманипулисани и доћи на јалове протесте који ће показати сав јад и биједу опозиције Републици Српској .
  Зато молим оне који имају приступ Предсједнику и убједе га да буде галантан до краја и откаже контрапротест али да обезбиједи опозицији Ранку Мишић како би протест имао печат социјалног буната.
  Прва иде Ранка а за њеним гузовима у савршеном реду вође опозиције са оним синдикалним – картонским капама на глави а за њима раја са жутим балоним а киша да љева.
  На врхунцу протеста Младен каже:
  -Идемо кући,сутра ће доћи нови сунчани дан“.
  Након тога сви поново на Фронтал,подвор,бигер,приједор,славија и ја али и дражен да нас убјеђује како је скуп био величанствен иако је био код куће као и већина нормалног народа свјесног да Српска живи од записа до записа а не од рада и пореза.

 55. Na proteste ne treba ići, ni jedne ni druge, a ako bih baš odlučio da na proteste treba ići onda bi to bili, što neko predloži ovdje, oni treći da protestujem protiv svih ovih koji nam se nude jer su isti, nesposobni, istih nemoralnih namjera. Svi oni koji „huškaju“ druge da idu na proteste, bilo jedne bilo druge, neka prvo pošalju svoju djecu na iste pa onda neka „huškaju“ nas. Protestovati pola godine pred izbore nije ništa drugo nego politikanstvo i nečiste namjere i što se nije protestovalo prije 10 godina šta se čekalo baš sada. A zašto sam protiv protesta? Zato što su neiskreni. Da je neko protestima mislio da pokaže nezadovoljstvo bili bi organizovani prije nekoliko godina a ne sad kad se najavljuju. Evo mi svi ovdje nismo zadovoljni i ne valjaju nam ni „jedni“ ni „drugi“ a na izborima će kako stoje stvari pobijediti ili „jedni“ ili „drugi“. Ko može reći da će ishod biti drugačiji i da me može ubijediti da trebam ići na proteste. Ko od nas nije iskren ovdje?

 56. Protesta neće biti. Ako ih bude biće anestezirani od strane samog organizatora protesta – “opozicije“. Sva uloga “opozicije“ svela se na anesteziranje mase. Ne znam čega se plašite; nikakvog protesta tu neće biti.

 57. Млађане,
  да, овај је све живо поцијепао,подијелио, завадио.Сваку пору друштва и народа.
  То је опште познато.
  На свако удружење или организацију он је направио себи паралелну организацију, па тако данас има и своја борачка удружења, удружења РВИ итд.
  Ииако иза њих стоји свега шачица купљених појединаца, форсира их у својим медијима, тако да може увијек рећи ево има и бораца, инвалида који су задовољни, разумиу ситуацију, подржавају власт, они су праве патриоте, а сви други би рушили Републику Српску итд итд.јако прозирно, али може му се па то ти је.

  Неби ме изненадило да почне у крајњем оснивати и себи своју Републику.
  Нашао би он и за то својих бораца, аналитичара, експерата…,

  БОРС јесте једна велика организација, била на добром путу да буде заиста озбиљан корективни фактор свих аномалија у друштву шшто би било и нормално, али и тамо нису имуни од странчарења и свега другог прије од заиста борачких интереса и права.
  Имам лична искуства, навео сам нека горе.
  Имао бих ја разумијевања и за то(мало странчарења, ако,), али није се смјело дозволити да се иде дотле да јако осјетљива питања, животно важна, егзистенцијалне природе за осакаћене инвалиде рата или др. зависе од странчарења

  Па тако иамте рецимо двојицу идентичних РВИ-да…један остварио све, и кућу, и стан, запослио породицу комплетну,кредити, иде у бање, на море пензионисан…а други ништа од тога осим минималне инвалиднине. А да не говоримо о оним здравим „инвалидима“, то је опште познато.
  Разлог – искључиво нечија процјена по систему „наш/њихов. УЖАС!

  Није се смјело дозволити да та врло озбиљна егзистенцијална питања рјешава никакава невладина организација, па ни БОРС.
  Јер ја у рат нисам ишао ни за какву невладину организацију и странку па ни БОРС, ни СДС понајмање СНСД итд.
  То би требало бити искључиво питање државе, министарства…,али авај, такви смо какви смо, то смо што смо.

  Сада је готово,државни концепт, ко је јамио јамио је успио!(Република Јамајка)

  Ко је нормални и наивни грађанин вјеровао у некакав систем, народ и државу, тај је пушиона.

  Не износим ја све ово због тебе Млађђо, а не баш и због себе, иако мало и изгледа лично, па не мораш ако не желиш ништа ни додати.
  ——————————

  Хахаха, и мени је прва пала на памет слика приликом најаве протеста Ранке Мишић и њене уштогљене, униформисане, шарене, а режимске параде.
  Осјетиће се то у зраку и који дан прије, уколико буде имало личило на ту папазјанију наравно да ме тамо бити неће.

 58. lsaša
  Ne znam čega se plašite; nikakvog protesta tu neće biti.

  Ови ултрацивилизовани, достојанствени, мирни, пацифисти, велики поштоваоци демократије…, грађани …, а такође „јако незадовљни“, па још приде и жестоки јебачи мајки, кеви, сматрају позив на протесте као позив у рат, на гињење…,
  Шта би тек било да их нед’о Бог ко позива и на то
  :-o:-oB-)

 59. veliki_brat, 19.04.2016. 07:09:56[162928]
  „Gospodine Dražene jeste li vi političar ili obični građanin kao nas većina ovdje.“

  Тзв. Велики брате, нити сам политичар нити сам обични грађанин. Ја сам необични грађанин који се понаша као zoon politikon, управо како је то дефинисао покојни Аристотел:

  “ Po Aristotelu čovek je, osim što je razumsko, i političko biće (zoon politikon). On mora da živi u zajednici i svoje vrline dostiže tek tada. Čovek treba da teži vlastitoj sreći, ali je još veći zadatak da pokuša da i zajednicu učini srećnom. Svrha države je ta sreća njenih građana. Aristotel nije, kao Platon, predlagao neku idealnu državu različitu od svih postojećih. Smatrao je da u zavisnosti od uslova u nekoj državi ona može da bude dobro uređena kao monarhija, aristokratija ili republika. Ali ovi oblici imaju i svoje negativne verzije tiraniju, oligarhiju i demokratiju. „

  Бављење политиком (поред тога што ми је хоби) сматрам обавезом сваког слободномислећег појединца. Замислите да наши вајни декани, професори, академици изађу критички у јавност каи овај професор Кулић, поставе дијагнозу и дају смјернице за терапију!

  Политика не би требала ником да буде примарно занимање и извор прихода. Ја сам се политиком бавио на микронивоу и ниједну марку, ни ону која ми је уплаћивана као накнада за рад у МЗ Старчевица, нисам ставио у свој џеп. Телефонске трошкове никад наплатио, а често из свог џепа купим неки ситни материјал за ЗЕВ или платим фотокопирање. Истина, формирао сам нестраначку листу и такву филозофију некористољубља и волонтерског рада желио пренијети на ниво града Бање Луке, али је мало недостајало. Схватио сам поруку да или нисам довољно квалитетан или грађанима одговарају више ови други и наставио да политички, нестраначки, дјелујем на друге начине. Један од њих је на интернету.

  А што се тиче тврдње да су „сви исти“, она напросто није тачна. Ако сте гледали „1 на 1“ са др Милићевићем, начелником општине Теслић, могли сте видјети културног, образованог, одмјереног човјека, доброг реторичара с јасним ставовима. Познајем и господина Лазу Марића из Брода, члана Предсједништва СДС, који ми је некад причао о свом ратном путу и тешком рањавању. Знам добро и Небојшу Вукановића и Славишу Раковића, људе које је Босић узео у свој кабинет. Извлачим закључак да се окружио честитим људима. Реално судим, па сам милион пута критиковао компромисе с Додиком (тзв. Платформа о заједничком дјеловању), Иванићем (кандидатура за члана Предсједништва БиХ), Бакиром (дефанзивна политика и прећуткивање), Обреном Петровићем и Славком Вучуревићем (донесоше побједу Додику 2014.).

  A погледајте Додиково окружење! Довољно да су му савјетници Драган Калинић, Драган Вучетић и Митровићев мали. Да не идемо до (не)компетентности чланова Владе. Осим тога, данас нема инвалиднина, али се квадратни метар Станковићу плаћао 7000 КМ.

 60. Copy – paste

  Na, kako se poetski izrazi počivša pesnikinja, brdovitom Balkanu, se nalazi nekoliko državica u kojima živi stoka jedna grdna, kako je to davno rekao/napisao Vladika Rade. Bazični, aksiomski motiv njihovog bitisanja je ubijanje, klanje, mrcvarenje, zatiranje… svojih suseda a ako se uspostavi kakav takav mir, onda se krene na sopstvene sunarodnike. Na Čarobnom bregu se umiralo od tuberkuloze, upale pluća i drugih plućajnodisajnih bolesti. U gore pomenutim državicama vekovima se umiralo tako što bi se klali i ubijali na sve moguće načine na kojima bi im i Sveta Inkvizicija pozavidela. Zatirani su čitavi narodi a sve pod izlikom patriotizma/domoljublja, izvangranične opasnosti i ugroženosti, vere, jezika, bilo čega što je moglo da pokrene stoku jednu grdnu da otpočne krvavi pir. Narodi bi možda i mogli da žive mirno jedni pored drugih, ali! To ALI nam je jebalo mater po million puta. To ALI su predsednici, premijeri, očevi nacija i ostale bestijarije, koji zarad sopstvene ooooooogrooooomne koristi, ćeraju stoku jednu grdnu na susjednu stoku jednu grdnu, ni zere ne mareći na buduće prolivanje tona krvi! Istina je da u takvim situacijama postoji pet do deset procenata tz dobrovoljaca/domobranitelja, patološki izvitoperenih tipova pomračenog uma koji jedva dočekaju takve trenutke. Ali se i ostatak naroda, stoke jedne grdne, bombardovan svakotrenutno patrotskom/domoljubnom propagandom iz svih mogućih i nemogućih medija, štampanih, radiotevejskih, primi na velikopucatelnopatriotskodomoljubne parole predsednika, premijera i njihovih doglavnika, dupeuvlakača koji takođe na krvi zarađuju i obogaćuju se. Da bi se jasnije videla stvar, nije na odmet citirati ceo Njegošev stih:
  Pučina je stoka jedna grdna
  Dobre duše kad joj rebra puču.
  Daklem, ovim narodima, stoci jednoj grdnoj, jugostočno od Čarobnog brega, uvek treba da pucaju rebra, što će reći, od pamtiveka im je bio potreban gospodar koji će ih tlačiti i maltretirati bez da ijednu zucnu! Često se pominje Prvi Srpski ustanak kao jedna od značajnih revolucija u Evropi. Qurac moj bi uopšte bilo ustanka ili bilo kakve bune da Turci nisu uveli porez na izvoz svinja preko Save u Austrougarsku. Čime se bavio Crni Đorđije? Uzgajao je svinje i prodavao ih Austrijancima. Elem, kad je trebalo dobrano platiti Turcima, priseti se Karađorđe te sakupi stoku jednu grdnu i podiže ustanak. Isto je i Miloš uradio s tim što je Stambol darivao Karađorđevom usoljenom glavom. Raja, stoka jedna grdna, nikakvog boljitka nije osetila. I tako do današnjeg dana.
  Ič me se ne dotiče činjenica da ni u ostatku sveta situacija nije bolja, ponegde je još gora i krvavija. Ono nekoliko uređenih, mirnih i zakonima regulisanih država, moš’ ih na prste jedne ruke pobrojati, samo su izuzetak koji potvrđuje pravilo.
  Ubij bližnjeg svoga je usađeno u genetski kod i ne vidim način da se to izbriše. Dojučerašnje komšije/susjedi, kumovi, pobratimi, kad kucne čas, kad dirigenti predsednici, premijeri, ocevi nacija i ostala slična im govna, urliknu: Zemlja je ugrožena, ko je Srbin, Hrvat, Albanac, Bošnjak… napred u boj za otačastvo, veru, teritorije, krenu kao jedan da kolju i ubijaju sve što im pod nož, kalašnjikov dopadne.
  Dokle BRE! Stomaci im krče od gladi, plate i penzije im maltene ukinute, teško da i vodu mogu da popiju a oni u boj! Koliko ja razumem, još duuuuuuuugo se jugoistočno od Čarobnog brega, na tom polju ljudskog uma, ništa neće promeniti.

 61. Скоро 100 коментара због опозиционе шупљаче. Ови из СзП се ни међусовно не могу, а ко бива хоће да воде протесте, ОМГ. Мало сам прелетио коментаре и видим да се поједини баве профилом људи који ће, као, изаћи на контра митинг, а мене, ето, занима ко то може стати иза леђа Иванића, Босића или Чавића. Иванић је 30 и кусур година у политици и баш за тих 30 година комплетна држава и друштво иду низбрдо, Босић, хм, годинама опстаје у политици и бере масне паре само зато што је предсједник странке и по инерцији прође као први на листи, а својим ликом и дјелом се не смије кандидовати ни за кућни савјет, Чавић……..био, није знао шта ће и дао власт Додику, Шукало…..толико је вјеровао у опозицију да се кандидовао на режимској листи……….Е сад, треба анализирати профил пензионера и административца који ће, можда изаћи на контра митинг, а савршено је нормалан онај који од поменутих очекује бољитак, ма дааааааааај.
  Да будем искрен, заболи ме нека ствар и за једне и за друге, хоће ли бити сукоба или неће, хоће ли се лупати излози и сл., жао ми је само оних који ће себи дозволити да по ко зна који пут буду изманипулисани, од септембра 93 до данашњег дана.
  Смио бих се кладити да протеста неће бити.

 62. @Џон Заметак

  Да те не сврби, не би се чешао овако јавно.

  Многи спинују о деструкцију, рушењу, лупању излога… Има ли ишта у Српскиј да није уништено, полупано, обесмишљено? Зар су три полупана излога нека вриједност након пљачке милијарди из јавних предузећа и Буџета? Зар је ишта остало за уништити?

  Из разговора с многим незадовољним људима спознах да ОНИ ОПОЗИЦИЈИ НАЈВИШЕ И ЗАМЈЕРАЈУ ДА ЈЕ „ИНЕРТНА“, „БЕЗМУДА“, „НЕЗАИНТЕРЕСОВАНА“. Да нису спремни да поведу снажнију борбу против „бахате, криминализоване, корумпиране, нестручне власти“.

  Чак и велики противници СДС у њима виде једину снагу која се може обрачунати с Додиком, побједити га, па годинама већ гледајз у њих као „озебли у Сунце“. Не зато што воле Босића и СДС, већ зато што не желе више да трпе Додика и његове.

  Није проблем дати и профил тих људи. То су незапослени, рви, демобилисани борци, људи који се боре да прехране породице, који купују паризер за 2 KM, који одвагују да ли да плате рачун за струју или купе дјетету јакну. Такви су 1997. били спремни и с црним ђаволом да скидају с власти онај СДС, тако да ни данас нису гадљиви на било кога ко ће их повести против Додика.

  Од тих протеста не треба очекивати ништа спектакуларно. Циљ би требао бити повећање јавног притиска на власт. То што у неком изазивају страх, више је до његове психе него до реалне опасности.

 63. Nama bi najbolje bilo da nas okupira neki kulturni okupator. Kada sam pročitao da je ovakvu izjavu dao i Dušan Kovačević, siguran sam da je to to.

  Raspisati brate tender ko se prima tuto kompleto Srpske, i zemlje, i ljudi, bez ijednog centa treba da odemo utudje ruke.

  Bagra, fukare , sve gore jednan od drugoga, sitne duše, nikad ništa nisu ni imali, dočepala se bagra tudje muke pa nemaju granice.
  Rudonja imao polovan traktor sa starim plugovima, i očevu kuću pod hipotekom, sada hoće da pretekne rokfelera.
  I ne samo on, tako ssvi, do jednog. Godinama na pozornici, nekad sporedne , nekad glavne uloge i jedan drugom rade o glavi. Pitanje svih pitanja je ko će više zgrabili iz kase…..

  Sve gori od goreg. Rudonja najgori,
  Ovi prije njega nisu makar tjerali narod u izbjeglištvo, i nisu zagovarali medjusobne sukobe.
  Ova zvijer priziva krv.

  Neka dovedu svoju djecu u prve redove, i neka protestvuju i kontraprotestvuju…

  Najodgovorniji je tzv predsjednik Srpske, ustvari predsjednik razbojničke sekte, narod kao u Somaliji bježi bježi spašavajući živote djece.

  Nije više ni posao u pitanju koliko strah od sukoba koje zagovara krvnik.

 64. Мицо,
  „Prije nekoliko dana iz budžeta RS uplaćeno je sedam miliona KM u „Pavlović banku“, kako bi se održala likvidnost te banke“.

  „Dodik nedavno uplatio 200.000 Evra na račun u “Pavlović banci” i naprasno počeo otplaćivati “kredit” (07.04.2016.)“

  IGOKEA,,,DODIKOVE SELJACINE KOJE IGRAJU ZA NJEGOV PRIVATNI TIM IZGUBILE OD DA,,
  ..,
  KOJI BLAM DA BORAC NEKAD CLAN JUGOSLAVENSKE KK LIGE NE MOZE DA OPSTANE A RONHILOV TIM DOVODI STRАNCE U SELO ALEKSANDROVAC..
  ————————————

  Јебо борачки додатак, јебо инвалиднине, којих такође нема…,нек стока поцрка…,ааааа генерале Савчићу…, шта ли ти рече данас Српска сврака, упс, СОКО, код којег си ти ишо по мишљење и савјете????

 65. Beogradski Sindikat – Sistem te laze

  Sećam se kad su bila samo dva kanala,
  Politika se čitala i pila C kafa,
  gledao se Dnevnik u pola 8 svakog dana,
  tamo uvek ista priča, uvek jedna ista banda.
  Tad je bilo lako da se širi propaganda,
  narod je verovao u reči sa ekrana,
  nije bilo mesta da se čuje druga strana,
  sve dok negde preko nije došlo do promene plana.
  Danas posle ratova, protesta i promena,
  demokratije, interneta i novih tehnologija,
  borbe za prava i slobodu govora,
  posle svega, sve je opet isto kao nekada.
  I dalje su na vlasti lažovi marionete,
  prate naređenja i sve otimaju za sebe,
  džabe hiljadu kanala i sve društvene mreže,
  u ekran nabijamo glavu i od sukoba svi beže!

  Refren2x
  Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,
  ovaj život je borba, od rođenja do groba,
  zato ustani odmah!

  Od malena mene lažu i rade me k’o volinu,
  pričaju mi za Jožu da se sankao u koritu,
  dali su mi maramu, zastavu i zakletvu,
  kao drugovi se ne prodaju ni za kajmaka kašiku.
  A bulje su uvalili po vilama na Dedinju,
  šatro svi smo isti, ali svinje ipak vladaju.
  Pa smo hteli demokratiju, izašli na ulicu,
  trošili energiju, popušili kurčinu!
  Strane agenture me izvukle k’o majmunčinu,
  da napijem se suzavca, da nam sjebu državu.
  Sad slušamo baronije iz usta loših glumaca,
  al ‘nisu oni vlast, već pozorište lutaka.
  Znam ja ko me laže i od koga sam ja zgažen,
  banke, MMF, korporacije su važne.
  A sistem i postoji da za njih pravi pare,
  i biće pravde tek kada ovo carstvo padne!

  Refren:2x
  Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,
  ovaj život je borba, od rođenja do groba,
  zato ustani odmah!

  Čovek veruje šta vidi, čovek veruje šta čuje,
  ne kapira da od rođenja mozak mu se truje,
  propagandom sistema, kako god se sistem zvao,
  tabloidi, televizija, spinovana stvarnost.
  Koja radi na tome da izgubiš identitet,
  da budeš samo poslušni, truli mediokritet,
  da krivicu svaljuješ, na nevinom iskaljuješ,
  bes što si slep, što si ponovo namagarčen.
  Popio si otkaz, to su reforme, to mora,
  nema plate, kasne rate, seku struju odma’,
  pa muriju, izvršitelje čekaš kad će doći,
  kao nekad tvoji preci Turke prve bračne noći.
  A ćutao si, verovao, nadao se, glasao,
  sad ne veruješ kako to na dnu da si se našao,
  zato trgni se na vreme, kad te boli glasno reci,
  to nisi dužan banci, al ‘si dužan svojoj deci!

  Refren:2x
  Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,
  ovaj život je borba, od rođenja do groba,
  zato ustani odmah!

 66. Проф. Миодраг Зец: “ A za vlast bi bilo najkorisnije da sluša kritičku misao jer ona odlučuje. Vi nemate prilike da u najboljoj veri kažete nekome nešto što se kosi sa njegovim stavom. Ne znam šta sad fali šefu države da jednom godišnje ili dva puta okupi ljude i kaže ljudi šta ovde ne valja. To može biti i zatvoreno za javnost ali je važno da postoji neki dijalog. U srednjem veku bar su dvorske lude mogle da kažu caru da je go. „

 67. Евет-ефендија сусреће случајно рођеног брата Омер Паше. Примјећује да је он блијед,забринут и исцрпљен и да тешко кашље. Евет-ефендија зна да пашин брат болује од туберклозе и да искашљава крв као и да су му дани одборијани, али да би га одобровољио снисходљиво му казује: „Није то ништа ефендијо, само мала прехлада, попиј шољу врућег шербета и као руком однесено.“

 68. @Ороз
  “ Евет-ефендија зна да пашин брат болује од туберклозе и да искашљава крв као и да су му дани одборијани, али да би га одобровољио снисходљиво му казује: „Није то ништа ефендијо, само мала прехлада, попиј шољу врућег шербета и као руком однесено. „

  Је ли тако ти, Семир-ефендијо, тјешиш Додика Величанственог? Шта кажеш? Миле, само уђи у нато, па ће те њихови тенкови и хеликоптери опет бранити, владаћеш и постхумно?! Иако знаш да су му дани одбројани, лажеш му. 😛

 69. Ајд сад разјасни шта си хтио рећи!?

  Ви њему већ десет година одбројавате дане. Да то није мало пуно?

  Када сам цитирљао пасус из Андрићевог недовршеног романа мислио сам на евет-ефендије из СДС-а које већ десет година причају Босићу како је најпаметнији, десет година СДС није у стању Додику узети власт.

  И ти убјеђујеш српски народ да га треба повести екипа која није у стању спровести ни најобичнији дисциплински поступак. Није народ луд!

 70. @Ороз

  Ја никог не убјеђујем, само износим чињенице и личне ставове.

  Народ најбоље зна шта је њему добро. Наравно да ће бирати оне који су га опљачкали и довели у наркоманску зависност од ммф долара, а не оног што прогони криминалце, а није способан провести дисциплински поступак.

  Домановић је описао како народ добро изабере оног што га води. Као да је наш савременик.

 71. Ubi nas i i sve naše spali i sa zemljom sravni.
  Ko drugi nego nitkov neljudski, fukara, i materijalna i duhovna….
  Uništi zemlju, prelijepu zemlju.
  Uništi, iz korijena iščupa, narod u toj zemlji, narod koji je se od postanka borio sa neprijateljem, sa svjetskim silnicima i moćnicima, dizao bune i ustanke, vodio velike i male ratove…
  I, iz svih ratova izlazio kao pobjednik… , i poslije svih bojeva ostajao malobrojniji…

  I, dovezoše fašisti krvožednu zvijer na svojim tenkovima, i zapovijediše mu;

  Sprži ih, satari i zatari ih, ne smije da ostane trag njihovog postojanja.
  I krvnik, napuni svoje smrtonosno orudje napalm bijedom, pobi ponovo i mrtve, pobi i žive, pobi i nerodjene.

  I spali sve što su vijekovima gradili u znoju i krvi.
  Nasta muk, nesta dječjeg smijeha , nesta pjesme narodne…. .
  Sada ranjenom zemljom odzvamja kikot djavola zadovoljan odrađenim poslom…

  Vječnaja pamjat, Srpska.
  Amin.

 72. drazen78bl,19.04.2016. 22:39:37[162966]

  Мислим да би проусташки и пронатовски настројен пјевац, без двоумљења закључио да су ови момци, уствари, пробосански настројени издајници.
  Штавише, овом пјесмом се очигледно преносе надлежности, и нема збора о томе да ли је само снимање платио Вукан (главом и брадом, а еврима свакако).

  http://www.youtube.com/watch?v=hkSzmPnzF-o

  Стога би ову нумеру требало пажљиво преслушати и проанализирати!;)

 73. Kakva je razlika izmedju Isil terorista i terorista našega režima?
  Isil teroristi se opašu eksplozivom i odlaze u smrt sa svijim žrtvama.
  Srpska je jedina zemlja u kojoj su teroristi legalna vlast.

  Ako su teroristi koji su srušili tornjeve u NY i pri tom pobili ljude, onda su mega teroristi oni koji su uništili cjelokupnu privredu jedne zemlje, opljačkali banke, stotinama hiljada ne daju posao, penzioneri i radnici mogu da žive od tzv penzija i plata nekoliko dana, dakle stotine hiljada su osudili na smrt izgladnjivanjem….

  U kojoj zemlji su megateroristi na vlasti?
  DAaaaaaaa, bravo, Opet ste svi tačno odgovorili!

 74. ratio,20.04.2016. 20:28:42

  “Мислим да би проусташки и пронатовски настројен пјевац…“

  Ратио,
  теби на ову увреду нећу узвратити на свој начин јер си до сада одавао утисак пристојног коментатора који се није спуштао на низак ниво у као претходном коментару.

  Ја вјерујем да понекад моји коментари код телалука изазивају фрустрације (то ми је и циљ), али мени, који се овдје једини аргументовано супростављао покушајима умањивања броја српских жртава од стране усташа, први на Фронталу поменуо Гравице на којима је за неколико дана усташком рукомпобијено 12.000 Срба, први поменуо да је Младен Стојановић убијен да би на његово мјесто дошао Хрват, први поменуо херојску акцију Уроша Дреновића који је из Омарске ослободио на хиљаде Срба који су били већ спремљени за Јасеновац, први поменуо да се Руди Чајавец послије бомбардовања Козаре предао сељацима јер му је нестало горива… набијати на нос да штитим усташе може само неко ко је глуп или безобразан.

  Други проблем је што сам ја изгледа једини који није насјео на подвалу Хрвати-усташе, Срби-четници, а Муслимани, шта ће друго бити него партитани.

  Ја сам изгледа једини који неда да се заборави да су муслимани чинили 12% од укупних усташких снага на територији читаве НДХ, а да су у БиХ муслимани чинили 52% усташких војника, Највећи појединачни злочин (Гаравице-12.000 Срба) су учиниле домаЋе бишћанске усташе-муслимани.

  Ратио, ако је вама из СДС Бакир Изетбеговић послодавац, мени није. Ја смијем рећи истину.

  Ако Бакир Изетбеговић сто пута каже да је РС настала на геноциду и да је треба укинути ја ћу му се сто пута најебати кеве. Исто тако и Човићу. Нисам ја крив што то Човић до сада још није урадио, па да ти могу доказати да би и њему јебао кеву.

  Нити сам ја крив што је Човић дошао на прославу 9.јануара, а Изетбеговић тражио да се он укине. Како онда да имам исти однос према обојици? Не би било поштено.

  Ја јесам за српско-бошњачко помирење јер искрено мислим да смо исти народ, исте крви, истог језика, толико измијешани да је то немогуће раздвојити, али се помирење не може остварити свакодневном медијском тиранијом гдје су и 21 годину послије рата ударне вијести, вијести из тог рата.

  Али нисам за такво помирење које би значило удруживање двоје против трећег јер то не може донијети срећу. Такво једно удруживање се десило 1992.године и знамо шта је било.

  Срби су обули муслиманску ципелу, а сада чекамо са и Бошњаци обују српску.
  Имали су некидан прилику да то ураде, да дозволе да се испитају околности око атентата на Вучића. Нису то жељели урадити.

  И само због тога што сам то констатовао и што иза горе написаних ставова стојим годинама, мој пријатељ Ратио ме назва проусташом.

  Аферим.

  Очекујем извињење!

 75. Упс, пронађох и ганух друга С.П.О.:)

  Елем, спорна квалификација се може приписати теби, у најмању руку у оној мјери у којој се нама (РВИ/борцима/патриотима/пониженим/обесправљеним/борцима за правду/противницима криминала) може приписати издајништво, пробошњаштво и слуганство некаквим Бакирима, што ти упорно чиниш. И све то само из разлога што смо (и без наведене пјесме) свјесни да нас Систем лаже. Што смо свјесни да трагање за истином и правдом дугујемо својим прецима и својој дјеци.

  А небројено пута си нас (коментаторе који се усуде наглас размишљати и осудити мафијашко-кумовски систем који ти свесрдно подржаваш) погрдно чашћавао разним турцизмима, па чак и поистовјећивао са псима и пријетио кувањем (јер, тобоже, нисмо довољно кувани!). Па, чим се извиниш за све наведено услиједиће и моје искрено извињење за „проусташтво“.

  П.С.

  Ево и мало приватизовања простора ради појашњења: уколико си заиста кадровик кумовске хоботнице са којим те најчешће поистовјећују, онда смо даљи род. Пажљивом анализом породичног стабла дошли бисмо до заједничког претка. Помисао на ту могућност (иако се никад нисмо упознали, па ни срели) и поштовање према прецима, су ме често усмјеравали да на твоје злобне и злонамјерне коментаре одговарам умјерено или никако. Све до поменуте, бахате, додиковско-кинеске пријетње. Због тога чашћење епитетом који те очигледно гауо.
  „Пријатељски“ поздрав,

 76. @ratio

  Молим Те, немој да вријеђаш нашег Ороза! Његов предак није мајмун.

  Овако некако је изгледао Симин далеки предак: http://www.nephite.com/images/2002/featherless_chicken.jpeg

  А онда је из Анадолије кренуо ка западу. И оженио се Симиним аскурђелом. Свадба била у Калдери.

 77. Помоћу Симе Ороза можемо научно оспорити Дарвинову теорију. А и од су преци из Кромањона долетели у Лијевче редовним летом АИР Српске. Тољагу им отео кум Будо.

 78. -HOĆEMO LI ?

  -HOĆEMOOOOO!

  -MOŽEMO LI ?

  -MORAMO !

  – NAPRIJED, BRAĆO, SRPSKA MOĆI, TIRANIN SE MORA PROĆI!

  -ZA KOGA?
  -ZA SPAS I SLOBODU SRPSKE!

  -ZA KOGA?

  ZA DJECU NAŠU!

  -ZA KOGA?

  -ZA JUNAKE KOJI SU NAM OSTAVILI SRPSKU, A LOPOVI NAM JE UKRALI I POKRALI!

  -ZA KOGA?

  . ZA SLOBODNU SRPSKU!

  -ZA KOGA?
  ZA SRPSKU U KOJOJ ĆE BITI POSLA I HLJEBA ZA SVE!

  URAAAAAA!
  URAAAAAA!
  URAAAAAA!

 79. Hahahaha bigerbarometru, krenuo sam , znaš dobro, po faci rudonjinoj danas sam vidio da je kretanje uspješno, da je nezaustavljivo.

  Transformacija materijalne fukare u moralnu, a onda transformacija u fukaru tipa osvetničke zvijeri koja pali cijelu šumu da izgore svi nedužni i plemeniti kako bi iskoristila dim i pometnju da izbjegne gvožđa ….
  Ali, nebeska pravda dodje , kad-tad. Nekada kasno, kao ovaj put, ali po njega dolazi.
  BigerU pozdravi gospodju mamu , expreticu za Kama Sutru.

 80. Рацио,

  видим да немаш намјеру да се извинеш, нећу ти враћати истом мјером јер мислим да си овај испад направио јер си остао без аргумената. Ипак сам ја господин.

  Ајде што је Бакир од СДС-оваца у Сарајеву направио своје најамне раднике, али да ти најамни радници проглашавају усташом сваког ко се није закамењао на Човића када је некидан прошетао Бањалуком, прешло је сваку границу.

  С обзиром да си ник крстио именом Рацио, објасни ти нама следеће:

  Како то да се СДС-ови министи данас шетају чаршијом (уз овације), а та иста чаршија за све своје ратне трауме окривљује СДС и његовог оснивача Радована Караџића?

  Ко се ту промијенио? СДС или чаршија?

  Одговори нам, али онако рационално…

 81. Симо П. Ороз

  Немам намјеру да се извинЕм (чувам се, плаћам цијену за период ране младости, проведен на борбеним линијама), али имам намјеру да се извинИм – под напријед наведеним условом, наравно.

  Нисам СДС-ов портпарол да бих се нешто трудио да их „правдам“ и „браним“. Али, управо у чињеници да ви сваког ко је начелно против криминала и ко тежи ка истини и правди, аутоматски сврставате у СДС, крије се и одговор на твоје питање. Мислим да оваква перцепција представља и корист, управо за СДС, и истовремено, огроман губитак и проблем за СНСД.

  Него, Сарајстаном годинама слободно шетају и СНСД-овци, па и данас, кад им је на челу пирамиде (преобраћени и новопечени) ултра-националиста!?
  А, овације (ако их СДС-овци доживљавају?!) су, засигурно, резултат њихове намјере да се крене са генералним поспремањем ове чемерне творевине. И ја бих први, усред Бањалуке, аплаудирао нпр. Сарајлићу, кад би исти показао да се намјерава позабавити Бакировим, или Фахриним, или Драгановим махинацијама, и кад би, којом срећом, почео стезати обруч око поменутих. Дакле, аплаудирао бих било коме из СДА у таквим околностима, иако и ја за све своје (и наше) ратне трауме окривљујем СДА и њеног оснивача Алију Изетбеговића.

 82. BigerU, ti to prijetiš?
  Kažeš, krenem li biće kao s Vukelićem?
  Kažeš, kreni pa ćeš vidjeti?

  Misliš ti da se ja bojim bajinih crnokošuljaša sa krovova?

  Nisam se bojao ni tvojih crnokošuljaša devedesetih, nisu se bojali ni moji roditelji četrdesetih,izgleda da nema druge nego opet u borbu za slobodu roda i naroda svoga ….
  BigerU: U boj.
  U boj, za narod svoj

  USTAJTE, VI BAJINO ROBLJE,
  VI SUŽNJI KOJE MORI GAD….

  USTAJTE, VI BAJINO ROBLJE,
  VI SUŽNJI KOJE MORI GAD…

  HOĆEMO LI?

  -HOĆEMO!

  -MOŽEMO LI?
  -MORAMO!!
  ZA KOGA?

  ZA SRPSKU!

  -ZA KOGA?

  -ZA SLOBODU!

  -ZA KOGA?

  – ZA NAROD!

  URAAAAAA
  URAAAAAA
  URAAAAAA

 83. Ратио, све нешто размишљам и донесох одлуку, ипак ја теби јебем кеву због оне увреде.
  А шансу и доста времена да се извиниш сам ти дао.

 84. drazen78bl,21.04.2016. 19:18:59[163074]

  Покушао сам лијепо, пристојно, комуницирати са Симом, па се не надовезах на твоју пошалицу са прецима. Ал’ узалуд. Не вриједи. Наши стари би рекли, некако:“… нит’ кући водити“. Не знам тачно како иде, ал’ Симо сигурно зна шта та изрека значи и како гласи. Старији је, а и умије се понекад, истина ријетко, и „упамет узети“.

  Ипак, у твојој шали (као и у свакој, уосталом) клија и зрнце истине. Оно што, из непосредних контаката са „Симиним“(?) најближим, а мојим даљим рођацима из околине Добоја, могу јавно изнијети, а да не пријеђем границу пристојности, је: да су сви сложни у оцјени да је исти запоставио и родни крај и родбину, управо због фанатичне љубави према „Лијевчу“.
  Из разговора са њима, могу са сигурношћу закључити да би он жарко желио да су му, којим чудом, преци из Лијевча. На срећу, нису. Штавише, били су честити сељаци, јунаци и слободари, спремни објавити рат читавом царству (Требавска буна).

  С друге стране не познајем нити једног Љевчанина који са поносом прича о свом поријеклу. Наиме, прати их хипотека потпуне и искључиве фокусираности на материјалне вриједности, склоности ситним преварама (у последње вријеме и крупним), непоузданости и сл. С тим у вези и легенда да им доскора није било дозвољено свједочење на судовима.
  Наизглед се чини да међ Србима нема појединца који би се двоумио, кад би могао бирати између једних и других. Ал’ зато постоји „Симо“. Непоновљив, јединствен. ендемска врста. Ваљда нам је због тога, понекад (опет ријетко), и занимљив.

  П.С.
  Бар га научих да разликује глаголе извинути се и извинити се.:)

 85. @ratio

  Ороз је школски примјер хомо примигениуса, представника крканлука и криминалука. О том примитивцу најбоље говоре његови цитати које пронађох у Драгуљетовој архиви:

  Clanak: „Његош Томић из Вишеграда протестује у бањалучком парку (18.02.2016)“ 

  20.02.2016. 16:26:14[
  „Маму вам јебем покварену, ђутуре!!!“
  20.02.2016. 16:33:57 
  „За што му дајеш подршку, ђубре покварено?“ 
  25.02.2016. 22:44:02[ 
  „Мр’ш стоко лажљива!!!“
  27.02.2016. 10:13:43[1 
  „Само глупани из телалукa ту не виде разлику.“
  27.02.2016. 13:47:22 
  „Гадите ми се…“
  28.02.2016. 09:50:14 
  „а у принципу си глуп к’о курац.“
  „Е јебем матер свима који тако мисле…“
  ,28.02.2016. 10:06:55 
  „Маму ли им јебем покварену …“ 

  Clanak „Пут у средиште Рудника „Сасе” Сребреница“
  16.02.2016. 10:05:01 
  „Ти си веома покварен тип“ 
  16.02.2016. 10:09:32 
  „Пичка је орган, а пизда карактерна особина.“ 
  25.02.2016. 23:12:18 
  „а да видимо ко ће на крају остати усрани голуб“ 
  ,28.02.2016. 10:22:18 
  „Пиздо, немој бре да вређаш“ 
  ,29.02.2016. 12:33:30 
  „Језда је педер.
  Језда је глуп.
  Језда је лопов.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *