Брајант се опростио на свој начин: 50 шутева, 60 поена и побједа

У својој последњој утакмици у каријери Коби Брајант убацио је 60 поена (22-50 из игре, 10-12 из игре), уз по 4 скока и асистенција, а у завршници је донио побједу свом тиму над Јутом Џез са 101:96. Текућа сезона јесте била најлошија у Брајантовој каријери, али у завршници меча Брајант је подсјетио на најславније дане […]

четвртак, април 14, 2016 / 17:43

У својој последњој утакмици у каријери Коби Брајант убацио је 60 поена (22-50 из игре, 10-12 из игре), уз по 4 скока и асистенција, а у завршници је донио побједу свом тиму над Јутом Џез са 101:96.

Текућа сезона јесте била најлошија у Брајантовој каријери, али у завршници меча Брајант је подсјетио на најславније дане у којима је Лејкерсима донио пет шампионских титула.

Било је 96:86 за Јуту када је почео Кобијев шоу – убацио је два пенала, затим поентирао послије продора из тешке позиције, а онда и погодио с дистанце преко руке. Убацио је и тројку за -1, Јути није помогао ни тајм аут јер је Коби и послије њега погодио кош за полудистанце, да би затим и оверио тријумф са линије пенала.

Није могло љепше.

“Био сам најзагриженији навијач Лејкерса од малена, знао сам све о сваком играчу који је играо овдје. Најпоноснији сам на године у којима смо посустајали јер ипак никада нисмо одустали. Хвала вам из дубине душе”, рекао је између осталог Брајант у емотивном обраћању публици по завршетку меча.

Кларксон је дао 12 поена, а код Џезера су најефикаснији били Лајлс са 18 и Хејвард са 17 поена.

Коби је са Лејкерсима освојио пет шампионских титула, био је МВП 2008. године, а по два пута је био најкориснији играч финала и први стријелац лиге. Брајант је у својој каријери невјероватних 25 пута постигао више од 50 поена, седам пута је ишао преко 60, а Торонту је у мечу за анале убацио чак 81 поен.

Још једна велика ствар догодила се симултано са Кобијевим повлачењем – Вориорси су оборили рекорд Булса по броју побједа у регуларној сезони.

На Твитеру је покренут хештег “Мамба Деј“ у част 37-годишњег Брајанта, једног од најбољих играча у историји НБА лиги, а бројне легенде лиге, његови бивши саиграчи, тренери и противници снимили су опроштајне поруке које су пуштане пред почетак меча.

“Био си нам инспирација свима”, рекао је славни глумац Џек Николсон.

Уводни програм водио је Меџик Џонсон, још једна легенда Лејкерса, а насмијани Коби дочекан је овацијама и скандирањем.

О’Нил: Коби, старче, добродошао у наш нови живот. Било је забавно играти са тобом, било је забавно играти против тебе. Честитам на невјероватној каријери.

Дерек Фишер: Честитам ти на невјероватној, 20-годишњој ’вожњи’. Оно што си ти урадио нико не може да понови. Част ми је што сам ти био саиграч и пријатељ. Волећу те заувијек.

Кевин Дурент: Цијеним све што си урадио за кошарку и буди поносан на то.

Двејн Вејд: Хвала ти што си био неко коме сам могао да се обратим. Поштујемо те и хвала ти на ових 20 година.

Дирк Новицки: Било је задовољство гледати те и играти против тебе.

Грег Поповић: Радио си ствари на свој начин, на прави начин. Постигао си оно о чему многи ни не сањају.

Од Кобија су се опростили и други великани попут Гарнета, Ентонија, Карија, Џејмса, Гасола… Погледајте снимак и Брајантову реакцију на њега:



Оставите одговор