СДС прихватио позив предсједника Додика

Представник СДС присуствоваће састанку на који је позвао предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом одлуке Уставног суда БиХ о Дану Српске, иако за таквим састанком нема никакве потребе,изјавио је предсједник СДС-а Младен Босић Босић је на конференцији за новинаре, у паузи сједнице Предсједништва СДС-а у Источном Сарајеву, најавио да ће састанку присуствовати предсједник Главног одбора […]

среда, април 13, 2016 / 18:32

Представник СДС присуствоваће састанку на који је позвао предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом одлуке Уставног суда БиХ о Дану Српске, иако за таквим састанком нема никакве потребе,изјавио је предсједник СДС-а Младен Босић

Босић је на конференцији за новинаре, у паузи сједнице Предсједништва СДС-а у Источном Сарајеву, најавио да ће састанку присуствовати предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић јер он има раније заказане обавезе око учешћа на састанку Јадранско-јонске иницијативе.

"Донијели смо закључак да поводом одлуке Уставног суда БиХ о забрани 9. јануара као Дана Републике Српске треба поднијети захтјев за преиспитивање те одлуке, а да Народна скупштина Српске треба да усвоји нови закон који ће потврдити 9. јануар као Дан Српске, а који ће бити у складу са неким одредбама одлуке Уставног суда БиХ", рекао је Босић.

Према његовим ријечима, уколико то не буде прихваћено као рјешење од странака у ФБиХ и Уставног суда БиХ, онда се СДС слаже да крајем године треба расписати референдум о 9. јануару као Дану Републике Српске.

"Уколико постоје могућности да се дође до рјешења мимо било каквих референдума, ми смо за то рјешење. Уколико има потребе да буде одржан референдум, сматрамо да га треба одржати крајем године у децембру. Тај референдум никако не треба да буде повод за скупљање страначких поена пред локалне изборе", истакао је Босић.

Он је најавио да ће се 27. априла на дневном реду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ наћи и Приједлог закона о Уставном суду БиХ који су предложили клубови посланика СДС-а и СНСД-а и да очекује да не буде прихваћен јер су га већ једном одбиле странке из ФБиХ.

"Очекујемо да паралелно с тим Народна скупштина и Влада Републике Српске ураде свој дио посла и припреме захтјев за ревизију и донесу нови закон. Постоји заједничко тијело у Народној скупштини које је и до сада било ангажовано око питања Дана Српске у којем све странке из Републике Српске имају своје представнике", истакао је Босић.

Изјаву предсједника Уставног суда БиХ Мирсада Ћемана да ће, уколико не буде поштована одлука Уставног суда БиХ, Тужилаштво БиХ радити свој посао, Босић је оцијенио као "забадање прста у око" и показивања да Уставни суд БиХ још није ништа схватио, односно да није схватио да је "пуцао сам себи у ногу таквом одлуком", која очигледно у Републици Српској неће бити проведена.

"Уставни суд БиХ мора да размисли којим путем иде", нагласио је Босић.



0 КОМЕНТАРА

  1. gđa dadara…

    A, što se referenduma tiče, sve je o dugom štapu.

    Što se mene tiče, o onome vi što život znači.

    „…Hljeba , hljeba , gospodaru,
    ne vidjesmo davno hljeba…“

    Kad se većina u Srpskoj, bukvalno , bori za biološki opstanak, sramota je o bilo čemu drugom osim o životnim pitanjima.

    Do sledećeg Dana Republike, ne zaustavi li se ubilački pohod režima, biološki nestajemo.
    Iseljavanje, bolje reći, izbjeglištvo ispred neprijateljske satare poprimilo je dramatične razmjere koje nije ništa drugo nego spašavanje golih života.
    Neka SDS povede o tome računa, neka povede narod u probijanje neprijateljskog obruča , u bitku za ranjenike našega doba….

    Zašto penzije godinu dana ne ujednačiti da svima budu jednake? Pa kolike -tolike.-svi da podnesemo posledice neprijateljske tatomske bombe.

    Zašto primanja sva u Srpskoj na godinu dana ne izjednačiti, pa kolika-tolika?
    Opet da svi osjetimo posledice zračenja režimske atomske pečurke.

    sdsbi trebao da razradi kako da spašava narod, a ne da nasjeda na rudonjino referendisovanje.

    Spašavajte, što se spasiti može.

  2. Zašto primanja sva u Srpskoj na godinu dana ne izjednačiti, pa kolika-tolika?

    Приједор,не слажем се! Пара има.
    Многи имају ничим зарађену енормну и склоњену уштеђевину. Могли би они и годинама без било каквих примања..
    Прођох данас кроз град, испред болнице, испред једне ОШ, испред зграде гдје станују искључиво радници Електрокрајине…,довољно је видјети само паркинге испред и најновије аутомобиле..,а реалне привреде ни у повоју.

    па ваљда ви у својим коментарима највјерније описујете овај несој који нас је зајашио свих ових година од рата на овамо. А нарочито последњу деценију!

    Као да је теребала велика стручна економска памет, па донети одмах после рата економске мјере о платама, зарадама, пензијама. Строги закон о послератној обнови, опорезовати екстрапрофит итд. и све тако док се држава не опорави, па онда постепено нека реално зарађује свако онолико колико зна и вриједи.

    Зар да сада заборавимо све оне силне крканлуке, расипања, убиства, виле, авионе, камионе.., једне мање групе народних хохштаплера и паразита.

    Сада је готово! Гусјенице су све оглодале, следи убрзано сушење стабла.

  3. Prijedor ako spas očekuješ od sds dabogda kćeri da te beg uzme a cigani se oko kuće motaju.I ćorava kokoš ponekad potrefi zrno a i oni ponekad ubodu ali to je na nivou statističke greške.Ne očekuješ valjda promjene od nastavnika fizičkog i slične ekipe?A druga priča je što se meni čini da ih baja sve drži za muda ucjenama osim Bosića njega nema za što držati.Jedino što je realno za očekivati je da budu manje alavi ali ni u to nisam siguran kad vidim Vučurevića za kandidata a on je samo loša bajina kopija.

  4. Suvarina gospo, tzv dadara, park je embrion ili Ničega, ili Nečega. Prije će biti , ovo drugo. Živi bili pa vidjeli. Usput, nekidan sam bio u BL, i naravno, bio sam u parku.
    Što se tiče Mektića, uvažavam ga kao hrabrog , nepotkupljivog Čovjeka.

    Samo strvinari mogu da budu protiv onoga čijeg rada se plaše ubice, razbojnici, kradljivci, razbojnici, teroristi, ….

  5. Mico trofrtaljna, spominješ nastavnika fizičkog, vjerovatno aludiraš na Vukotu.
    Njemu vjerujem i cijenim ga. Da je ološ papkarskog reda, šta misliš kako bi ga raširenih ruku dočekao rudonja?
    Kamo sreća da je on umjesto Bosića , ili recimo Ognjena , kojima ništa ne vjerujem od prošlih lokalnih izbora u BL. Tadiću ne vjerujem od onog tv duela sa rudonjom. Da povjerujem da jedan obrazovan čovjek,advokat zaveže jezik na čvor, da cijelo veče prevrće nekakve papire?
    Ne, Tadić je to veče bio rudonjin igrač s ciljem da se tv auditorij ujeri da rudonja nema alternativu. …

    Od dva zla biram manje zlo. A to je SzP, u prom redu Čavića.

  6. prijedoru, dijete drago uhvati se nekog posla nije politika za tebe jos si zelen. kazes vjerujes mekticu, pa nam onda objasni kako jedan poslijeratni diler deviza u prnjavoru zajedno sa ocem zavrsi fakultet koji nije onaj za koga se izdaje postade jedan od najbogatijih ljudi u prnjavoru zaposli kuma u sipi i to sve bez nepotizma i posteno. cavic je po zavrsetku rata imao kucicu na lausu a sad ima vilu sa bazenom i morskom vodom stan u banjaluci i ko zna sta jos. sin studira u austriji zena gluvari i sve to sa platom od 3.000km. znam da nisi glup ali objasni mi ovo mozda i shvatim na kom nivou inteligencije razmisljas. ni ovi nisu nista bolji ali posten danas ima svoje ime i prezime kao i imovinski karton.

  7. Ја лично познајем солидан узорак у свом окружењу.

    Сва тропрсташка фукарештина која је својевремено србовала у СДС-у, којој се поштен свијет склањао и смијао (и све то дебело наплатила)је данас исто то, али у СНСД-у.

Оставите одговор