Вријеме министарских диплома: Комићеву нашли на смећу

У бањалучкој галерији "Простор”, која је од стамбеног постала изложбени простор, постављена је необична изложба "Депоновање”. Изложене бачене универзитетске дипломе и документе поставила је Драгана Видљиновић, студент Академије умјетности у Бањалуци. Студентица је пронађене дипломе и документе узела себи након што их је пронашла у смећу. Узела их је прије двије године и већ једном […]

понедељак, април 11, 2016 / 21:04

У бањалучкој галерији "Простор”, која је од стамбеног постала изложбени простор, постављена је необична изложба "Депоновање”.

Изложене бачене универзитетске дипломе и документе поставила је Драгана Видљиновић, студент Академије умјетности у Бањалуци.

Студентица је пронађене дипломе и документе узела себи након што их је пронашла у смећу. Узела их је прије двије године и већ једном направила изложбу. Ове документе још нико није тражио, па је направила и другу изложбу.

Међу документима је и докторска диплома министра у Влади РС Јасмина Комића, министра науке и технологије.

“Једно од најсмијешнијих питања је откуд умјетник на смећу. У Кампусу се чистио један објекат. Ту је било старих ствари, попут рачунара, столова и осталог. Све је било бачено на једној гомили. Нисам копала по смећу, већ сам пролазила и видјела двије велике вреће из којих су вириле дипломе. Било ми је занимљиво и кренула сам отварати. Тако сам одлучила правити један рад”, рекла је Видљиновић.

За Н1 је испричала како је на изложби било и неколико министара те да су остали су шокирани дипломом министра Комића.

“Међутим нико се тога није ни сјетио, иако су ме рекли контактирати и преузети диплому. Тако сам се одлучила и за другу изложбу.”

Изложба је отворена 1. априла, медијски је била пропраћена, али опет је нико није контактирао поводом изложене дипломе Јасмина Комића.



Оставите одговор