То више и нису вијести: Прелет у Бијељини, Мићин Мићо отишао код Максимовића

Мићо Живић окренуо је леђа Мићи Мићићу. Одборник СДС-а у Скупштини града Бијељина од данас је члан покрета Успјешна Српска Златка Максимовића. Тако су се наставили страначки преласци у бијељинској Скупштини који су почели Максимовићевим расколом са дугогодишњим партнером и градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

понедељак, април 11, 2016 / 21:12

Због тога је Мићо Живић у овом мандату други пут морао мијењати страначки дрес. Директор Повртларске задруге из Црњелова, мандат освојио као члан СНСД-а, а и СДС гдје је прешао, у Покрет Успјешна Српска, како каже, одвели су га добри комшијски односи.

"С обзиром на сва дешавања која су наступила у СДС-у и када је дошло до мимоилажења политика, ја сам имао негдје мјесец дана за размишљање. Оно што је мене опредијелило за доктора Златка Максимовица јесте што смо одрасли заједно само нас ограда дијели у Црњелову, а сматрам га и успјешним човјеком кој има енергије и може нешто промијенити”, рекао је Мићо Живић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић поручује да Живићев прелазак неће битно утицати на скупштинску већину. Док га политички противници покушавају срушити тако што слабе његову странку, он се ојачава превлачењем одборника ДНС-а.

Недавно је у своје редове превукао десет истакнутих чланова ове странке од чега и неколико одборника. Чак и шеф Одборничког клуба ДНС-а од сада ће красити редове Савеза за промјене. Миле Стевановић прешао је у табор ПДП-а и тако ојачао скупштинску већину.

"Дјеловаћу као независни одборник у склопу Одборничког клуба ПДП-а”, рекао је Стевановић.

Политичка превирања, оптужбе и бурна расправа у Бијељинском парламенту отишли су толико далеко да се након десет година распао и политички брак између Миће Мићића и Драгана Ђурђевића.

Лидер Радикала који је и предсједник Скупштине саопштио је да је његова странка искључена из скупштинске већине. Мићић од Ђурђевића очекује да што хитније поднесе оставку на мјесто предсједника на којој се налази још од децембра 2005.

Још много буре у Бијељини могла би да изазове и евентуална смјена посланика Златка Максиновића са мјеста директора тамошњег Дома здравља.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор