Тужилаштво ће предложити притвор за Славицу Ињац и Снежану Вујнић

Тужилаштво БиХ упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за девет осумњичених особа ухапшених у оквиру акције "Лавина" због сумње да су оштетили Бобар банку и банкарски сектор за 123 милиона КМ, међу којима су директор Агенције за банкарство Српске Славица Ињац и директор Инвестиционо-развојне банке Снежана Вујинић, саопштено је из Тужилаштва. Мјере за одређивање […]

петак, април 1, 2016 / 11:25

Тужилаштво БиХ упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за девет осумњичених особа ухапшених у оквиру акције "Лавина" због сумње да су оштетили Бобар банку и банкарски сектор за 123 милиона КМ, међу којима су директор Агенције за банкарство Српске Славица Ињац и директор Инвестиционо-развојне банке Снежана Вујинић, саопштено је из Тужилаштва.

Мјере за одређивање притвора односе се и на директора Бобар банке од маја 2010. године до марта 2014. године Петра Цацановића, директора Бобар банке од марта 2014. године Ане Миросављевић, чланове Надзорног одбора банке Соњу Куртум и Сашу Томића, директора Сектора ризика у банци Батрића Ђуришића, интерног ревизора Здравка Дубова и замјеника директора банке и директора Сектора корпоративног банкарства Игора Продановића, наводи се у саопштењу.

Истрага у предмету наставља се против укупно 24 особе осумњичене за незаконитости којима је проузрокована штета од око 123 милиона КМ, те прибављена незаконита корист од најмање 115 милиона КМ и озбиљно „уздрман“ банкарски систем у БиХ, додаје се у саопштењу.

Агенција за осигурање депозита БиХ већ је оштећена за око 56,7 милиона КМ који су морали бити исплаћени за депозите до 50.000 КМ, те су за наведени износ оштећени грађани БиХ.



Оставите одговор