Част чуварима сјећања: Обиљежавање погрома на Косову 2004.

Удружење студената историје "Др Милан Васић" и Српско сабрање Баштионик, организују обиљежавање годишњице Нато бомбардовања Србије и Црне Горе под називом МИ ПАМТИМО. Програм обиљежавања: Сриједа, 23.03. у 19 часова, Музички павиљон „Стакленац“ Промоција филма „Страдање Срба на Косову и Метохији 1999-2004.“. У наставку je предвиђена јавна трибина о сјећању на жртве НАТО бомбардовања на […]

среда, март 23, 2016 / 17:45

Удружење студената историје "Др Милан Васић" и Српско сабрање Баштионик, организују обиљежавање годишњице Нато бомбардовања Србије и Црне Горе под називом МИ ПАМТИМО.

Програм обиљежавања:

Сриједа, 23.03. у 19 часова, Музички павиљон „Стакленац“
Промоција филма „Страдање Срба на Косову и Метохији 1999-2004.“. У наставку je предвиђена јавна трибина о сјећању на жртве НАТО бомбардовања на којој ће говорити:
Јован Алексић, историчар из Косовске Митровице, један од аутора филма
Предраг Лозо, историчар, Удружење студената историје „Др Милан Васић“,
Предраг Адамовић, Српско сабрање Баштионик

Четвртак, 24.03. у 10 часова, Храм Христа Спаситеља
Молитвени помен за жртве пострадале у НАТО бомбардовању Републике Српске Крајине, Републике Српске и СР Југославије.

Однос према прошлости, централни је везивни елемент националног јединства. Коначно, нација се може дефинисати као “заједница сјећања“. Одговорност према жртвама НАТО бомбардовања и жртвама на Косову и Метохији питање су наше прошлости, садашњости али и будућности. Јавна свијест о значају оваквих тема доприноси националном интегритету и системском успостављању културе сјећања и памћења, стога Вас молимо да помогнете у најави и извјештавању са ових догађаја.



Оставите одговор