Корејска блесавија: Јужњаци звучником на сјеверњачку хидрогенску бомбу

Јужна Кореја ће од сутра наставити емитовање пропагандних садржаја путем звучника преко границе са Сјеверном Корејом, као одговор на четврту нуклеарну пробу Пјонгјанга, саопштила је данас канцеларија јужнокорејског предсједника. Сјевернокорејски нуклеарни тест је био "озбиљно кршење" споразума из августа између двије Кореје о ублажавању тензија и побољшању веза, рекао је високи предсједнички званичник за националну […]

четвртак, јануар 7, 2016 / 12:20

Јужна Кореја ће од сутра наставити емитовање пропагандних садржаја путем звучника преко границе са Сјеверном Корејом, као одговор на четврту нуклеарну пробу Пјонгјанга, саопштила је данас канцеларија јужнокорејског предсједника.

Сјевернокорејски нуклеарни тест је био "озбиљно кршење" споразума из августа између двије Кореје о ублажавању тензија и побољшању веза, рекао је високи предсједнички званичник за националну безбједност Чо Тае-Јонг.

"Наша војска је у стању пуне приправности и ако Сјеверна Кореја буде провоцирала, услиједиће жестока казна", рекао је Чо.

Сјеверна и Јужна Кореја размијениле су артиљеријску ватру у августу након што је Пјонгјанг затражио обуставу емитовања пропаганде путем звучника. Та кризна ситуација ријешена је споразмом о побољшању веза.



Оставите одговор