Ђорђић и Шукало промовисали Сава гарден у Скупштини

Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас у Бањалуци разматрањем извјештаја Агенције за осигурање Српске о стању у сектору осигурања за 2014. годину.

среда, септембар 23, 2015 / 12:36

Одмах по улазу у скупштинску салу посланике је изненадио њихов колега, Горан Ђорђић из странке Напредна Српска, симпатичним поклоном. Лијепо упаковане јабуке из Градишке за актере данашње сједнице донио је Ђорђић у циљу, како каже, промовисања регије из које долази.

Посланици странке Напредна Српска данас су у просторијама Народне скупштине Републике Српске промовисали први регионални заштићени бренд у БиХ "Сава гарден", који имају општине Градишка, Лакташи, Србац и Козарска Дубица, разјашњава СРНА.

"Циљ брендирања производа је да наши пољопривредни произвођачи лакше наступе на домаћем и иностраном тржишту", рекао је новинарима у Бањалуци посланик ове странке у парламенту Републике Српске Горан Ђорђић.

Он је подсјетио да су активности на овом питању почеле 2010. године, када је потписан меморандум између ове четири општине и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Ђорђић је рекао да су активности у вези са брендирањем убрзане 2011. године, захваљујући помоћи њемачке Агенције ГИЗ, која је ове општине помогла и развојем интензивне производње краставаца – корнишона, а у којима је у току и развојни пројекат УНДП-а за интензивну производњу паприка.

Он је подсјетио да је овај бренд први пут промовисан на Трећем сајму воћа и поврћа у Градишци 21. септембра.

Посланик странке Напредна Српска Адам Шукало рекао је да странка на овај начин не жели само да подржи домаћу производњу, већ и да апелује да потрошачи купују домаће.

Посланици странке Напредна Српска подијелили су колегама у Народној скупштини брендирану јабуку са подручја општине Градишка, као знак толеранције, пише Срна.



Оставите одговор