Касно Наис стиже: Ђуза Стојиљковић постхумно награђен у Нишу

На 50. Филмским сусретима у Нишу највеће признање за најбоље глумачко остварење – "Гран при Наиса" постхумно је додијељено Властимиру Ђузи Стојиљковићу за његову посљедњу улогу у филму "Без степеника". Награду је примио редитељ филма Мирко Новаковић на свечаној церемонији у Нишкој тврђави, гдје је протеклих дана у званичној конкуренцији приказано 16 филмова. За најбољу […]

субота, август 29, 2015 / 10:26

На 50. Филмским сусретима у Нишу највеће признање за најбоље глумачко остварење – "Гран при Наиса" постхумно је додијељено Властимиру Ђузи Стојиљковићу за његову посљедњу улогу у филму "Без степеника".

Награду је примио редитељ филма Мирко Новаковић на свечаној церемонији у Нишкој тврђави, гдје је протеклих дана у званичној конкуренцији приказано 16 филмова.

За најбољу женску улогу "Царица Теодора" награђена је глумица Јована Стојиљковић, а за најбољу мушку "Цар Константин" награда је додијељена глумцу Николи Ракочевићу.

Стојиљковићевој је награда припала за улогу у филму "Панама", а Ракочевићу за роле у филмовима "Бранио сам Младу Босну" и "Небо изнад нас".

Добитници Повеље за изузетну женску и изузетну мушку улогу су Јелена Ракочевић Цекић за улогу у филму "Отворени кавез" и Славен Дошло за улогу у филму "Панама".

Лауреати награде за најбољу женску и мушку епизодну ролу добили су Рената Улмански и Марко Јанкетић, док је награда за дебитантску улогу додијељена Страхињи Блажићу.

У зависности од категорије признања лауреатима је исплаћен и новчани дио награде од 800 до 2.000 евра.

На јубиларним филмским сусретима, који су синоћ завршени. додијељене су друге награде.

Жиријем је предсједавала глумица Весна Чипчић, а помагали су глумци Драган Мићановић и Бранислав Зеремски.



Оставите одговор