Почињу Дани Сребренице

Традиционална привредна и културно-спортска манифестација "Дани Сребренице 2015" биће отворена данас у сребреничком Културном центру. Дванаеста манифестација понудиће мноштво занимљивих садржаја са више од 1.000 учесника. У оквиру манифестације биће изведено неколико позоришних представа, организоване изложбе, концерти и смотра фолклора на којој ће учествовати по два културно-умјетничка друштва из Србије, Хрватске и БиХ. Осим тога, […]

четвртак, мај 28, 2015 / 08:43

Традиционална привредна и културно-спортска манифестација "Дани Сребренице 2015" биће отворена данас у сребреничком Културном центру.

Дванаеста манифестација понудиће мноштво занимљивих садржаја са више од 1.000 учесника.

У оквиру манифестације биће изведено неколико позоришних представа, организоване изложбе, концерти и смотра фолклора на којој ће учествовати по два културно-умјетничка друштва из Србије, Хрватске и БиХ.

Осим тога, биће организована презентација креативности дјеце из обданишта "Полетарац", изложбе стваралаштва, те проглашени побједници конкурса за најбоље ликовне и литерарне радове основаца и средњошколаца о теми "Игром и пјесмом за мир".

У оквиру "Дана Сребренице" биће приређен мини сајам пословних идеја, такмичења у фудбалу и кошарци, тенису, пецању рибе на пловак, мото сусрети, посјета археолошком налазишту у Скеланима и гастро-фестивал.

Манифестација ће трајати до 7. јуна, а својим садржајним програмом побуђују велико интересовање љубитеља културе и спорта у овом мјесту.

Покровитељ манифестације је општина Сребреница, која је планирала да издвоји 20.000 КМ из буџета за организовање "Дана Сребренице" у чију организацију су укључене све установе културе, спортски клубови, школе и предшколске установе, као и невладине организације које дјелују у овој општини.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор