Да не заостане за Токићем: Салкић хоће резолуцију о "осуди геноцида"

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић најавио је данас да ће у Народну скупштину Републике Српске упутити "резолуцију о осуди геноцида над Бошњацима у Сребреници у јулу 1995. године". Салкић сматра да је примјерено да ова резолуција буде усвојена и да се парламент Српске прикључи Европском парламенту и парламентима земаља које су осудиле "геноцид у Сребреници". […]

понедељак, мај 25, 2015 / 14:46

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић најавио је данас да ће у Народну скупштину Републике Српске упутити "резолуцију о осуди геноцида над Бошњацима у Сребреници у јулу 1995. године".

Салкић сматра да је примјерено да ова резолуција буде усвојена и да се парламент Српске прикључи Европском парламенту и парламентима земаља које су осудиле "геноцид у Сребреници".

Он очекује да ће резолуција бити на дневном реду већ на наредној сједници Народне скупштине Републике Српске, те да ће је посланици усвојити, јер би, како је рекао, у супротном показали да "нису за осуду геноцида и злочина, за кажњавање ратних злочинаца и за помирење".

"У резолуцији се говори о осуди свих осталих злочина у БиХ, изражава се пијетет и дужно поштовање спрам свих породица и жртава које су се десиле у БиХ и изражава се дубоко увјерење да се овом резолуцијом доприноси миру, стабилности и помирењу", рекао је Салкић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Упитан да ли овим жели да прикупи политичке поене уочи сабора СДА, Салкић је рекао да је непримјерено резолуцију доводити у везу са било којим другим догађајем у БиХ, јер је ово морално, а не политичко питање.

Коментаришући хапшење предсједника Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудина Токића који је у петак, 22. маја, у Бањалуци у близини Скупштине града истакао заставу такозване Армије БиХ, Салкић је рекао да је полиција "требало да допусти слободу говора и Токићеву конференцију за новинаре".

Према његовом мишљењу, застава са љиљанима је "дио историјског контекста БиХ, њеног развоја, демократизације и као такву треба је поштовати".



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор