Тражи се Србин у Федерацији, добра плата и радно вријеме

Неприхватљиво је кандидовање за потпредсједника ФБиХ Милана Дуновића, бившег припадника такозване Армије БиХ, јер је то злоупотреба националне квоте да се заштите интереси странке која га предлаже, изјавио је Срни предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић. Митровић сматра да се Дуновић, којег је предложио Демократски фронт /ДФ/, не […]

уторак, фебруар 3, 2015 / 15:23

Неприхватљиво је кандидовање за потпредсједника ФБиХ Милана Дуновића, бившег припадника такозване Армије БиХ, јер је то злоупотреба националне квоте да се заштите интереси странке која га предлаже, изјавио је Срни предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић.

Митровић сматра да се Дуновић, којег је предложио Демократски фронт /ДФ/, не може адекватно залагати за инересе Срба у ФБиХ, јер припада странци која пропагира политику која је супротна интересима српског народа.

"Ваљда је то пресликано од предсједника ДФ-а Жељка Комшића, који се декларисао као Хрват, али је добитник `Златног љиљана`, што значи да је убијао Србе и био на граници злочина", рекао је Митровић.

Он сматра да би било коректно да се при именовању потпредсједника ФБиХ из реда српског народа консултује Република Српска, јер једино она може дати сугестију и сагласност ко може бити представник Срба у овом ентитету.

Према његовом мишљењу, овакав начин кандидатуре је лажно представљање националности, у овом случају српске.

"Како онда он може заступати српске инересе у основном стратешком и фундаменталном циљу да Република Српска и српски народ добију потпуну равноправност у односу на друге народе који живе у БиХ", рекао је Митровић.

Из ДФ-а јуче је саопштено да ће ова партија и СДП БиХ дати потписе подршке за кандидатуру Милана Дуновића за потпредсједника ФБиХ из реда српског народа.

Потпредсједавајући Представничког дома Парламента ФБиХ Саша Митровић, који је потврдио кандидатуру Дуновића, рекао је да је он бивши припадник такозване Армије БиХ, а у Дуновићевој биографији пише да је "цијели рат провео у Сарајеву и активно учествовао у одбрани града", пренио је "Глас Српске".



0 КОМЕНТАРА

  1. A, u kojoj vojsci je bio predsjednik Srpske?
    U ronhil sverc diviziji.
    I jos se ponosio sto nije bio u VRS.

    Gdje su bili radmanovic, spiric, kasipovic i svi redom ministri?

    Klosarac je bio oficir treceg ciglarskog bataljona…

    Nazalost, bio sam oficir u VRS, kajem se zbog toga, duboko kajem, jer gnjio sam u rovovima, izlagao opasnosti da moja djeca ostanu bez oca, da ostanu bez hranioca porodice, da ih nema ko da skoluje, da postanu rudonjini suznji…

    Otisao sam u rat da branim svoj rod i narod, da Branim Srpsku s nadom da ce ona biti otadzbina u kojoj ce biti sunca i hljeba za sve dobronamjerne ljude.

    Nazalost, Srpsku su oteli, kriminalci, ekonomski je unistili, uzeli je kao taoca sa svim ljudima koji zive u njoj, zavili su Srpsku koju sam branio od neprijatelja, zauzeli je , prodaju i rasprodaju njena dobra, a sloboda govora i pisane rijeci su u ravni slobode Sjeverne Koreje.
    Hiljade mladih obrazovanih godinama su na biroima za zaposljavanje, a on da bi im se izrugao zaposljava djecu smrdljivih papaka kao svoje savjetnike koje mi placamo.

    Laku noc Srpska, sa golootockim i gulagovskim REFERENSAMA.

Оставите одговор