Oн-лајн математика

Занимљиви интерактивни задаци из математике могу да се решавају на онлајн порталу за учење ове егзактне науке Неки нови клинци математику неће доживљавати као смарање, јер већ могу да је уче онлајн, на другачији и занимљивији начин. Док рачунају запремину лопте, гледаће како се она пуни водом и мериће брзину којом се то догађа. И […]

понедељак, новембар 10, 2014 / 05:02

Занимљиви интерактивни задаци из математике могу да се решавају на онлајн порталу за учење ове егзактне науке

Неки нови клинци математику неће доживљавати као смарање, јер већ могу да је уче онлајн, на другачији и занимљивији начин. Док рачунају запремину лопте, гледаће како се она пуни водом и мериће брзину којом се то догађа. И не само то. Моћи ће да заротирају 3Д пирамиду док решавају задатак или да заврте троугао и „саграде” купу, па и да виде које све облике може да „прикаже” анимирани трапез.

Овакви интерактивни задаци од сада могу да се нађу на порталу за онлајн учење математике – www.matematika.edu.rs. У Србији је први пут доступно забавно учење овог озбиљног наставног предмета, и то у оквиру система савременог учења, а предавачи, творци интерактивних задатака, откривају један потпуно нови математички спектар.

„Сасвим је другачије када решавате неке имагинарне и често неразумљиве формуле и када можете да видите практичну примену тих формула и како оне утичу на свет у којем живимо. И све то кроз игру. Осмислили смо систем напредног учења математике, доступан свима – основцима, средњошколцима, студентима, или одраслима који хоће да освеже математичко знање. На једном месту је обухваћено целокупно градиво за основне и средње школе, као и припрема за факултете. Раније ђаци нису могли да уче уз анимиране, интерактивне и видео задатке у високој, ХД резолуцији”, објашњавају на сајту професори и творци занимљиве онлајн математике.

Портал за онлајн учење математике прилагођен је ђаку 21. века, забаван je, ефикасан, и смишљен уз помоћ нових технологија. Ученици могу да се консултују с наставником онлајн, путем интернета закажу приватни час или да кроз разне мултимедијалне материјале савладају математичке проблеме. Онлајн учење одлична је допуна класичном образовању у школама, сматрају иницијатори сајта.



Оставите одговор