Тадић: Сукоб на релацији републичка власт-Требиње зауставио развој општине

"Сукобом актуелног предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић у протекле двије године са Требињем, овај град је заустављен у свом развоју", изјавио је данас у Требињу кандидат коалиције Савеза за промјене, за предсједника Републике Српске Огњен Тадић, након састанка са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем. Према његовим ријечима неколико ресорних министарстава […]

петак, септембар 5, 2014 / 23:58

"Сукобом актуелног предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић у протекле двије године са Требињем, овај град је заустављен у свом развоју", изјавио је данас у Требињу кандидат коалиције Савеза за промјене, за предсједника Републике Српске Огњен Тадић, након састанка са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.

Према његовим ријечима неколико ресорних министарстава и Хидроелектране на Требишњици, са којима Требиње мора да остварује интензивну сарадњу, били су у служби само једне политичке странке – СНСД-а.

„Када се све узме у обзир, мора свима да буде јасно колико је штете нанесено Требињу у протеклом периоду“ нагласио је Тадић и поручио да ће од првог дана када постане предсједник, Требиње осјетити велике промјене. „Могу да обећам да ће истог тренутка почети двострана успјешна комуникација Требиња и републичких органа власти и да ће то Требиње, предвођено градоначелником Славком Вучуревићем максимално искористити и напредовати“, нагласио је Тадић.

Кандидат коалиције Савеза за промјене рекао је да ће Требиње, у новој влади РС, имати своје представнике, који ће се борити за добробит Херцеговине. „Они људи који су до сада представљали Херцеговину, радили су то у корист СНСД-а, а не за добробит ове регије“, рекао је Тадић.

„За сада РС није имала домаћина и сви грађани РС нису имали свог предсједника, Додик је био предсједник чланова СНСД-а тајкунских и криминалних група. Огњен Тадић је човјек који ће својим капацитетима бити прави предсједник који ће се борити за бољу РС, и да је води стазом која ће бити успјешнија, просперитетнија, боља и социјално праведнија“, рекао је у обраћању новинарима градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

„Требиње и Херцеговина су се опредијелили. За нас је Огњен Тадић нови предсједник РС“, рекао је Вучуревић.

У оквиру посјете Огњена Тадића, кандидата Савеза за промјене за предсједника РС, на градском тргу млади СДС-а представили су кампању „Дајте своју подршку за слободу изражавања“.

Огњен Тадић је данас посјетио и „Подрум Берак“ најмлађег требињског винара Алаксандра Берака.

Ова винарија је у посљедње вријеме освојила бројне награде и признања на сајмовима у Српској и региону, а оне су уједно потврда за успјешан развој винског туризма као дијела укупне и богате туристичке понуде града Требиња.



Оставите одговор