Требиње: НДП тражи враћање стопе пореза на непокретности на 0,10 %

Градски одбор Народног демократског покрета /НДП/ Требиње затражио је хитно сазивање сједнице Скупштине града на којој би требало да буде донесена одлука о враћању стопе пореза на непокретности са 0,25 на 0,10 одсто, колико је раније износила, рекао је данас у Требињу члан Главног одбора /ГО/ ове странке Срђан Бубало. Бубало је навео да НДП […]

субота, април 26, 2014 / 13:27

Градски одбор Народног демократског покрета /НДП/ Требиње затражио је хитно сазивање сједнице Скупштине града на којој би требало да буде донесена одлука о враћању стопе пореза на непокретности са 0,25 на 0,10 одсто, колико је раније износила, рекао је данас у Требињу члан Главног одбора /ГО/ ове странке Срђан Бубало.

Бубало је навео да НДП од градоначелника тражи да хитно са Пореском управом закаже састанак да би се приспјели рачуни ставили ван снаге, а да грађани који су већ платили порез по новим цијенама буду обештећени из буџета.

"Ово повећање од 150 одсто највише је погодило пензионере, инвалиде и незапослена лица, а никако тајкуне, као што су најављивали из градске администрације", рекао је новинарима Бубало који је и одборник у Скупштини града. Он је, илустрације ради, показао рачун по коме једна породица која је тај порез прошле године плаћала 159 КМ по новим цијенама мора да плати 397 КМ.

Бубало је навео да су активисти НДП-а данас почели да прикупљају потписе грађана да се стопа пореза на непокретности врати на реалне основе.

Члан ГО НДП-а Драган Укропина истиче да је стопа пореза на непокретности у Требињу једна од највећих у Републици Српкој, наводећи примјер Бањалуке и Приједора гдје је тај порез 0,18 одсто, у Билећи је 0,05, у Гацку 0,20, те у Љубињу 0,15 одсто.

Говорећи о капиталним инвестицијама у претходном периоду, Укропина је рекао да је несхватљиво да се не ради на пројекту аутобуске станице иако су градоначелник и градска администрација добили јединствену подршку да се кредитно задуже да би тај вишегодишњи проблем био ријешен.



0 КОМЕНТАРА

  1. Какво биједно политиканство. Пих…
    Волио бих да каже која је то породица која плаћа толики порез и за које некретнине. То мора бити неки велики простор у самом центру града.

    Треба нагласити да је ово порез који се плаћа једном годишње на сву непокретну имовину, а нпр. простом рачуницом за хљеб ако га купујете сваки дан и ако му је цијена 1км (365*0,17) је 62км што значи да је порез на хљеб петина садашњег а трећина старог пореза на луксузни огрномни простор у центру најатрактивнијег туристичког града у Републици Српској.

    Глупо и срамотно је чиме овај Бубало привлачи пажњу, а да не причамо да је ова одлука донесена прије неколико мјесеци и да је сада истрошена тема.

Оставите одговор