Вјенчања су аут: Колективно сунећење у Сарајеву

Колективни сунет за 150 дјеце у Сарајеву ће сутра организовати Центар за образовање и културу Истанбул и агенција Ескисехир главни град културе турског свијета 2013, јавиле су агенције. У оквиру програма, дјеца обучена у гардеробу за сунет, прво ће се провозати кочијама на Врелу Босне, након чега ће отићи у Босански културни центар (БКЦ), гдје […]

петак, април 18, 2014 / 09:33

Колективни сунет за 150 дјеце у Сарајеву ће сутра организовати Центар за образовање и културу Истанбул и агенција Ескисехир главни град културе турског свијета 2013, јавиле су агенције.

У оквиру програма, дјеца обучена у гардеробу за сунет, прво ће се провозати кочијама на Врелу Босне, након чега ће отићи у Босански културни центар (БКЦ), гдје ће бити одржан програм. Овом догађају присуствоват ће и министар образовања Републике Турске проф. др Наби Авци и гувернер Ескисехира Гунгор Азим Туна.

Дјеца ће имати прилику слушати пјесме хора Фатих Султан Мехмед Хан, као и гледати луткарске представе у БКЦ. Нешто касније у Народном позоришту у Сарајеву биће приказан и дервишки плес у извођењу групе "Бурса сема" и у пратњи поезије Јунус Емреа.

Истог дана, у суботу, у конференцијском салону Гази Хусрев-бегове библиотеке биће одржани панели под називом "Сусрети књижевника", на којима ће бити ријечи о друштвима и миграцијама, музици и култури, градовима и архитектури, те темама попут филма и историје.

"Сусрете књижевника", које организује агенција "Ескисехир главни град културе турског свијета 2013" у оквиру платформе за мислиоце Анадолије, отвориће министар културе и спорта Федерације БиХ Салмир Каплан и гувернер Ескисехира Гунгор Азим Туна. Сусретима ће присуствовати Мухсин Мете, Аида Бегић, Белкис Ибрахимхакиоглу, Сафет Банџовић, Јилдирим Аганоглу, Муфид Гарибија, Маја Баралић Матерне, Јусуф Адигузел, Суфи Сатчи, Сулејман Фарук Гунцуоглу, Рухи Ајангил и Алпарслан Баха Јилмаз.



Оставите одговор