Почиње борба за НБА титулу, ево и парова плејофа

Регуларни део сезоне је завршен у најјачој кошаркашкој лиги света. Како у Америци воле да кажу, тек сад почиње оно "право", и то од суботе. Кошаркаши Оклахоме освојили су друго место у Западној конференцији пред почетак плеј-офа НБА лиге, пошто су на свом терену побиједили Детроит са 112:111. Тандер је у последњи дан лигашког дијела […]

петак, април 18, 2014 / 13:07

Регуларни део сезоне је завршен у најјачој кошаркашкој лиги света. Како у Америци воле да кажу, тек сад почиње оно "право", и то од суботе.

Кошаркаши Оклахоме освојили су друго место у Западној конференцији пред почетак плеј-офа НБА лиге, пошто су на свом терену побиједили Детроит са 112:111.

Тандер је у последњи дан лигашког дијела такмичења ушао после два пораза и морао је да побиједи да не би изгубио предност домаћег терена у првој рунди. Екипа је побиједила, а до тријумфа је предводио Кевин Дурент са 42 поена, од чега 21 у последњој четвртини. Оклахома је у тој дионици губила са 10 поена разлике.

Последњег дана регуларног дијела такмичења било је још неколико квалификационих утакмица. Торонто је освојио треће мјесто на Истоку, иако је у гостима изгубио од Њујорка 95:92. Репторси су прокоцкали предност од 21 поена, а Никси су на опроштају од кошарке у "Великој јабуци" побиједили без повријеђеног Кармела Ентонија.

Торонто ће у првом колу плеј-офа, који почиње у суботу, играти против Бруклина, који је пао на шесто мјесто након убједљивог пораза од Кливленда 114:85.

Шарлот је код куће побиједио Чикаго 91:86, тако да ће са седмог мjеста Истока ићи на шампиона Мајами, који је изгубио од Филаделфије 100:87.

Чикаго ће са четвртог мjеста на Истоку играти против петопласираног Вашингтона, који је побиједио Босотн 118:102. Визардси су се тако пласирали у плеј-оф први пут после 2008. године, а то су учинили након што су у последњих 10 утакмица сезоне победили седам пута.

Визардсе је до тријумфа предводио Бредли Бил са 27 поена, а овај бек је после утакмице октрио осјећања већине играча тима из администартивног центра САД.

"Сјајно је кад знате да ћете наставити да играте. Не морате да идете кући и да не знате шта ћете са собом. Сјајно је што смо у оваквој ситуацији. Ја сам дошао довде у својој другој години у лиги, а многи момци нису још прошли кроз ово", рекао је 20-годишњи Бил.

Мемфис је од јануара играо жестоко да би се изборио за доигравање и на крају је успио у томе, али у последњој утакмици лигашког дијела се није опустио, већ је у жестокој борби, после продужетка, побиједио Далас 106:105 и тако дошао до седме позиције на Западу.

Гризлији су постали и седми тим на Западу који је сезону завршио са 50 побједа и више, а једино је осмопласирани Далас стао на 49. На истоку су само Индијана и Мајами имали више од 50 побједа.

Прве утакмице првог кола плеј-офа играју се у суботу и недељу. Парови (број у загради означава мјесто на табели конференције):

Исток:

Индијана (1) – Атланта (8) Мајами (2) – Шарлот (7) Торонто (3) – Бруклин (6) Чикаго (4) – Вашингтон (5)

Запад:
Сан Антонио (1) – Далас (8) Оклахома (2) – Мемфис (7) ЛА Клиперс (3) – Голден Стејт (6) Хјустон (4) – Портланд (5)



Оставите одговор