435 пријава за Демофест: Србија опет најбројнија

Конкурс за седми Јелен Демофест званично је завршен. Ове године у трку за најпрестижније фестивалске награде укључило се 457 бендова из регије бивше СФРЈ. Стигла чак и једна пријава из Мађарске. Највише пријава стигло је из Србије, Хрватске и БиХ, што доказује да ове земље имају најразвијенију демо сцену. Из Словеније је стигло 14 пријава, […]

петак, април 18, 2014 / 08:16

Конкурс за седми Јелен Демофест званично је завршен. Ове године у трку за најпрестижније фестивалске награде укључило се 457 бендова из регије бивше СФРЈ. Стигла чак и једна пријава из Мађарске.

Највише пријава стигло је из Србије, Хрватске и БиХ, што доказује да ове земље имају најразвијенију демо сцену. Из Словеније је стигло 14 пријава, Црне Горе 7, а из Македоније 4.

«Изузетно само задовољни чињеницом да број пријава из године у годину расте, јер је то доказ да интересовање за фестивал не престаје. Недавно смо уз једно пријаву добили маил у којем су чланови бенда истакли да је сваком демо бенду у региону најважнија ствар «упасти» на Демофест. Зато ми постојимо,» истакла је гђа Брана Јанковић, директор фестивала.

Шесточлани жири ће до 15.06. преслушавати 914 пристиглих нумера и оцјењивати их, а након тога ћемо, на основу пристиглих гласова, одредити којих 30 бендова ће наступити на Јелен Демофесту од 17. до 19. јула на још увијек непознатој локацији у Бањалуци. Резултати конкурса И имена чланова жирија ће бити објављени 15.06. на званичној страници фестивала.

А док чекамо да шесточлани жири одабере 30 најбољих који ће се представити публици Јелен Демофеста у Бањалуци, отворили смо мало другачије гласање.

У сарадњи са Јелен пивом покренули смо гласање на официјелној страници фестивала (www.јелендемофест.org) у оквиру којег публика има прилику да гласа за досадашње побједнике фестивала из протеклих 6 година. Ситуација на врху листе се мијења из тренутка у тренутак, а прва три бенда са највише гласова публике добиће прилику да у јуну свирају у Бањалуци, захваљујући Јелен пиву.

Гласајте и ви за свој омиљени Јелен Демофест бенд и пружите му прилику да поново засвира у граду из којег је започео пут афирмације.



Оставите одговор