Шума у Русији: Дрвеће срасло са оружјем (ФОТО)

Шума у Русији, у околини Санкт Петербурга, вјечан је споменик на страхоте Другог свјетског рата. Разлог због којег је ова шума другачија од других јесте што се дрвеће у њој буквално сјединило са шљемовима, бомбама, гранатама и другим одбаченим оружјем за вријеме борби на руском фронту. Неке од најупечатљивијих фотографија из шуме у области Невски […]

субота, април 12, 2014 / 10:28

Шума у Русији, у околини Санкт Петербурга, вјечан је споменик на страхоте Другог свјетског рата. Разлог због којег је ова шума другачија од других јесте што се дрвеће у њој буквално сјединило са шљемовима, бомбама, гранатама и другим одбаченим оружјем за вријеме борби на руском фронту.

Неке од најупечатљивијих фотографија из шуме у области Невски Пјатачок у околини Санкт Петербурга, јесу слике на којима су шљемови погинулих совјетских војника у Другом свјетском рату, који су буквално сједињени са дрвећем

Неке од најупечатљивијих фотографија из шуме у области Невски Пјатачок, јесу слике на којима су шљемови совјетских војника који су пробијени дрвећем. Александар Остапенко, руски војни историчар, објаснио је како је дошло до сједињења војне опреме и дрвећа.

– Већина ових фотографија настала је у подручку Невски Пјатчок, које је било једно од главних тачака током опсаде Санкт Петербурга, тадашњег Лењинграда. Црвена Армија је у том периоду изгубила око 260.000 људи. Шљемови и друга опрема коју су згубили пала је на младе саднице – каже Остапенко.

Он је објаснио да су те саднице расле кроз шљемове гдје су се налазиле рупе од метака.

– Биљке су нашле пролаз, расле су и данас имамо овакве призоре – рекао је Остапенко.

Током Другог свјетског рата Совјетски Савез је претрпио најтеже губитке. Процјене су да је од 1941. до 1945. године погинуло 20 милиона људи.



Оставите одговор