ЦЈБ Бања Лука: Шеф одсјека и седморица инспектора трговали дрогом

Специјално тужилаштво Републике Српске подигло је оптужницу против инспектора ЦЈБ Бањалука Срђана Радуловића, Огњена Стијака и Марка Ковачевића, која их терети да су као чланови злочиначког удружења трговали дрогом. Оптужница је подигнута и против шефа Одсјека за борбу против неовлашћене производње и промета дрога бањалучког ЦЈБ Горана Михајлице, као и инспектора Дарија Дабића, Гаврила Шинковића, […]

субота, април 12, 2014 / 10:18

Специјално тужилаштво Републике Српске подигло је оптужницу против инспектора ЦЈБ Бањалука Срђана Радуловића, Огњена Стијака и Марка Ковачевића, која их терети да су као чланови злочиначког удружења трговали дрогом.

Оптужница је подигнута и против шефа Одсјека за борбу против неовлашћене производње и промета дрога бањалучког ЦЈБ Горана Михајлице, као и инспектора Дарија Дабића, Гаврила Шинковића, Јована Миљковића и Владимира Марчете.

Они се терете да су заједно са Радуловићем као организатором, те Стијаком и Ковачевићем починили кривична дјела: изнуђивање исказа, наношење тешке тјелесне повреде, лажно пријављивање кривичног дјела, повреда људског достојанства злоупотребом службеног положаја или овлаштења, те фалсификовање и уништавање службене исправе.

ПОЛИЦИЈСКИ ИНСПЕКТОРИ БИЋЕ СУСПЕНДОВАНИ

Инспектори ЦЈБ против којих је Специјално тужилаштво РС подигло оптужницу биће суспендовани и против њих ће бити покренут унутрашњи поступак, изјавила је портпаролка МУП-а РС Мирна Шоја.

– Министарство унутрашњих послова Републике Српске сарађује са Специјалним тужилаштвом на овој истрази – рекла је Шоја.

Радуловић, Стијак и Ковачевић ухапшени су у октобру 2013. године и од тада се налазе у притвору. Специјално тужилаштво је предложило да им притвор буде продужен до окончања главног претреса.



Оставите одговор