Новаковић: Позориште ће надживјети све недаће

Позориште је сувише жилаво и оно ће надживјети све недаће и поремећаје у култури и друштвима, нарочито у државама у транзицији, рекао је директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић. Поводом Свјетског дана позоришта, Новаковић је рекао да је позориште јаче од свих недаћа и његова будућност је извјесна Он је најавио да ће вечерас […]

четвртак, март 27, 2014 / 13:01

Позориште је сувише жилаво и оно ће надживјети све недаће и поремећаје у култури и друштвима, нарочито у државама у транзицији, рекао је директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић.

Поводом Свјетског дана позоришта, Новаковић је рекао да је позориште јаче од свих недаћа и његова будућност је извјесна

Он је најавио да ће вечерас на традиционалној позоришној манифестацији "Дани комедије" у Бијељини бити изведена представа Народног позоришта Републике Српске "Жиранти" .
"Ми у Народном позоришту Републике Српске смо презадовољни односом публике према позоришту. Посјећеност у 2013. години била је рекордна", нагласио је Новаковић, додавши да су продате карте за више од половине репертора за април.

Поводом Свјетског дана позоришта, вечерас ће у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, прије почетка представе "Народни посланик", глумица Љиљана Чекић прочитати овогодишњу поруку јужноафричког драмског писца, дизајнера и редитеља Брета Бејлија. Свјетски дан позоришта обиљежава се 27. марта, а установио га је Међународни позоришни институт 1961. године.

На тај дан позоришта широм свијета имају обавезу да обиљеже празник позоришне дјелатности и укажу на важност коју ова умјетност има у друштву. Такође, обавезно је и читање поруке коју, на позив ИТИ-ја, сваке године напише једна угледна личност из свијета позоришне умјетности.



Оставите одговор