Павић: Сејдићфинци је задатак за институције, а не страначке лидере

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да је погрешно што су страначки лидери прихватили да они воде разговоре о провођењу одлуке "Сејдић и Финци", умјесто да буду вођени у институцијама. “ЕУ нас тјера да поштујемо институције и законе, а с лидерима се договарају ванинституционално”, рекао је Павић, нагласивши да проблем није одлука “Сејдић и Финци”, […]

уторак, јануар 14, 2014 / 10:16

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да је погрешно што су страначки лидери прихватили да они воде разговоре о провођењу одлуке "Сејдић и Финци", умјесто да буду вођени у институцијама.

“ЕУ нас тјера да поштујемо институције и законе, а с лидерима се договарају ванинституционално”, рекао је Павић, нагласивши да проблем није одлука “Сејдић и Финци”, него покушај промјене Дејтонског споразума.

Павић је за “Независне новине” изјавио да се треба вратити на основе саме одлуке и да ће тада она бити брзо ријешена.

Он сматра да ни 2014. година неће бити успјешнија када је ријеч о овом питању, додајући да ће сазрети услови да одлука буде проведена онако како је написана, а не како би поједине групе жељеле.

Коментаришући предстојеће изборе, лидер ДНС-а је рекао да ова странка још није разговарала о могућим коалицијама, те да има садашњу коалицију на нивоу Српске која одлично функционише.

“Мени је логично да прво обавимо разговоре са садашњим партнерима, па тек онда даље. Али, још је рано о томе”, истакао је Павић.

Он је додао да за ДНС нема непожељних партнера, “а да ли је неко више или мање пожељан опредјељује програм”.

Павић је навео да је ДНС заинтересована за ниво БиХ, да су принципи ове странке остали исти – поштивање Дејтонског споразума, строго поштивање Устава БиХ и непреношење овлаштења са нивоа Српске на ниво БиХ.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор