Грчка шеста по најгорим условима живота у Европи

Готово једно од шест грчких домаћинстава је прошле године било суочено са сиромаштвом, због чега се Грчка нашла на шестом мjесту на листи земаља са најгорим условима живота у Европи, саопштио је данас Завод за статистику у Атини. Завод наводи да је прошле године 19,5 одсто популације имало финансијске тешкоће у обезбjеђивању основних производа и […]

субота, децембар 14, 2013 / 08:14

Готово једно од шест грчких домаћинстава је прошле године било суочено са сиромаштвом, због чега се Грчка нашла на шестом мjесту на листи земаља са најгорим условима живота у Европи, саопштио је данас Завод за статистику у Атини.

Завод наводи да је прошле године 19,5 одсто популације имало финансијске тешкоће у обезбjеђивању основних производа и услуга, преноси агенција Франс прес.

Основне потребе укључују и способност да се поднесу непредвиђени финансијски трошкови, приуште викенди ван куће, стави месо на сто сваког другог дана, загрије дом и купе кућни апарати. Тешкоће у подмиривању тих потреба имало је 76,3 одсто сиромашних у Грчкој, али и 30,8 одсто становника који не потпадају под категорију сиромашних.

Према подацима грчког Завода за статистику, првих пет земаља са највишим животним стандардом у Европи су Швајцарска, Шведска, Луксембург, Норвешка и Холандија, док су услови живота најгори у Бугарској, затим Румунији, Летонији, Мађарској и Литванији.



0 КОМЕНТАРА

  1. Иза Грчке су Бугарска, Румунија, Летонија, Мађарска и Литванија, све чланице ЕУ. Према томе наслов треба да гласи:
    “Грчка шеста по најгорим условима живота у ЕУ“

    Јел’де да другачије изгледа.

Оставите одговор