ДП: Додик је последња особа која може говорити о политичком моралу

Поводом учесталих оптужби Предсједника републике, Милорада Додика, у вези са помиловањима за која је рјешења потписао бивши Предсједник РС Драган Чавић, сматрајући да се ради о оркестрираном блаћењу политичких противника у режији Милорада Додика, дужни смо одговорити на оптужбе упућене на адресу предсједника Народног демократског покрета : Милорад Додик је последња особа која може говорити […]

уторак, септембар 24, 2013 / 17:37

Поводом учесталих оптужби Предсједника републике, Милорада Додика, у вези са помиловањима за која је рјешења потписао бивши Предсједник РС Драган Чавић, сматрајући да се ради о оркестрираном блаћењу политичких противника у режији Милорада Додика, дужни смо одговорити на оптужбе упућене на адресу предсједника Народног демократског покрета :

Милорад Додик је последња особа која може говорити о политичком моралу јер да га има, јавно би говорио о помиловањима за која су рјешења потписали сви досадашњи предсједници , а не само Чавић и Шаровић. Да је имао намјеру отворити питање предсједничког института помиловања, као политичко питање које треба реформисати, објавио би и податке о помиловањима за која су рјешења потписали сви досадашњи предсједници Републике Српске, па и његове страначке колеге, такође бивши предсједници РС, Милан Јелић и Рајко Кузмановић.

Тада би његов однос према овом питању био институционализован, а овако , како га је он поставио, однос према помиловањима има искључиво дневно политички карактер, са циљем дискредитовања Драгана Чавића и Мирка Шаровића.

Нажалост, информације које долазе из Додиковог окружења о помиловањима која је потписао бивши предсједник РС, Драган Чавић, тенденциозно су пласиране у јавност, без описа околности које су претходиле Одлукама кроз мишљења Министарства правде РС и надлежних правосудних установа које су покретале поступак помиловања. Све ово је рађено са намјером дискредитације политичког противника, и то са временском дистанцом од готово 10 година од када су се помиловања десила.

Навешћемо само неке примјере помиловања о којима Додик ћути, а она су урађена са циљем да се њихови страначки кадрови и пријатељи који су пресуђени за кривична дјела ослободе терета кривичне прошлости брисањем изречених казни из регистра, како би након тога страначком кадровском политиком били распоређени на дужности или на друге послове на којима не би могли бити јер имају правоснажни изречене казне.

Милан Јелић и Рајко Кузмановић, бивши предсједници Републике Српске, помиловали су брисањем осуде Чеду Вржину, некадашњег Министра правде у влади Милорада Додика, Ђорђа Самојка, некадашњег судију Основног суда у Сокоцу, Драгана Товиловића, директора грађевинског подузећа “11. новембар” из Српца и Радомира Нешковића, бившег директора Радио-телевизије РС.

Вржина и Самојко су проглашени кривим за злоупотребу положаја, Товиловић за закључене штетног уговора, а Нешковић за несавјестан рад у служби. Брисањем осуда из регистра кривичних дјела, поменути Додикови претходници на функцији предсједника Републике Српске , омогућили су осуђеним функционерима да наставе радити у институцијама у којима је запошљавање
условљено прибављањем увјерења о некажњавању.

Вржина је каријеру наставио као директор КПЗ Кула у Источном Сарајеву, Нешковић је наставио каријеру као професор на бањалучком Факултету политичких наука, Товиловић јепостао замјеник начелника Општине Србац, а Самојко има своју адвокатску канцеларију у Сокоцу.

Да још подсјетимо Додика да у његовој Влади већ годинама без прекида функцију министра врши Петар Ђокић , лице са правоснажном пресудом за кривично дјело преваре,и то у ресору рада и борачких права.

Додик је такође констатовао да се са становишта уставности и законитости не може оспорити да су одлуке о помиловањима дискреционо право Предсједника РС, и да питање оцјене законитости и уставности тих рјешења није у његовој надлежности, али је по њему питање моралности тих предсједничких рјешења нешто о чему има право дати свој суд.

Када већ говори о моралу својих претходника, било би добро да коначно одговори:

1.Да ли је морално то што је његов пријатељ Миленко Чичић посредством свог предузећа „Калдера компани“ продао мјенице пропалој Балкан Инвестмент Банци , а затим је тих 7 милиона КМ мјеница са доспјећем на 20 година откупила ИРБ РС ?

2.Да ли је морално то што је његов кум Миле Радишић добио привилеговани уговор са Телекомом од којег ће имати корист мјерену десетинама милиона КМ на основу одлуке Управног одбора Телекома из 2009.године када је власт у РС водио Милорад Додик а у Србији Борис Тадић ?

3.Да ли је морално да његов кум Будимир Станковић изда Републици Српској посредством своје фирме мјеницу без покрића од 1,5 милиона КМ а да га нико не гони за ово кривично дјело ?

4.Да ли је морално да тај исти кум, Будимир Станковић, укњижи у власништво око 400 дунума скупоцјеног градског грађевинског земљишта у Бањалуци у власништву Пољопривредне школе које је стекао замјенама за безвриједно сеоско земљиште око Бањалуке и Лакташа, чиме ће остварити зараду вриједну десетине милиона КМ ?

5.Да ли је морално финансирати властити кошаркашки клуб Игокеа новцима Балкан Инвестмент Банке у времену у којем је та банка убрзано ишла у пропаст због криминала њених власника ?

6.Да ли је морално дати своме сину државни кредит од 3 милиона КМ у вријеме обављања функције предсједника Владе РС ?

7.Да ли је морално своме рођеном брату омогућити да у власништво укњижи стотине дунума државног земљишта на којем је засађен приватни воћњак, у вријеме обављања функције Предсједника Владе РС?

Морал је ријеч на коју се Милорад Додик не може позивати , јер у многим одлукама које је донио, или на које је утицао , Република Српска је остала без десетина милиона средстава и имовине, која се прелила у џепове или власништво његових рођака,кумова и пријатеља.



0 КОМЕНТАРА

  1. Joj Čaviću znamo te ko krnjavu paru. Obogatio si se još prošli put kada si bio na vlasti i sad ti malo pa oćeš opet da nas zajašeš.

    Naravno da si Eleza pustio za pare, nisi samo njega.

    A ova pitanja glupa što pitaš, radio si i gore stvari ali svako može da prozre tvoju bezveznu igru, povezao si sve stvari u koje sumnjaš sa predsjednikom kao da on vodi sve i jednu firmu u državi.

    1. Balkan investment banka ima svoj menadžment koji radi šta misle da treba i niko ne može da im se mješa u posao. Ako su napravili lopovluk, odgovaraće.

    2. Telekom ?? Pa zar smatraš nas tolikim retardima? Firma u državnom vlasništvu Srbije, ima menadžment iz Srbije? I sad su oni nečijem kumu iz Laktaša poklonili ugovor? Tebi je žao što ona parcela više nije blato i zato što će tu 1000 ljudi naći posao. Žaoti je što nismo u sranju pa da se hvatamo i za posljednju slamku tj. tebe.

    5. Svaka banka se reklamira i sponzoriše klubove, tebi je problem što sponzoriše igokeu a ne tebe i tvog sina narkomana.
    Balkan investment banka ima svoj menadžment koji radi šta misle da treba i niko ne može da im se mješa u posao. Ako su napravili lopovluk, odgovaraće.

    6. Koliko znam taj kredit je dao Gavrilo bobar iz svoje banke tj. on svojom bankom garantuje vraćenje kredita i to može da uradi za bilo koga pa čak i ako je taj član porodice nekog političara. Kako si ti uzimao kredite kad si bio na vlasti i pravio vikendice i kuće pa ih opasivao zidovima po 2 metra kao iz filmova kriminalističkog žanra.

  2. „Ako ko treba da se zavuče u mišju rupu i da ćuti“

    „Страначки подмладак је, дакле, еуфемизам за шаку веома амбициозних и још више антиталентованих тридесетогодишњака наоружаних са по једном краватом, два три мобилна телефона, четири пет лажних фејсбук профила, гомилом спрејева и селотејпа за предизборно плакатирање својих и нагрђивање противничких кандидата. За нове клинце ту нема мјеста, нарочито ако намјеравају да мисле својим главама. Они који најмање штеде образ и најдубље се увлаче партијским газдама, акционарима државних и општинских фотеља, препознају се по букету умилних телећих погледа, пластичној озбиљности, униформисаном национализму, гомили истрошених флоскула и списковима функција, покретне и непокретне имовине која им представља не само најузвишенији политички идеал, већ и једини смисао живота. У таквом подземљу идеја, морала и духа нема опстанка ни овакве актуелне политичке елите, а камоли њене рехабилизације, смјене генерација. Другим ријечима, политичко изумирање младих почиње заљубљивањем у идеолошке барабе, навлакушом на менаџере муљажа, инвеститоре безумља, наставља се хроничном зависношћу о све модернијим техничким и маркетиншким помагалима у безобзирној борби за власт, социјалном надувеношћу, а завршава тешким артритисом морала, анорексијом самопоштовања, ампутацијом карактера.“

    Аутор: ПРОФ. ЂОРЂЕ ВУКОВИЋ

  3. keyser soze, 25.09.2013. 11:26:29

    „Страначки подмладак је, дакле, еуфемизам за шаку веома амбициозних и још више антиталентованих тридесетогодишњака наоружаних са по једном краватом, два три мобилна телефона, четири пет лажних фејсбук профила, гомилом спрејева и селотејпа за предизборно плакатирање својих и нагрђивање противничких кандидата. За нове клинце ту нема мјеста, нарочито ако намјеравају да мисле својим главама. Они који најмање штеде образ и најдубље се увлаче партијским газдама, акционарима државних и општинских фотеља, препознају се по букету умилних телећих погледа, пластичној озбиљности, униформисаном национализму, гомили истрошених флоскула и списковима функција, покретне и непокретне имовине која им представља не само најузвишенији политички идеал, већ и једини смисао живота. У таквом подземљу идеја, морала и духа нема опстанка ни овакве актуелне политичке елите, а камоли њене рехабилизације, смјене генерација. Другим ријечима, политичко изумирање младих почиње заљубљивањем у идеолошке барабе, навлакушом на менаџере муљажа, инвеститоре безумља, наставља се хроничном зависношћу о све модернијим техничким и маркетиншким помагалима у безобзирној борби за власт, социјалном надувеношћу, а завршава тешким артритисом морала, анорексијом самопоштовања, ампутацијом карактера.“

    Аутор: ПРОФ. ЂОРЂЕ ВУКОВИЋ
    😉

  4. keyser soze, 25.09.2013. 11:58:46

    „Страначки подмладак је, дакле, еуфемизам за шаку веома амбициозних и још више антиталентованих тридесетогодишњака наоружаних са по једном краватом, два три мобилна телефона, четири пет лажних фејсбук профила, гомилом спрејева и селотејпа за предизборно плакатирање својих и нагрђивање противничких кандидата. За нове клинце ту нема мјеста, нарочито ако намјеравају да мисле својим главама. Они који најмање штеде образ и најдубље се увлаче партијским газдама, акционарима државних и општинских фотеља, препознају се по букету умилних телећих погледа, пластичној озбиљности, униформисаном национализму, гомили истрошених флоскула и списковима функција, покретне и непокретне имовине која им представља не само најузвишенији политички идеал, већ и једини смисао живота. У таквом подземљу идеја, морала и духа нема опстанка ни овакве актуелне политичке елите, а камоли њене рехабилизације, смјене генерација. Другим ријечима, политичко изумирање младих почиње заљубљивањем у идеолошке барабе, навлакушом на менаџере муљажа, инвеститоре безумља, наставља се хроничном зависношћу о све модернијим техничким и маркетиншким помагалима у безобзирној борби за власт, социјалном надувеношћу, а завршава тешким артритисом морала, анорексијом самопоштовања, ампутацијом карактера.“

    Аутор: ПРОФ. ЂОРЂЕ ВУКОВИЋ
    😉

  5. Pitanja za dotičnog gospodina (ako ga možemo tako nazvati):

    1.Ko je priznao Srebrenicu?
    2.Ko je povećao dugovanja Rafinerije Brod prema Vitolu, upropastio Rafineriju, jer je komunikacija sa Vitolom išla preko kabineta predsjednika (tada dotične individue), umjesto preko Rafinerije ili Ministarstva industrije?
    3.Ko je rasprodao sve poslovne prostore koji vrijede u prizemlju Boske koja je ostala prazna ljuštura koju niko nije htio da kupi?
    4.Za koga su vatrogasna kola išla u Makarsku po slanu vodu za bazen?
    5.Ko je pomilovao je 32 osuđenika, među kojima su višestruke ubice, falsifikatori, razbojnici i utajivači poreza, pred kraj svog mandata, deset dana poslije izbora 2006. godine?
    Vlada RS premijera Milorada Dodika izrazila je neslaganje sa navedenim pomilovanjima. Ministarstvo pravde nije dalo saglasnost, a nevladine organizacije ocijenile su da predsjednik više vodi računa o kriminalcima i zločincima nego o građanima. Rečeno je da nije u redu da se zanemare mišljenja koja su dali ministarstva, sudovi, zatvori i Komisija za pomilovanja, te istaknuto da će te odluke otežati rad bezbjednosnih organa. Takođe Dragan Čavić donio je 9. januara 2005. godine, na krsnu slavu RS, odluku o pomilovanju vođe kriminalnog klana Darka Eleza, tada osuđenog za ubistvo Gorana Govedarice u Istočnom Sarajevu.
    6. Da li je moralno tolerisati svom sinu ponašanje kao što je “prisvajanje” motora i divljanje po ulici, uživanje u pojedinim “porocima” koji su zakonom strogo kažnjivi? Pa bolje da si mu kredit “sredio” bar bi ta kamata nekome ostala!

    Zaključak: Što bi naš narod rekao: “Ko o čemu k…. o poštenju!”

  6. dražen78bl

    Pošto je tebi nestalo inspiracije sama cu:

    „Страначки подмладак је, дакле, еуфемизам за шаку веома амбициозних и још више антиталентованих тридесетогодишњака наоружаних са по једном краватом, два три мобилна телефона, четири пет лажних фејсбук профила, гомилом спрејева и селотејпа за предизборно плакатирање својих и нагрђивање противничких кандидата. За нове клинце ту нема мјеста, нарочито ако намјеравају да мисле својим главама. Они који најмање штеде образ и најдубље се увлаче партијским газдама, акционарима државних и општинских фотеља, препознају се по букету умилних телећих погледа, пластичној озбиљности, униформисаном национализму, гомили истрошених флоскула и списковима функција, покретне и непокретне имовине која им представља не само најузвишенији политички идеал, већ и једини смисао живота. У таквом подземљу идеја, морала и духа нема опстанка ни овакве актуелне политичке елите, а камоли њене рехабилизације, смјене генерација. Другим ријечима, политичко изумирање младих почиње заљубљивањем у идеолошке барабе, навлакушом на менаџере муљажа, инвеститоре безумља, наставља се хроничном зависношћу о све модернијим техничким и маркетиншким помагалима у безобзирној борби за власт, социјалном надувеношћу, а завршава тешким артритисом морала, анорексијом самопоштовања, ампутацијом карактера.“

    Inače, vjerodostojnije je obzirom na „moralistu“ da citiras Slobodana Vaskovića ipak su njih dvojica u „ljubavi“!
    Ostavi se prof. Vukovića on je lik na mjestu.
    I da, inspektor Draguljče mi reče da ni uvaženi prof. Vuković nije gadljiv na sve što je „crveno“, da li to znači Dražene da mijenjas „dres“? 😉

  7. ana_uric, 25.09.2013. 14:55:11

    Никад мени не нестаје иснпирације, но немам толико времена:

    укидање платног промета са Србијом, предаја „Јасеновачке грађе“, увођење заједничких таблица, избацивање Његоша из читанки, изопштење Брчко дистрикта из територијалног интегритета Републике Српске, пропала ревизија приватизације с Бијелићем, куповина станова буџетским новцем послушницима у вријеме када се каснило са исплатом 3-4 пензије и плате просвјети, излазак из просторија НСРС за вријеме вјерског обреда приликом заклетве, СФОР-ов десант на фрању у пиџами, СФОР-ови тенкови, странац Американац Копања у служби промоције Милорада Додика, „дашак вјетра на Балкану“, задуживање народа Српске до 4-5 милијарди КМ + спискане све паре од Телекома, спашавање приватних банки, афера „Боска“, афера „Бирач“, толерисање дугова Рафинерији Брод (приватизација државна тајна), пропаст и онако аранжмана са Швабама на Дрини, давање природних ресурса у Угљевику, спашавање БИБ новцем опљачканих грађана РС, најскупљи километри аутопута у Европи,…………..

    Не каже се „обзиром“ већ „с обзиром (на то да)“.

    Инспектор Драгуљче каже да Вас не познаје: „Нисам ваљда толико био пијан да је се и не сјећам?“ Каже да и он преферира понешто црвено, нпр. црвени женски доњи веш му је фетиш. 😉

  8. Bravo dražene poprdljiva guzico. Isto pokvarena traka, drži se par riječi i samo ih vrti u krug od kako se pojavio ovde.
    Kukala nam majka ko su uzori našoj omladini. Uzori im studenti koji imaju po 35,40 godina, koji studiraju deceniju i ko zna koliko još i još kaže „neka mi dođu svi na crtu sve ću da ih oduvam u znanju“. Bolan ovo ne može izjaviti osoba koja nema sivu moždanu masu. Ovo ni neki prepotentni mamlaz ne bi izjavio.

  9. milenkojaric, herctref

    Колико сте ви незахвални људи!? Да вам није мене и још неколико коментатора овдје , остали бисте без посла. Миљенко, комшо наш добри, ово што набројах односи се искључиво на Милорада Додика. И друге странке имају своје гријехове, но они су кажњени за те гријехове од народа. Али нису од ваше власти која се понашаја по оној „Не дирам те, не дирај ме!“. Било би добро да има више нових фаца, но и овако немамо избора но надати да се да гори од актуелних не постоје и да су се други опаметили. Не знам зашто позивате мене да вас спасим. Вјероватно зато што сте научили на вођу , што не знате за друго но лажне месије. Моја теза је да се тимским, стручним и честитим радом може напријед, а не да постоји спасилац – чудотворац. Ви мијешате политику и религију. Овај Херцтреф се труди да добије већу дневницу од вас, па како дежура у три смјене привиђају му се људи на билбордима. Он младе људе у политици искључиво види оне који „лијепе слике по билбордима“ (ма шта то значило). Мене само чуди да Додик дозвољава оваквим ликовима да се појављују у име његове приватне организације, да се крију к’о мишеви и прозивају људе који су изложени именом и презименом, те им подмећу. Ја сам више пута сугерисао другу рајку да нам овдје пошаље Мазалицу и Баштинца – прву лигу социјалдемократије, а не с овима што се боре око корита за кору од мисираче.

  10. herctref, 25.09.2013. 16:31:03
    Херц не кењај!
    Ето мени Дражен није узор, али то није разлог да не кажем да је Додик све само не добро за наш народ!
    Да ли постоји неки други избор, јест тешко питање. Али не трпај људе у исти кош и не паламуди!
    Остале Додикове јајаре, које тако предано пишу коментаре могу само питати спавају ли на миру.
    Пер РЕКТУМ ад астра!!!

  11. Dražene ti si jedan paranočan lik, umno bolestan, i svaki dan se primjećuje kako ti curi siva moždana masa.
    Baš ne znam šta se kome ovde priviđa, kome se priviđaju nekakvi plaćenici, pisanja po nekakvim zadacima i naređenjima, dnevnice, palci. To je paranoja po definiciji. Baš ne znam ko je ovde javno podržavao neke političare i ko je rekao da ako bude trebalo da će lijepiti plakate pojedinaca i baš ti pojedinci mu ga „zabiše“ aferom da su tražili reket od 50000 maraka od vlasnika firmi. O tome naravno nećeš da pričaš jer ti to ne odgovaral, ali ti odgovara da sam ja nekakav plaćenik, da pišem po zadatku i kojekakve gluposti. Bolan mani se preseravanja uzmi tu knjigu u ruke, kako te nije sramota, govore treba da držiš u amfiteatru a ne ovde nesretniče.

  12. Зашто се сви СНСД-овци боје истине па није ваљда да су сви лопови и да сви имају ораха у ђеповима. Ја сам РВИ војске Р.Српске и врло добро знам за шта сам се борио и за шта сам дао своје здравље па сада не могу ни метра без инвалидских колица. Данас ми РВИ у Спској имамо нај мање инвалиднине у региону док наш пресједник,министри и посланици имају једне од највечих примања у региону. 2000 године моја инвалидниона је била у висини плате једног министра у влади Српске а данас је тај однос 1 на према 3 у корист министра па да то можда нису миистрове потребе три пута вече него једног параплегичара. Тадашњи дуг Српске је износио 800 милиона ЕУР а данашњи 4,6 милијарди ЕУР.па ко потроши толике паре да можда нисмо ми РВИ. СНСд-овци требају у затвор а њихову сву имовину конфисковати јер је стечена криминалом.

  13. Herctrolu, stani malo.

    Ko si ti da drugima govoriš šta da rade? Daj se predstavi, reci ko si i šta si, ne stidiš se valjda?

    Draženu govoriš da uzme knjigu u ruke? Hoće li biti šta od te knjige?

    Pričaš kao da nešto znaš, pa nam reci. Evo, ja sam knjige pregrijao (maltene se zapališe, pa opet ništa), a jedan moj drugar iz gimnazije, sretoh ga neki dan ispred Medicinskog fakulteta/Zavoda za zapošljavanje (svak’ svojim povodom tamo) kaže kako mu je ostalo još dva ispita, al’ mu se ne žuri, jer ne zna šta ga čeka…

    Dakle, reci nam, presvijetli herctrolu, komšijo „milenkajarića“, gdje nam je budućnost? Ukaži nam svojim svijetlim primjerom! Izbavi nas od iskušenja (neučenja)! Otkrij nam tajne vaskolike! Priznaj! Sve priznaj!

  14. herctref, 25.09.2013. 22:30:24

    Нећеш вјеровати, скоро 5 часова у комаду сам се дружио с књигом, али не по твојој жељи, јер мени не могу непостојеће виртуелне личности сугерисати шта да радим. Само још мало и имам загарантован посао, као и за сваки дипломац без партијске књижице у овој земљи. Наравно да су ми твоји испади у часовима растројства симпатични и да се не могу љутити на измишљеног лика, а Драгуљче жели да организујемо кладионицу да ли ћеш након судске пресуде платити казну или бити проглашен неурачуњивим и хоспитализован. Квота на неурачуњивост је свега 1,20. Није ме срамота, јер чврсто стојим својим именом иза својих ставова, па макар били погрешни. Било би ме срамота да овдје браним мафију која је довела народ на руб егзистенције, била би ме срамота да покушавам овдје обманути јавност неком фризираном статистиком, била би ме срамота да се кријем као пацов. Још нешто, погодио си да сам „несретник“. Многе ствари ме чине срећним, али сам дубоко несретан што ћу дјецу стварати у оваквом трулом друштву, што ће ми се дјеца рађати са дугом од неколико хиљада КМ у старту, што сте потрошили и прокоцкали њихову будућност, што сам на неки начин жртва непросвијећених и ситноинтересних појединаца, који у овом друштву чине гласачку већину. Несрећан сам што не постоји систем вриједности, што сте полусвијет начинили елитом, што се смањују плате људима, а лако се нађе 70 милиона КМ за спашавање опљачкане приватне банке, што су лимузине са ротацијом важније од дјечијих живота, па жицамо од опљачкане сиротиње за лијечење дјеце у иностранству. Нека Бог пита и мене и вас за оно што чинимо!

  15. Није важно књигу читати, колико је важно из књиге научити, ко се само једном у животу дружио са књигом, већ би здравом логиком био против дружења са додиковом кафанско-сеоском филозофијом. Ко је прочитао Андрића макар једном, видио би одмах проклету авлију, а ко је прочитао Домановића одмах би препознао Страдију и Вођу!

    Сходно овој логици, херцтреф није никад прочитао књигу или је напротив толико умоболан да има урођену погрешну перцепцију схватања!

    Бај де вај, мени чини задовољство кад те психиће попут њега доводим до лудачке хистерије, то ми дође као нека душевна храна!B-)

    Сад ће његов омиљени коментар, „паљанскогеноцидашкотерористичкосепаратисичко….“

  16. Ја сам једноставно убјеђен да у односу добрих и лоших људи у РС, да добрих има више, али су лоши боље распоређени!

    По тој логици, нама се црно пише и кад се промјени овакав лош систем, не знам који механизам може спречити прелазак ових крпеља, попут херцтрола, мистика, плетера, кајсер соза, пеције, миленкојарић,…и других на нове позиције система!?

  17. хистериктреф, кад дођеш себи, знаћеш да си дио тог црнила управо ти, али ти си и горе од црног, ти си труло црно срж карцинома ове болести РС-а која траје 11. година које је твој сељак проћердао кроз покрадене милијарде.

    Да је неко овако опљачко Њемачку, ту економску силу, тешко би се и она опоравила, а камоли ово мало јада од остатка бивше Југославије.

    Читам данас изјаву Патријарха, и он говори о вама црно да не може бити црње и да потврдим његове ријечи, чега се паметан стиди, будала се поноси. Толико о томе и теби.

Оставите одговор