Никола Дроњак: Да се ослободимо султана и зулумћара

Младим људима у РС не треба страна памет већ је довољна ова наша мука која нас је натјерала да се организујемо, каже Никола Дроњак. Данас се у Бањој Луци јавности представило Удружење грађана Слободна Република на челу са Николом Дроњком, некадашњим предсједником Уније студената Републике Српске. Недуго након протеста организованог у јуну ове године, УС […]

среда, септембар 18, 2013 / 14:56

Младим људима у РС не треба страна памет већ је довољна ова наша мука која нас је натјерала да се организујемо, каже Никола Дроњак.

Данас се у Бањој Луци јавности представило Удружење грађана Слободна Република на челу са Николом Дроњком, некадашњим предсједником Уније студената Републике Српске. Недуго након протеста организованог у јуну ове године, УС РС је добила ново руководство, а Дроњак је, како се говорило и претпостављало, загазио нову степеницу ка политичком ангажману и основао Слободну Републику.

Која није политичка партија, још увијек – вели он у интервјуу за Фронтал.

– Слободна Република је удружење грађана које је настало због друштвено-економско социјалне ситуације која је катастрофална и које ће покушати да окупи све младе људе и грађане РС који су незадовољни драматичном ситуацијом у којој се нелазимо, а не виде своју перспективу ни у једној од постојећих политичких партија.

Наш примарни циљ јесте да се режим на челу са Милорадом Додиком, који се понаша као султан на са својим зулумћарима, сруши, али нас је мотивисала и неспособност опозиције.

Желимо да сви млади људи покажу спремност да живимо боље и да зауставимо ово пропадање.

Зашто овакав назив?

Слободна Република прије свега настоји да друштво постане слободно од криминала и корупције.

А такође, имамо ситуацију да је режим почео да приводи и да лишава слободе новинаре, студенте и остале људе који се њима супростављају.

На који начин ће Слободна Република дјеловати?

Као и до сад, у студентским организацијама, користићемо низ перформанса и акција, протесте, демонстрације и све демократски облике изражавања и борбе.

Колико СР има чланова?

За сада има око 50-ак. Удружење је отворено за сваког ко има жељу и вољу да се прикључи. Ускоро ћемо оспособити и наше просторије за рад.

Шта је прва сљедећа акција?

За сада смо објавили да смо ту и да дјелујемо, а наставићемо активности које смо и раније спроводили. Активизам је кључан. Позивамо све младе људе да заједно са нама дјелују и да покажемо заправо да је моћ у рукама грађана и народа а не политичара.

Какав је ваш однос са УС РС и другим студентским оргнизацијама. Већ су се оградили од вас, на неки начин?

Позивам студентске организације и све студенте да реагују на ову ситуацију.

Пошто је положај ове популације све гори, треба их питати да ли су задовољни или нису и нема потребе да они мене поджавају или не, али ако не раде ништа онда постају саучесници режима.

Сљедећа година је изборна, да ли ће се С. Република приклонити некој политичкој партији или некога подржати на изборима?

Не бих сад желио о томе јер је дуг период до тада. Наставићемо активности, па ћемо видјети како се ситуација развијала, реаговаћемо.

По кулораима се прича да сте нова НВО коју ће финансирати странци да "сруши Додика." Да ли вас неко финансира?

Нико нас тренутно финансијски не помаже, али вјероватно ће бити неких грађана који буду хтјели, или неког од привредника који нису уништен од стране режима, да нам помогне.

То о страним плаћеницима су класичне инсинуације "чувара Српске" кога су тенкови СФОР довели на власт који има бојазан против било кога ко се побуни против њега.

Младим људима у РС не треба страна памет већ је довољна ова наша мука која нас је натјерала да се организујемо, а наше удружење је јавно и транспарентно и јавност ће увијек имати увида с чим располажемо и како.

Да ли ће Никола Дроњак бити кандидат на изборима наредне године?

За сад ћемо дјеловати кроз удружење, а јавност ће о свему осталом бити обавјештена.



0 КОМЕНТАРА

  1. Dronjak vječni student koji samo zna da buče u ovaj megafon, pravi organizaciju za ličnu promociju bez ikakve vizije i ideje kako bi stvarno trebalo da se izvrše nekakve dubinske i strukturne promjene u srpskom življu u RS. Dok ostali mladi obrazovani ljudi putuju po svijetu i obrazuju se i dalje odavde ih niko ništa ne pita niti ih vrbuje postaju stručnjaci cjenjeni i priznati vani, a mi ih ovdje odbacujemo, a prostor se daje ovakvim budućim zulumćarima koji nisu ništa bolji od ovih koji su sad na vlasti… SRAMOTA!

  2. Caњице познајеш ли Дроњка и да ли си присуствовала данашњој Прес конференцији кад тако убједљиво причаш да прави организацију за личну промоцију без визије и идеје.Колико то младих људи иде да се образује вани,мени се више чини да бјеже главом без обзира,од наше несреће тражећи кору хљеба у иностранству,радећи најгоре послове иако имају овдје стечену диплому,изгледа да је пуно призната вани?

  3. Очито је да Дроњак има капацитет за бављење политиком. Неко ко у току једног дана успије да од организације која је тек регистрована направи вијест дана и буде главна тема на свим форумума, ипак има политички таленат.

    sanja69, 18.09.2013. 20:49:41
    Колико знам од колега са медицинског факса Дроњак је 87. годиште (26 година) и дошао је до статуса апсолвент уз само једну обнову. Могу да разумијем да се неко не слаже са његовим ставовима али количина лажи која се против њега фабрикује заиста није коректна.

    Да будем апсолутно отворен ПОДРШКА ЗА СЛОБОДНУ РЕПУБЛИКУ!!!

  4. Jedinu nadu vidim u mladim ljudima, zato podrzavam svaki njihov trud da sebi nadju bolji zivot u ovoj Republici, jer nas starije su unistili potpuno. Razocarani smo stanjem koje nas je snaslo i koje nam je ova vlast nametnula, snage vise nemamo za dalje. Zato ne dozvolite da i vama naprave to isto. Borite se, ako nista, za svoju buducnost. I budite istrajni u svojim namjerama, ne posustajte tako lako. Na sve nacine ce pokusati da vam oduzmu svijest i upravljaju s vama. Okrenu vas u suprotno pravcu, da samo cutite i trpite i mislite da tako mora biti, jer ako se pobunis, gotov si! Ne pripisujte im moci, koje nemaju. Ne mogu vam nista! Buducnost zavisi od vas, ucinite je boljom!

  5. O, HVALIM TE BOŽE, da je napokon i našoj mladeži sjevnulo iz dupeta u vugla, red je i bio nakon svih ovih proteklih sušnih i grozomornih 20-tak godina. Aj’ bolje ikad nego nikad. Draga srca vam dajem podršku. A ovima što su počeli odma’ kenjati po Dronjku i organizatorima, da kažem,kakav je takav,bolji je milion puta od onih njegovih vršnjaka koji ništa ne preduzimaju da utiču na pozitivne promjene u društvu, već samo bleje izgubljeni i u vremenu i prostoru. Mladi naprijed u borbu za SLOBODNU REPUBLIKU!

  6. Никола Дроњак васкрсава у неком новом издању и умјесто редовне пријаве испита, овјеравања семестра и регулисања свог статуса на факултету баш по узору на своје претходнике у овим покушајима и вјечите лузере као што је и он сам, одлучује се на неки нови одисејски корак, прави неко удружење које онако само наизглед личи на Чанковићев покрет мирисања прољећног цвијећа СНП Избор је наш, али уствари није ни близу. Чанковић је безидејан и килав, а Дроњак је поред тога и безличан, стерилан и јако бледуњав као и његови налогадавци Босић и Чавић. Све је то прича испричана, неки коперникански обрт планетарних размјера који најављују , назови револуције и којекаве тричарије. Све су то искрено говорећи глупости, и нова снага и енергија се не назире ни издалека. Али свакако да правити удружење грађана аутоматски значи прање неког новца, а то да је могуће да неки пропали студенти нешто сруше, нема од тога ништа ако ни прије 8 година када је група студената водила неку смијешну акцију “КАТАНАЦ“ која је за циљ имала “освајање“ касарне Врбас и претварање исте у студентски кампус. Истина све док Миле Додик није лупио шаком о сто и од Стојичића и остале гарнитуре вајних политичара тог времена буквално изнудио ову касарну која је данас на услузи студентима, иако ми није баш најјасније зашто је баш зграда ректората офарбана у плаво и зашто естетски поменути кампус не личи нинашта. Е то су питања којима се треба Дроњак бавити а не политиком, али чек мало, ко оно бијеше Дроњак……апсолутно небитан лик….

  7. Недавно сам разговарао са једним од студената из моје општине који је био активан у Студентском парламенту. Он и његове колеге тврде:
    – да Дроњак није био на ранг листи студената који су уписани на Медицински факултет,
    – да је незаконито уписао све године студија (на основу одлуке Сената Универзитета о безусловном упису на трећу и више године студија, што је изборио за себе),
    – Дроњак је студент 5 године са положених 14 испита од укупно 38 колико треба да је положио да би био студент 5 године,
    – исти годинама користи незаконито собу у дому из које је истјерао дјецу палих бораца, а постигао је све привилегије уцјењујући министра, декана и професоре…

    …уцјењивао их је вјероватно плашећи их да ће организовати протесте и покренути овакву НВО. Није он будала, будале су они који иду за њим.

  8. Како их Дроњак боли па то је чудо. Скочили слуганска пера на њега у жељи да се додворе овима из врха странке па после да им се на састанцим улизују „Знаш ја сам онај са Фронтала…..“
    Чим они толику нападају Дроњка то значи да говори истину. Николетина само УДРИ ПО ЛОПОВИМА и чувај главу, удариће они на тебе и физички.

  9. Drug Petar izjavi:

    – да Дроњак није био на ранг листи студената који су уписани на Медицински факултет,
    – да је незаконито уписао све године студија (на основу одлуке Сената Универзитета о безусловном упису на трећу и више године студија, што је изборио за себе),
    – Дроњак је студент 5 године са положених 14 испита од укупно 38 колико треба да је положио да би био студент 5 године,
    – исти годинама користи незаконито собу у дому из које је истјерао дјецу палих бораца, а постигао је све привилегије уцјењујући министра, декана и професоре…

    E čuj Dronjak ucjenjuje profesore,dekane pa i ministre.
    Pa da je sve i tako. Zna se ko se može ucjenivati.Ucjenjuju se ljudi koji ze bave nezakonitim radom.
    Osim toga sve se ovo dešave u vrijeme kad su na vlasti ovi tvoji lopovi Petre.Zašto nisu reagovali na nezakonite radnje? Druže Perice sat otkucava..tika,taka..

  10. DOSMANLIJE su gore nego OSMANLIJE je bila parola u Srbiju u protekloj deceniji.

    Jedno je sigurno da ovi mladi ljudi ne mogu nista vise izgubiti osim mozda sanse za kakvu takvu buducnost i da ih treba podrzati. Inace, pretvoricemo se u drustvo penzionera i nezaposlenih koji cekaju doznake iz inostranstva od ove omladine koju je bahati rezim prisilio da napusti zemlju…

  11. Поздрављам свако оснивање Удружења грађана који ће окупљати младе.
    Добро је да се умијешају у живот Српске покушавајући обезбиједити себи бољу или сигурну будућност.

    Надам се да ће ово удружење добро сарађивати са студентском унијом, спортским, еколошким, културним и другим удружењима,како би цивилни сектор у правом смислу ријечи заживио код нас што до сада није био случај.

    У развијеним демократијама цивилни сектор својим поштеним и авангардним радом утиче на рад политичара и партија, на поштен рад Тужилаштава и Судова, на огромна улагања у здраву животну средину, у спорт, културу, науку…..

    Ништа се тамо не може лоше урадити да разна удружења свако из своје области или заједно то не осуде и искажу незадовољство на разне законом дозвољене начине.

    Еколошка партија ће увијек сарађивати са свима који искрено заступају интересе Српске, њених грађана и српског народа.

  12. squallp, 19.09.2013. 15:21:17

    А шта фали тој Чавићевој омладини? Није довољно стара и искусна ко ваша додикова омладина, мајкић, ракуљ, ћургузи, мишићке,…шта је то код Чавићеве омладине погрешно, што би требало да буде анатемисано од остале омладине РС-а, а не од ваше политичке секте!?

  13. Подршка свим омладинцима који имају шта да кажу и имају свој став! Колико дуго неко студира је његова/њена лична ствар и нема никакве везе са карактером и квалитетом те особе! Само напријед омладино!

  14. Петар Пеција, 19.09.2013. 07:12:53

    „ко оно бијеше Дроњак……апсолутно небитан лик….“

    Свако се чеше тамо гдје га сврби. Да ти је небитан не би се ти овдје јављао под пет никова. Но тиме му помажеш да одржи текст у врху читаности. Вјерујем да ти је захвалан. Толико ти је небитан да му знаш биографију и стање у индексу боље него његови пријатељи. А ко си ти да њему одређујеш шта ће радити? Је ли то власт треба да нам одреди не само како ћемо мислити и шта ћемо рећи, него и шта ћемо радити? Стаљин васкрсава у виртуелним ликовима неокомунистичке омладине! 🙂

    Млади људи, пуни идеала, и треба да се баве политиком. Не нужно кроз политичке странке и изласком на изборе. Лично бих волио да ова прича не заврши неком странком која ће се утопити у сивило, већ да из ње израсте корективни фактор за сваку наредну власт, да се неко супротстави сили власти и „стави брњице“ патолошким личностима које немају мјере. ВЛАСТ ТРЕБА ДА СЕ БРОЈИ НАРОДА, А НЕ НАРОД ВЛАСТИ!

    С друге стране, мени многи бивши и неки садашњи чланови СНСД-а, па чак и упосленици Владе РС приватно говоре ово што и Дроњак. Само не смију јавно, живе у страху за посао. По мом мишљењу, ако сте у страху, онда нисте слободан човјек. Када се човјек чврсто држи принципа и истине, нема чега да се плаши.

  15. Овдје су млади СКОЈ-евци са дна прехрамбеног ланца борбе за плијен изнијели и неколико неистина на рачун Николе Дроњка. Ударају на личност, јер немају одговоре на аргументе. Опет покушај дискредитације личности!

    Сретнем релативно често Николу, па знам да сада чисти испите са четврте године и мислим да ће дипломирати у року од двије године најдаље. Такође, он не живи у студентском дому.

    То колико ко студира, то је приватна ствар човјека. Никола својим учењем/неучењем никоме не наноси штету, а власт својим чињењем/нечињењем је нанијела огромну штету народу. Ево, ја сам вјечити студент, па прагу завршетка Медицинског факултета. Позивам вас да ми пошаљете неког вашег омладинца – апсолвента медицине да упоредимо медицинско знање. Политички, интелектуално и морално сам свакако супериорнији од готоово свих. Можемо и по том основу 1 на 1.

    Даље,

    1. ПИТАЈТЕ МИЛОРАДА ДОДИКА КАКО МУ СЕ ДЕСИЛО ДА ПАДНЕ НА ПОПРАВНИ У ПРВОМ РАЗРЕДУ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ (СМЈЕР МЕСАР)?

    2. ПИТАЈТЕ НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА СИНИШУ ДОДИКА КОЛИО ГОДИНА СТУДИРА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ?

    3. ПИТАЈТЕ ВАШУ ПРВУ ПЕРЈАНИЦУ У ПАРЛАМЕНТУ БиХ ДУШАНКУ МАЈКИЋ СА КОЛИКО ГОДИНА ЈЕ ЗАВРШИЛА ФАКУЛТЕТ, НА КОЈЕМ УНИВЕРЗИТЕТУ И ДА ЛИ ЈЕ ИСТИНА ДА ЈЕ У КАСНИМ ЧЕТРДЕСЕТИМ ПРВИ ПУТ ИЗВАДИЛА ПАСОШ?

    4. ПИТАЈТЕ ВАШУ ПРВУ ПЕРЈАНИЦУ У НСРС, НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА СРЂАНА МАЗАЛИЦУ ЗА КОЛИКО ГОДИНА ЈЕ ОЧИСТИО ДВИЈЕ ПРВЕ ГОДИНЕ НА ЕТФ-У И ПО ЧЕМУ ЈЕ ОН ТО УСПЈЕШНИЈИ СТУДЕНТ ОД НИКОЛЕ ДРОЊКА?

    Не знам колико вас би било у стању да научи испит од 2000 страна и добије оцјену 10. Ја из најтежих испита имам високе оцјене и имам ЗНАЊЕ. Пошаљите ми дјецу својих колега из партије који завршавају МФ да упоредимо знање. Папир је форма, може се и купити, знање је садржај. Не може се купити.

  16. herctref, Петар Пеција, sasa75,keyser soze, squallp

    „Страначки подмладак је, дакле, еуфемизам за шаку веома амбициозних и још више антиталентованих тридесетогодишњака наоружаних са по једном краватом, два три мобилна телефона, четири пет лажних фејсбук профила, гомилом спрејева и селотејпа за предизборно плакатирање својих и нагрђивање противничких кандидата. За нове клинце ту нема мјеста, нарочито ако намјеравају да мисле својим главама. Они који најмање штеде образ и најдубље се увлаче партијским газдама, акционарима државних и општинских фотеља, препознају се по букету умилних телећих погледа, пластичној озбиљности, униформисаном национализму, гомили истрошених флоскула и списковима функција, покретне и непокретне имовине која им представља не само најузвишенији политички идеал, већ и једини смисао живота. У таквом подземљу идеја, морала и духа нема опстанка ни овакве актуелне политичке елите, а камоли њене рехабилизације, смјене генерација. Другим ријечима, политичко изумирање младих почиње заљубљивањем у идеолошке барабе, навлакушом на менаџере муљажа, инвеститоре безумља, наставља се хроничном зависношћу о све модернијим техничким и маркетиншким помагалима у безобзирној борби за власт, социјалном надувеношћу, а завршава тешким артритисом морала, анорексијом самопоштовања, ампутацијом карактера.“

    Аутор: ПРОФ. ЂОРЂЕ ВУКОВИЋ

  17. drazen78bl Zašto porediš Dronjka koji obnavlja godine i koji je nikakav student, sa Dodikom koji je padao razred u pojoprivrednoj školi i koji je takođe bio nikakav student, a pri tom braniš i opravdavaš Dronjka, da li ti tim svojim pisanjem prizivaš novog Dodika u liku Dronjka, ako Dronjak i ovakvi kao on, a ne diplomirani i obrazovani ljudi jednog dana treba da preuzmu vlast onda će nam biti isto kao i danas ako ne i gore…. Ne slažem se sa tobom nikako, ne možemo se ponašati po principu daj da se nešto promjeni pa nek makar bude gore…

  18. E pa nije vrag da nema obrazovanog i poštenog sa mudima od ovolike republike, zar uvijek bune moraju da dižu ovi sa mudima bez mozga pa onda kad treba da se radi gradi i diže ekonimija oni se pogube, a kad treba da se pregovara sa strancima ne znaju ni mail da pošalju a kamo li da pričaju bar jedan strani jezik… MIslim ipak da to nije rješenje, problem je strah koji imaju ovi sa mudima jer obično takvi ljudi su šuplji i svoje šupljine popunjavaju sa palamuđenjem kao Dronjak o zulumćarima, a da ga pitaš definiciju zulumćara ne bi ni to znao… a kamo li kako pokrenuti društvo… Student koji nije podero cipele da bi završio fakultet već ih je dero po kafanama i po noćnim terevenkama i sastancima i student koji nije imao prospavane noći ne zbog učenja nego zbog kafanskog dima i glasne muzike za mene nije čovjek i džaba mu muda, za 20 godina će biti i raditi isto kao Dodik jer nije naučio šta znači patnja!

  19. Политички, интелектуално и морално сам свакако супериорнији од готоово свих. Можемо и по том основу 1 на 1.

    Kakav debil moraš biti pa da ovo izjaviš….

    Drži se ti politike, a mani se medicine i ne dao Bog da ti nekoga liječiš. Samo mentalno zaostalim osobama je potrebno da materiju, za čije je savlađivanje potrebno od 5 do 6 godina, usvaja 10 godina pa i više. Zato nam je i kuku što ovakvih danas imamo najviše, vječitih, mentalno zaostalih jednom rječju neproduktivnog kadra. Svi koji studiraju duže od jedne godine od predviđenog roka treba ispisati sa fakulteta i dati šansu pametnim ljudima, ljudima koji će raditi, truditi se i maksimalno posvetiti onome za što se edukuju a ovo sve ostalo ispisati.

  20. Зашто Дроњак није ништа рекао поводом тровања студената у Бањој Луци?
    Ако је тровање намјештаљка, као што тврде први, зашто није стао у одбрану студената и руководства Студентског центра?
    Ако је пак за тровање стварно одговорно руководство Студентског центра, као што тврде други, зашто није стао у одбрану студената и истовремено осудио руководство Студентског центра?
    Спорно је много тога код Дроњка, па и „принципијелност“ о напријед наведеном догађају.

  21. Na ovog malog su izgleda svi pomalo ljubomorni.
    Umjesti ljubomore neka isti pokažu aktivizam koji ovaj momak pokazuje .
    Ako izjavi ili napravi nešto što je protiv RS u redu je da bude napadnut ali ako kaže da opozicija nije dovoljno aktivna i da je vlast lopovska šta tu nije tačno?

    Zaslužuje podršku za početak.Nije loše i to što je radničko djete.

    Pred nama je da vidimo šta će raditi i da prema tome odredimo svoju kritiku ili podršku a ne da u startu slijedimo partijske linije koje ovaj mali uspješno kritikuje.

  22. herctref, 19.09.2013. 23:30:13

    Ево примјер класичног додиковог скојевца, мусав, мутав, глуп, прљав, смрдљив, идиот на куб!

    Тај херцтреф се хвалише да је просветни радник, мада чисто сумњам да постоји просвета на одјељењима психијатрије гдје он реално припада, али не сумњам да има оваквих тоне у додиковом образовном систему, па према томе, кад они питају какви су нам студенти, питам ја њих, какву сте ви то селекцију школског кадра кроз млађе генерације правили? Како је неко, по вама неук и неписмен, могао догурати да упише факултет?
    Очито да овдје ради приватна селекција, а на факултетима се професори издркавају над студентима!

  23. sanja69, 19.09.2013. 22:53:00

    Како Ви знате да је Никола „никакав студент“? Јесте ли Ви положили неки испит на Медицинском факултету? Јесте ли то чули од подшаторских виртуелних лола или сте Николин колега? Само сам сугерисао младим СКОЈ-евцима да прво погледају у свом дворишту, па онда преко плота. Ако се држите принципа, онда бисте испод неког Додиковог интервјуа требали написати: „Како овај може бити Предсједник кад је једва за месара завршио?“ А Милорад Додик није глуп човјек, као што није ни Никола Дроњак. Али Ви немате шта рећи на изнесене тезе, па идете да дискредитујете личност.

    А „интелект“ је добро написао. Вријеме ће показати, па према потезима можемо и критиковати. Ја ћу бити први, а то ћу радити под својим именом и нећу га питати за ништа друго осим јавног дјеловања.

    Дипломирани и образовани људи? Данас је диплома јефтинија него икад. Ви на челу Фонда ПИО имате човјека који је прије завршио постдипломски него додипломски студиј. И он је као стручан и образован. Имате министра који не зна ни гдје је Сава ни гдје је Дрина. А ето, поменух г-ђу Мајкић, која је до песедетих имала вишу педагошку, па опет често има боље наступе од неких доктора наука.

    Некако наступате као да се Никола кандидовао за Предсједника РС. А бабу Грозду да поставимо, ако неће красти, биће нам боље. Ништа не мора да ради.

  24. herctref, 19.09.2013. 23:30:13

    За разлику од тебе, и Дроњак и ја смо овдје јавно представљени и усудимо се бахатој власти рећи истину у лице. А ти као дрвени адвокат власти се сакрио као миш, па вријеђаш људе. Погледај се у огледало, па се запитај: „Шта ја то радим? Која је моја улога на овом порталу? Јесам ли слободан човјек ако се морам крити?“ Биће ти јасно да Никола и ја имамо оно што ти немаш, а требао би имати, ако си мушко. Но надам се да ће Те господа Стевандић и Босић тужити. Ако не, Драгуљче ће те ископати из рупе. 🙂 Можда ми будеш и пацијент.

    Прије неколико година је било истраживање на Медицинском факултету у Бањој Луци и просјек студирања је био 11,5 година. И то оних који заврше, а међу њима бар четвртина који потежу за корупцијом, везама и познанствима. Све захваљујући чињеници да су на 6-7 претклиничких катедри направљена „уска грла“, са пролазношћу испод 10% (а тих 10% су добрим дијелом били они који имају моћног оца или новац). Ради се о класичном рекетирању и нигдје у региону студије медицине не трају као у Бањој Луци. Имате упадљиво ретардираног момка из Београда који је готово дошао до краја факултета и с којим је заташкана афера. Рецимо, екс министар Шкрбић му је одузео индекс на испиту, али није покренуо истрагу како је човјек дошао у ситуацију да полаже чак и већи дио испита са 5. године Медицинског факултеа, иако му је проф. Бургић дијагностиковала да је на интелектуалном нивоу тринаестогодишњег дјетета у 26-ој години живота. И сад је најбоље да анонимни СКОЈ-евци са упитним знањем и образовањем дијеле лекције људима који студирају на најтежем факултету.

  25. Да се ви не плашите да би Дроњак могао преузети СНС од Шукала и Миловановића, па вас уз помоћ Вучића „разбити“ као ДС у Србији?

    Но на страну Дроњак. Имате ли ви, млади СКОЈ-евци одговор на ово што је написао проф. Вуковић? Ево, покрените иницијативу да он буде кандидат за Предсједника РС умјесто Додика!

    Образованији је, интелигентнији, писменији, моралнији, млађи, пристојнијег изгледа и понашања, предаје на политичким наукама (није доктор медицине), културан је, прави урбани интелектуалац (а не подшаторска турбофолк звијезда), умјерени националиста (не преудонационалиста), није уфуран да је месија.

  26. Рамштајн, 20.09.2013. 10:51:27

    Инспектор Драгуљче је евидентирао да је „херцтреф“ психолог, запослен у просвјети, и пољопривредник пијачар. Кад му је правио профил личности записао је: „Мутант настао укрштањем Бориса Тадића и Милорада Додика.“

    http://www.demotivacija.rs/media/demotivators/demotivacija.rs_Boris-Tadic-i-Milorad-Dodik-NAJVeCI-GROBARI-SRPSKOG-NARODA_136663291148.jpg

  27. Dečko je vječiti student,znam jer sam išao u srednju medicinsku školu u BL, i 12 mojih drugara je studiralo s njim, kažem studiralo, jer su već završili fakultet i zaposlili se kao doktori,tako da su mi pričali za njega kada se pročulo ko je on,predstavnik sudenata, a masne pare uzimao na organizaciju svih putovanja, u talu sa čelnicima iz ferijalnog saveza,znate ko su, kažu ljudi da je smješan lik i jadna mu majka koga on bude liječio, tako doktori pričaju , ne ja, ja nisam kompetentan.. Imao sam „čast“ da ga upoznam zimus na Jahorini, jer oni idu na studentsku zimu godinama na Jahorinu, pa smo igrom slučaja bili u istom društvu. Ja lično bahatiju i nekulturniju osobu nisam upoznao, ne gleda vas u oči dok priča, zvjernja po plafonu, priča nebulozne stvari, gleda ostale prisutnes visine, oni plitkoumni studenti-poltroni s njim u društvu svršavaju na njegove priče(oni sutra da nam vode državu), kao nema ideja u RS, projekata, ima ih on dosta, ali nema Vlada RS sluha za to, kao mene uhvatio ispitivati- gdje radiš, šta radiš,šta si završio, wtf, kao da je SDB?!? A vrhunac je bio kada je jedan aktuelni ministar sjedio s porodicom za stolom, a oni ide i ne persira ga kada ga pozdravlja, nego zove imenom, mahnu rukom i reče zdravo a dotični može roditelj 2 puta da mu bude, vidim bi mu neprijatno,mi za stolom se šokirali.. Nemam ja ništa protiv dečka, i neka studenti vode i razmišljaju svojom glavom, imaju konstruktivne ideje, to i treba tako, ja sam bio student, ali bahaćenje, nepoštovanje drugih, to je baš odraz nekulture, pa ni ljudi koji su na mnogo bitnijim funkcijama od njega se ne ponašaju tako.. Pozz

  28. Колико знам од колега са медицинског факса Дроњак је 87. годиште (26 година) и дошао је до статуса апсолвент уз само једну обнову. Могу да разумијем да се неко не слаже са његовим ставовима али количина лажи која се против њега фабрикује заиста није коректна.
    Само Ви другујте са лажима али мени је истина дража.

  29. Dragi moji studenti,
    Ne slušajte ove budale i ljeziljeboviće što vam prosipaju priču da je isto dobar doktor koji osnovne studije završi za 5 i za 11 godina. To samo propalica i vječito mentalno zaostali student može reći. Daleko im lijepa kuća bila i koga oni budu liječili neka im je Bog na pomoći. Nema sreće od studenta koji studira 10 godina. Uskoro to neće moći da se radi u R.Srpskoj a oni koji budu obnavljali godine biće ispisani i moraće da vrate državi pare koje je u njih uložila. Tek smo najebali kad nam ovi vječiti počnu da rade o glavi a i onako nam je zdravstvo potrči potrči pa neki dobar doktor, strava i užaš.

  30. herctref, 20.09.2013. 16:24:49

    Јбт који се све фијуци јављају из овог режимског ској-а, па има ли ико више нормалан у тој вашој секти?

    Које ће паре држави да враћа студент ако је на студијама преко 5-6 или 7 година, пошто је медицина најкомпликованија област студирања? Да ли си ти свјестан шта причаш, до када и докле важи буџетска стипендија за студенте? Не може нико каснити 5 година са испитима, а бити и даље на буџету и примати државне стипендије! Које су то онда друге паре?

  31. herctref, 20.09.2013. 18:43:08

    Ти си болестан, и то је највидљивија последица владања милокрада додика, створио је гомиле психића, попут њега и сада ти психићи овако кевћу ко керићи поред цесте, на сваког пролазника или на свако ауто!

    Не можеш се ни лијечити, јер је додиков кум уништио здравствени систем, немаш довољно пара за лијечење у иностранству, ово су типичне последице идеологијализације једног сеоског ђилкоша!

  32. Занимљиве тезе на овом посту. Сазнао сам сам неке ствари о којима нисам имао појма. На примјер, што дуже студираш стекнеш квалитетније знање. Не мореш знати ако се градиво не утврди.

    Једино ми није јасно како то да аутомеханичари опорављају аута, а сваке године им се мијења модел, док је код доктора модел миленијумима исти, а потребно им је много више школе него аутомеханичарима. Све ми се чини да су доктори глупљи. Читајући неке коментаре истих (додуше у перспетиви), више сам него увјерен у то.

  33. Сем Тригер (Симо Пјетлић Првоошурени), 21.09.2013. 08:37:06

    Ти си у животу пуно мање знања пропустио кроз сиве ћелије, а опет си психички декомпензован. Нијје свако имао привилегију да га школује Комунистичка партија совјетског савеза, а да у знак захвалности засупа америчке националне интересе на Балкану. Шта рећи о човјеку који је сљедбеник Којота фон Драсковитза? Од секретарице шустера Мике Шпиљка, преко одсјецања руке која држи турски барјак и оснивања паравојних формација до америчке пудлице.

    http://www.youtube.com/watch?v=nh5y_yt_Fj4

    http://www.youtube.com/watch?v=uiBffO-q_V4

    :D:D:D:D:D:D:D:D

  34. herctref, 21.09.2013. 19:12:41

    Неће мени мишеви у служби секташкомафијашке организације који провирују из рупе одређивати шта ћу радити у животу. Ових дана се с књигом дружим по 8-10 сати дневно, што већина вас није у животу. А опет нађем времена и за љубав, и за драге особе, али и да овдје обесмислим мисију тебе и твојих другова СКОЈ-еваца са дна ланца исхране.

    Ја овој држави дајем 17% за све што купим, уплаћујем редовно порез, све режије, и издао сам стан и уплаћујем порез сваког мјесеца и на то (што ради мање од 7% станодаваца). Уопште не зависим од ове власти и зато имам пуну слободу.

    С друге стране, државу су много коштали аранжмани са Балкан инвестмент банком, великим спонзором сеоског КК Поткозарје. Пара нема, али из мог и твог џепа ће се покрпати.

  35. drazen78bl, 21.09.2013. 19:42:53 [9031

    „…Ја овој држави дајем 17% за све што купим..“

    Sve tok to ne skonta svaki manjačko-goveđi,ravničarsko-kupusni, hercegovačko-kamenjarski ,međedo-romanijski i drinsko-patočarski polumutavi,musavi i polupismeni republički Srbin svaki će lopov koji zajaše na vlast krčmiti narodne pare ko da su mu babovina i častiti sinčiće sa kreditima po tri miliona da se ne bi drogirali !!

  36. Malaargeta, 21.09.2013. 20:54:50

    „Памћење се још може поделити на декларативно и процедурално. Пример декларативног памћења је познавање чињеница. За њега је одговорна кора великог мозга (неокортекс). Процедурално памћење подразумева вештине које се обављају аутоматски, без посебног интелектуалног труда: пливање, вожња бицикла, плес. Овим активностима управљају субкортикалне структуре мозга.“

    И кортекс и субкортикалне структуре су сива маса мозга. Можда су тебе негдје у Будимпешти увјерили да „знање“ примиш лакше преко клоаке него преко мозга?!

    MrStojan, 22.09.2013. 00:05:15

    http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&idnovost=13880

    Шта је проблем ако кажем: „Не дам вам да спашавате приватну литванску банку мојим новцем! Не дам вам да мојим новцем плаћате најскупљи километар аутопута у Европи. Не дам вам да мојим новцем стипендирате Цецу и Лепу Брену! Желим да мојим новцем направите вртић и спортске терене за дјецу. Желим да мојим новцем стимулишете рађање дјеце. Желим да мој новац трошите без бахатости и расипања.“?

    Да ли се замјерамо властима ако тако размишљамо? Они су љути на нас, јер им не дозвољавамо да нас поткрадају, да расипају то мало сиротиње што се скупи од опљачканог народа?

  37. Malaargeta, 22.09.2013. 13:38:34

    Виртуелни паштета учитељу, прочитај поново:

    „Пример декларативног памћења је познавање чињеница.“

    Шта је познавање чињеница него знање и како можеш нешто знати ако не упамтиш? Срећа, па си се сакрио иза увозне паштете, те твоје „искипавање“ нема велику тежину, као ни твоја виртуелна личност, с којом се идентификујеш. Битнија ти је форма но садржај. Хајде мало о теми! Или ти је циљ да скренеш пажњу с теме?

  38. Да би знање било јако, потребно је с времена на вријеме подсјетити се:

    „Страначки подмладак је, дакле, еуфемизам за шаку веома амбициозних и још више антиталентованих тридесетогодишњака наоружаних са по једном краватом, два три мобилна телефона, четири пет лажних фејсбук профила, гомилом спрејева и селотејпа за предизборно плакатирање својих и нагрђивање противничких кандидата. За нове клинце ту нема мјеста, нарочито ако намјеравају да мисле својим главама. Они који најмање штеде образ и најдубље се увлаче партијским газдама, акционарима државних и општинских фотеља, препознају се по букету умилних телећих погледа, пластичној озбиљности, униформисаном национализму, гомили истрошених флоскула и списковима функција, покретне и непокретне имовине која им представља не само најузвишенији политички идеал, већ и једини смисао живота. У таквом подземљу идеја, морала и духа нема опстанка ни овакве актуелне политичке елите, а камоли њене рехабилизације, смјене генерација. Другим ријечима, политичко изумирање младих почиње заљубљивањем у идеолошке барабе, навлакушом на менаџере муљажа, инвеститоре безумља, наставља се хроничном зависношћу о све модернијим техничким и маркетиншким помагалима у безобзирној борби за власт, социјалном надувеношћу, а завршава тешким артритисом морала, анорексијом самопоштовања, ампутацијом карактера.“

    Аутор: ПРОФ. ЂОРЂЕ ВУКОВИЋ

  39. Шта и колико вриједи диплома и знање стечено редовним студирањем, ако би у овом систему имали конкуренцију једног доктора наука и једног херцтрефа за мјесто рецимо шефа кабинета предсједника владе, додик би без двоумљења изабрао херцтрефа!
    Не зато да буде боље свима, него да буде боље њима, зато и јесте овако како јесте у РС!

    херцтреф је производ додиковог рада, а додик свој рад цијени више од било какве дипломе са било ког факултета!

  40. Ja bih da budem dipl. menadžer zulumovanja. Ako može.

    Što se tiče Dronjka, dosad sam imao negativno mišljenje o njemu, i imam još uvijek. To što je ovo neka „vijest“ samo pokazuje koliko je narod željan promjene.

    Ostavljam mogućnost da ovo UG bude zapravo nešto pozitivno, mada imam neke svoje (drugačije) ideje o borbi protiv režima koje planiram izložiti u vidu nekog tekstića u što skorije vrijeme.

  41. Ne kontam zašto se ovolika pažnja posvećuje Dronjku?

    UG „Slobodna Republika“, sam naziv je toliko naivno dvosmislen da udovolji onom glupljem korpusu (SNSD) glasača, koji bi rado da vidi odagnanje svojih najgorih strahova kroz naivno obećanje u riječi i nazivu, od Čuvara Srpske do Slobodne Republike. Intelektualni nivo Mikijevog Zabavnika, mada mi se čini da time vrijeđam tu dječju novinu.

    A objašnjenje je još jače – „Слободна Република прије свега настоји да друштво постане слободно од криминала и корупције.“,

    Maštovito.
    Nadahnuto.
    Originalno prije svega.
    Obećavajuće.

    Bravo.

  42. И ових готово 80 коментара говоре да Дроњак ипак има талента за политику и јавни рад уопште. Тешко да се могу сјетити када је неко последњи пут нанизао на Фронталу.рс толики број коментара.
    Мали је тата игрице.

  43. Вјероватно ће Рамуш у својој колумни тврдити како је Дража грдно погријешио што се приклонио Британији и САД, а није Хитлеру и Стаљину.

    Јадан је Равногорски покрет када га оснивају декларисани љубитељи Хитлера и нацизма. Па тим удбашима је и циљ да четнике представе као фашисте.

  44. Starina Novak, 23.09.2013. 09:45:56

    Захваљујем што си пронашао ове моје дописе још од прије двије три године, био сам готово заборавио на све ово, а овдје се јасно види, да је моје мишљење годинама исправно.

    Симагинице, ти си субудаласта ханумица, тако да узалудно је теби тумачити за шта се борити кроз национализам, јер сам национализам није идеологија, он је само један дио постојања било ког народа, па су тако готово све европске земље успостављене као националне државе! Унутар једне нације сам против подјеле на класе, што је основна разлика између мог и твог схватања, ти си за енглезе, што значи да усвајаш њихову доктрину живота, подјелу на класе и сталеже, јер су они дубоко подијељено друштво на те социјалне слојеве.

    Због тога сам ја уз Равногорски покрет као националистички свенародни покрет, а не онај почетни ЈВуО, али за доктрину Димитрија Љотића, при крају свог ратног пута и сам Чича Дража је ту своју грешку уочио и послао шубару са кокардом као поклон Љотићу, а зна се шта тај гест представља у нашим обичајима! Љотић је умнија глава, Светосавски назицонализам је био савршен пројекат око којег би се цјелокупан српски народ могао окупити и ујединити.
    Чича је био само она сива гола војна перспектива, без тактике и без дипломатије, без идеологије и без коначног циља у таквом рату, зато је његова војска иако најмоћнија и најбројнија од свих домаћих, прошла тако катастрофално лоше изгубљена, а сада и заборављена!

    Рaмштaјн, 23.09.2013. 11:23:06
    Опет те неки неопрезни психијатар пустио из луднице за компјутер, или те газда изгубио негдје у парку!?

  45. E jebo me svak ako nam ovaj ispradak išta pomogne.

    Slobodnu republiku je napravio tek kad je ispao sa mjesta predsjednika studentske unije ili tako nečega.
    Vidio nema tu ljeba za njega pa otišao da traži hljeb 🙂
    A skupio škart iz svih stranaka.
    Ne bojim se ja njega više me brinu ovi sa njim koji idu da se najedu kupusa iza njega.

  46. Никола је најјаче српско име, краљеви, ђенерали, научници, политичари, спортисти и умјетници, бивши и садашњи, то име носе,или су носили.

    Не каже народ узалуд да име носи човјека, нажалост многи нису то име оправдали.

  47. Никола је најјаче српско име, краљеви, ђенерали, научници, политичари, спортисти и умјетници, бивши и садашњи, то име носе,или су носили.

    Не каже народ узалуд да име носи човјека, нажалост многи нису то име оправдали.

Оставите одговор