Милораду Поповићу награда Меша Селимовић

Црногорски писац Милорад Поповић добитник је награде "Меша Селимовић" за најбољи роман ("Карнера") објављен 2012. на говорном простору Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије. Награда је лауреату уручена вечерас на завршној церемонији 13. међународних књижевних сусрета „Цум грано салис“, у Народном позоришту Тузла. „За мене је ово најважнија награда коју сам до сада […]

недеља, септембар 8, 2013 / 16:57

Црногорски писац Милорад Поповић добитник је награде "Меша Селимовић" за најбољи роман ("Карнера") објављен 2012. на говорном простору Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије.

Награда је лауреату уручена вечерас на завршној церемонији 13. међународних књижевних сусрета „Цум грано салис“, у Народном позоришту Тузла.

„За мене је ово најважнија награда коју сам до сада добио, јер је за кратко вријеме постала и најзначајнија књижевна награда у југоисточној Европи. Ово је мој први роман и тим више захваљујем жирију на храбрости и части коју су ми указали“, казао је Милорад Поповић.

Ове године у најужем избору за награду било је пет романа: „Дуговечност“ Светислава Басара из Србије, „Белладонна“ Даше Дрндић, и „Планет Фриедман“ Јосипа Млакића из Хрватске, “Одлагање. Парезија“ Андреја Николаидиса и „Карнера“ Милорада Поповића из Црне Горе.

О овогодишњем добитнику престижне награде одлучио је жири у саставу: Хаџем Хајдаревић (предсједник жирија), Јагна Погачник, Владимир Арсенић, Павле Горановић и Фарук Шехић.



Оставите одговор