БиХ добила БЈРМ, Русија испала са четри пораза

У дербију групе Б Босна и Херцеговина савладала је Македонију 62:54 и приближила се пласмана у наредну рунду, док је Шпанија остварила нову убједљиву побједу са 89:53 над Пољском. БиХ је у директном дуелу за позицију и пласман у другу рунду надиграла Македонију казнивши очајан шут ривала за три поена (3/25). Истакли су се Мирза […]

недеља, септембар 8, 2013 / 17:46

У дербију групе Б Босна и Херцеговина савладала је Македонију 62:54 и приближила се пласмана у наредну рунду, док је Шпанија остварила нову убједљиву побједу са 89:53 над Пољском.

БиХ је у директном дуелу за позицију и пласман у другу рунду надиграла Македонију казнивши очајан шут ривала за три поена (3/25). Истакли су се Мирза Телетовић и Нихад Ђедовић са укупно 42 поена.

Нови пораз и елиминацију доживела је Њемачка, боља је била Велика Британија са 81:74, а такмичење је завршила и Русија поразом од Финске 86:83 после два продужетка.

Русија је неславно завршила свој наступ на Евробаскету, иако је одиграла боље него у прва три кола, доживјела је нови пораз од представника Скандинавије. овај пут је пала тек после два продужетка против Финске. Тројица Финаца имала су "дабл-дабл".

Шпанија је имала 36 поена предности већ на полувремену, примила је само 13 поена у првих 20 минута, била је и на +46, али је на крају Пољска ублажила катастрофу. Петорица Шпанаца имала су двоцифрен учинак.

Све утакмице четвртог кола почињу минутом ћутања, због саобраћајне несреће у Мађарској у којој су погинули тренер и тим менаџер Ђера Фузи Акош и Петер Таподи, а тешко је повријеђена српска кошаркашица Наташа Ковачевић и лјекари су морали да јој ампутирају ногу.



Оставите одговор