Како замишљате пакао: Уједињују ли се ДС и ЛДП?

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић је, наиме, позвао ДС и њено чланство да се уједине у једну странку и тако постану ефикасна алтернатива садашњој власти у којој суверено доминира само један човек – лидер СНС Александар Вучић. Ненад Милић, заменик председника ЛДП, јуче је за “Блиц” објаснио да позив “није телефонирање страначким људима”, већ покушај да […]

четвртак, септембар 5, 2013 / 22:48

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић је, наиме, позвао ДС и њено чланство да се уједине у једну странку и тако постану ефикасна алтернатива садашњој власти у којој суверено доминира само један човек – лидер СНС Александар Вучић.

Ненад Милић, заменик председника ЛДП, јуче је за “Блиц” објаснио да позив “није телефонирање страначким људима”, већ покушај да се успостави квалитетан однос с бирачима који свој интерес не препознају у концепту Вучића, Ивице Дачића и Томислава Николића.

Борислав Стефановић, шеф посланичке групе ДС у Скупштини, објаснио је за “Блиц” да о иницијативи лидера ЛДП до сада није разговарано у странци, да су двије странке несумњиво блиске, али и да имају веома различите ставове о економији.

„Како да правимо исту странку са људима који нас оптужују да хоћемо колхозе и совхозе у Србији?! Ми смо за социјални модел, они хоће сурови тржишни. Они би да све приватизују, ми нагињемо мешавини тржишног и државног капитализма. Они мисле да је ПКБ модел као из СССР, ми смо уверени да је то модел за 21. век“, наводе саговорници Данаса из ДС.

Како оцјењују, разлике између ДС и ЛДП у економији сличне су разликама између СНС и СПС-ПУПС, „због којих је Влада Србије осуђена на пропаст, а ми не желимо да понављамо њихове грешке“.

У уторак увече је лидер ЛДП Чедомир Јовановић у изјави за РТС поручио да се залаже за успостављање "неопходне равнотеже у друштву" и стварање политичке организације која ће имати јасан програм.



Оставите одговор