Дачић близу одлуке да раскине коалицију са ДС-ом у Београду

Премијер Ивица Дачић рекао је на конференцији за штампу после сусрета са министром за европске послове Француске Тјеријем Репантеном да ће се "у наредним данима" разматрати питање градске власти у Београду", гдје су на власти социјалисти и Демократска странка. На питање новинара да ли је његова јучерашња изјава да је Ђилас плусквамперфекат и да ли […]

понедељак, септембар 2, 2013 / 15:16

Премијер Ивица Дачић рекао је на конференцији за штампу после сусрета са министром за европске послове Француске Тјеријем Репантеном да ће се "у наредним данима" разматрати питање градске власти у Београду", гдје су на власти социјалисти и Демократска странка.

На питање новинара да ли је његова јучерашња изјава да је Ђилас плусквамперфекат и да ли то значи најаву краја градске владе у садашњем саставу, односно Ђиласа као градоначелника, Дачић је одговорио да не значи.

"Рекао сам да је он на путу да то постане", рекао је Дачић.

Новинари су инсистирали да прецизира са ким ће Французи сарађивати када је ријеч о заједничким пројектима, на примјер када је у питању метро у Београду.

Дачић је истакао да су пројекти са Француском "сталног карактера" и да то нема никакве везе са тим ко је на власти или ко ће бити.

"Они ће сарађивати са свим оним организацијама које тренутно постоје, без обзира ко је на власти или која ће гарнитура бити на власти", рекао је Дачић.

Премијер је констатовао да је новинарско питање о пројектима заправо било постављено да би се добио одговор о Ђиласу.

"Ово ме питате да бисте чули шта је са Ђиласом. Још нисмо о томе разговарали, али, биће то на дневном реду наредних дана", рекао је Дачић.

И вицепремијер Александар Вучић најавио је да ће са премијером Ивицом Дачићем разговарати о будућности власти у Београду и Војводини.

Према његовим ријечима, о томе ће бити ријечи послије наредне рунде бриселског дијалога са Приштином 8. септембра и "када се заврше велике ствари око инвестиција".

Вучић је новинарима, послије отварање штампарије АПМ "Принт", рекао да ће о евентуалној смјени власти у Београду разговарати органи СНС-а и СПС-а, али да не мисли да има "потребе за страшном журбом у том послу".



Оставите одговор