Угљевик Офлајн

Кад смо их упратили, већ превише људи нас је питало: Јесте чули за Угљевик Офлајн? И онда су нас забављали неко вријеме док није постало очигледно: и даље су смијешни и не посустају. Комбинација локалних топонима и ликова са њузовским начином приказивања стварности, у краткој форми, на Фејсбуку и Твитеру, наилази на добар пријем. Које […]

субота, август 17, 2013 / 07:52

Кад смо их упратили, већ превише људи нас је питало: Јесте чули за Угљевик Офлајн? И онда су нас забављали неко вријеме док није постало очигледно: и даље су смијешни и не посустају.

Комбинација локалних топонима и ликова са њузовским начином приказивања стварности, у краткој форми, на Фејсбуку и Твитеру, наилази на добар пријем.

Које мјесто је готивније за живот, Угљевик "онлајн" или "офлајн"? Шта су чије предности?

* Дефинитивно Угљевик Офлајн. У свијету „Офлајна“ Угљевик је веома развијен град, не општина. Угљевик посједује аеродром, зоолошки врт, чист ваздух, дом културе са сјајним програмом, ноћни живот на коме му завиди чак и Београд, сви су запослени, срећни и са једним станом вишка у Новом Саду.

Са друге стране имамо Угљевик Онлајн као општину, не град. У реалном Угљевику имамо аутобуску станицу, превише паса луталица, рудник и теромоелектрану, али и Рашида Сердарова, кафиће са пивом од марку, а једном мјесечно имамо чак и дискотеку. Опет сви задовољни, срећни и са једним станом вишка у Новом Саду.

Како гледате на инвестиције у Угљевику, радујете ли се повећању количине сумпора у ваздуху?

* Бојимо се да је управо тај сумпор једино што ће Угљевик добити од тих инвестиција. Сигурни смо да 90% становништа у Угљевика дијели мишљење са нама. Инвестиција у којој од 10 марака Угљевик добија само једну марку а губи 5 не може никако бити добра. Нека оставе они нама наше, ништа више не тражимо. У поређену са осталим општинама, у Угљевик се релативно лијепо живи. Ситнице треба кориговати.

Ко су локални ликови које помињете у статусима, колико су стварни, колико постоје у стварности?

* Све наше објаве имају за циљ скретање пажње на неку појаву у друшту. Угљевик је мало мјесто и сви се међусобно познају, тако да смо принуђени спомињати све (да се неко не би наљутио), неке директно – неке индиректно. Популарни Стојан Мићин и Љепосава Ђојина су једини измишљени ликови које спомињемо али представљају реалну слику.

Да сте власт, шта би сте направили од Угљевика?

* Направили би смо онај Угљевик „офлајн“ из првог питања. Шалимо се. Жеље су једно, реалност је друго. Као што смо већ рекли, треба кориговати ситнице. Пре свега, побољшати узајамну сарадњу између општине Угљевик и РиТЕ, само на тај начин Угљевик може максимално напредовати.

Шта за Угљевичане значи Скала радио, и по чему је то особен медиј?

*Скала радио је једини локални радио и не може свадба, пунољетство или неко весеље проћи без њих. Наше мишљење је да има још доста простора за напредовање. Побољшати музички програм и више простора посветити омладини.

Јесте ли прегледали ко су вам фанови, колико вас прате они који су географски доста даље од Мајевице?

* Наравно, то стално пратимо и то је оно што нас мотивише да наставимо даље. Угљевик Офлајн из дана у дан константно напредује. Људи су схватили нашу мисију и подржавају нас.

Свјесни сте да ћете разочарати људе из БЛ, уколико роштиљница код Ћиће није онаква каквом је спомињете, или не дај Боже, не постоји?

*Заиста постоји и све је тако како смо и писали. То је више од роштиљнице, обавезно посјетити. Толико их рекламирамо а нико нас не плаћа



Оставите одговор