БЛАРТ: Пријавите се и песничите

У оквиру бањалучког фестивала независне културне и умјетничке сцене БЛАРТ од 05. до 07. 09. 2013. одржаће се тренинг активног читања поезије у јавним просторима. Тим поводом организатори су позвали појединце и групе да, у опуштеној и пријатељској атмосфери, узму учешће у овој манифестацији. Песничење је настало као иницијатива умјетничке групе „Шкарт” у новембру 2008. […]

петак, август 16, 2013 / 20:53

У оквиру бањалучког фестивала независне културне и умјетничке сцене БЛАРТ од 05. до 07. 09. 2013. одржаће се тренинг активног читања поезије у јавним просторима.

Тим поводом организатори су позвали појединце и групе да, у опуштеној и пријатељској атмосфери, узму учешће у овој манифестацији.

Песничење је настало као иницијатива умјетничке групе „Шкарт” у новембру 2008. године са циљем да подржи појединце да изразе креативне потенцијале, истовремено промовишући нову форму представљања и размјене стваралаштва, и оснажујући неафирмисане умјетнике да јавно излажу своје стваралаштво.

Песничење проналази и подржава појединце и групе које пишу поезију ван класичних / афирмисаних поетских кругова, и омогућује им да своје погледе, жеље, снове и страхове јавно представе публици, како у својој средини тако и у другим мјестима. Као такво, представља медијум за промоцију нових актера поетске, уметничке и кантауторске сцене, и подстиче неафирмисане умјетнике и оне који се нису опробали у умјетности да истраже сопствене креативне потенцијале и преобликују своју реалност у форму перформанса.

Поред тога, Песничење трасира простор за глас “друге стране” – скрајнуте и недовољно видљиве групе и појединце различитих социо-културолошких позадина: активисте и пасивне, руралне и урбане, субкултурне и лабораторијске, гаражне и кухињске.

Ипак, Песничење је отворено и за већ етаблиране ствараоце који имају храбрости и знатижеље да се сретну са рискантним темама, несташном, ангажованом и неиндиферентном публиком и необиљеженим и неконвенционалоним просторима.
Пријаве се шаљу на [email protected], а у наслов поруке обавезно је ставити Песничење.



Оставите одговор