Влада РС се жалила Фејсбуку: Укините лажни профил

Влада Републике Српске упутила је јуче допис администрацији друштвене мреже "Фејсбук" да уклони лажни профил Владе Српске, који је недавно постављен на овој мрежи. "Влада Српске жели да се огради од садржаја на том профилу и наглашава да не сноси никакву одговорност за информације и наводне одговоре који се на овој страници дају корисницима", наводи […]

среда, август 14, 2013 / 14:08

Влада Републике Српске упутила је јуче допис администрацији друштвене мреже "Фејсбук" да уклони лажни профил Владе Српске, који је недавно постављен на овој мрежи.

"Влада Српске жели да се огради од садржаја на том профилу и наглашава да не сноси никакву одговорност за информације и наводне одговоре који се на овој страници дају корисницима", наводи се у саопштењу Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Из Владе подсјећају грађан е да све потребне информације могу добити на званичној Интернет страници Владе Републике Српске (www.владарс.net), или директним контактом са надлежнима у институцијама Владе.



0 КОМЕНТАРА

  1. herctref, 14.08.2013. 16:14:25

    Закони Републике Српске су за „Фејс“ нешто као „Правилник о кућном реду Кућног савјета“. Немају никакву посљедицу. Фејсбук је глобална, а „приватна“ ИТ компанија под контролом ЦИА-е и НСА. Једини начин да се нешто ту промјени је да то нареде ове две агенције, или да се, обзиром да је то феномен „кошнице“ гдје сви сваког лајкују и по јајима драшкају, те је потребна МАСОВНОСТ за сваку озбиљнију акцију, да се методом масовне петиције издејствује промјена. Као што је то скорих дана урадио млади доктор из Новог Сада Андреј Фајгељ поводом укидања фејсбук странице „Међународне иницијативе за праћење антисрбизма“, а која је УКИНУТА??? на лобирање усташлука.
    http://www.standard.rs/andrej-fajgelj-srbi-jaci-i-od-fejsbuka.html
    Наравно да се поставља питање играња лопте на „страни“ и са пристрасним судијама, али ако је рат новим информативним технологијама под морање, онда се он мора водити.
    Непријатељ не пита хоћеш ли ратовати него жели да те закопа под 30 метара смећа.
    Влада је учинила по обичају оно што у датом тренутку НАЈМАЊЕ може.
    Можда се уљуљкују да смо већ под руским атомским кишобраном, па нам борба по интернету и не треба… Ја се не бих кладио.

  2. Tešane,
    ja sam samo naveo primjer ovaj fejsbuk, a mislio sam na malo šire uređenje pisanja po internetu. Vidiš li da svako može napisati šta ko hoće i u ime koga hoće. To mi liči na krađu nečijeg identiteta, a to je krivično djelo. Samo me interesuje od ovih što slave što se neko potpisuje u ime države i piše svakojake gluposti kako bi se osjećali da se neko u njihovo ime potpiše i piše svakojage đakonije i kompromitujuće tekstove.
    Evoi ovaj englez, na oči obrazovan, ko neki ugledni građanin daje potpunu podršku ismijavanju Republike Srpske. Samo me čudi je li mu smiješno što mu se veliki broj internet zajednice s pravom podsmijeva onoj molbi za posao koju je napisao hemijskom olovkom, pa još nepismeno. Inteligencija na nivou nema šta.

Оставите одговор