Због подршке Морсију: Забрањен улазак добитници Нобелове награде

Египатски званичници су саопштили да је добитници Нобелове награде за мир, Тавакул Карман из Јемена одбијен улазак у Египат, након што је допутовала на аеродром у Каиру. Карман, прва Арапкиња која је освојила Нобелову награду за мир, изразила је противљење војном пучу којим је свргнут исламистички предсjедник Мохамед Морси 3. јула, после масовних протеста у […]

недеља, август 4, 2013 / 16:01

Египатски званичници су саопштили да је добитници Нобелове награде за мир, Тавакул Карман из Јемена одбијен улазак у Египат, након што је допутовала на аеродром у Каиру.

Карман, прва Арапкиња која је освојила Нобелову награду за мир, изразила је противљење војном пучу којим је свргнут исламистички предсjедник Мохамед Морси 3. јула, после масовних протеста у којима су милиони Египћана тражили да се он повуче, преноси АП.

Карман је рекла да је намjеравала да се прикључи већем од два протеста који одржавају Морсијеве присталице у главном граду Египта.

Аеродромски званичници су рекли да је Тавакул враћена након што је стигла у Каиро из Уједињених Арапских Емирата, наводи АП.



Оставите одговор