А у нашим жељезницама: Синдикат подноси пријаве

Представници Самосталног синдиката машиновођа Жељезница Републике Српске поднијели су јутрос кривичну пријаву против више лица због, како кажу, незаконитих радњи у овом предузећу. Машиновође су кривичну пријаву и извјештаје интерне ревизије, те унутрашње контроле у ЖРС-у, као и више уговора које сматрају штетним предали у Центар јавне безбједности Добој. Потпредсједник ССМ ЖРС-а Божо Вучић рекао […]

понедељак, јул 8, 2013 / 11:59

Представници Самосталног синдиката машиновођа Жељезница Републике Српске поднијели су јутрос кривичну пријаву против више лица због, како кажу, незаконитих радњи у овом предузећу.

Машиновође су кривичну пријаву и извјештаје интерне ревизије, те унутрашње контроле у ЖРС-у, као и више уговора које сматрају штетним предали у Центар јавне безбједности Добој.

Потпредсједник ССМ ЖРС-а Божо Вучић рекао је да је ово предузеће оштећено и незаконитим располагањем кредита у износу од око 16 милиона КМ, за који су ЖРС задужене у протеклом периоду.

Синдикат машиновођа у кривичној пријави захтијева од полиције да изврши опсежну истрагу, којом би се утврдила одговорност и одговорни за незаконите радње, које су уочене у извјештају интерне ревизије и унутрашње контроле у ЖРС-у.

У служби за информисање ЖРС-а истакли су да ће генерални директор овог предузећа Драган Савановић свој коментар дати тек када се упозна са садржајем документације коју су представници синдиката предали у ЦЈБ Добој.

Пред Окружним судом у Добоју данас је почела главна расправа по тужби машиновођа против управе ЖРС-а и контра тужби ЖРС-а против машиновођа због штета које су настале током генералног штрајка прије двије године.



Оставите одговор