Руски удар метоера два пута обишао земљу

Научници који су проучавали удар метеора који је пролетео изнад Русије у фебруару саопштили су да је ударни талас био толико јак да је могао два пута да обиђе земљу. Студија о проласку метеора изнад Русије се појавила у научном магазину за геогизичка истраживања, а у њој се налазе и подаци и подаци Међународног система […]

недеља, јун 30, 2013 / 14:31

Научници који су проучавали удар метеора који је пролетео изнад Русије у фебруару саопштили су да је ударни талас био толико јак да је могао два пута да обиђе земљу.

Студија о проласку метеора изнад Русије се појавила у научном магазину за геогизичка истраживања, а у њој се налазе и подаци и подаци Међународног система надгледања (ИМС) за које Истраживачи кажу да је помоћу сензора тада забиљежио "најмоћнији догађај икада" .

Сензори су нормално распоређени да открију и измјере доказе о нуклеарним тестовима, а Алексис ле Пичон из комисије за атомску енергију Француске и његове колеге тврде да је ударни талас метеора био еквивалентан експлозији од 460 килотона ТНТ.

Преко 1.000 људи је повријеђено након што је свемирски камен од 10.000 хиљада тона сагорио половином фебруара изнад Русије у области Чељабинска, након чега је три града засула метеорска киша.



Оставите одговор