Баштинац: СНСД казнио три своја посланика због кашњења на сједнице НС РС

Члан Главног одбора Савеза независних социјалдемократа Никола Баштинац рекао је да су три посланика ове странке кажњена са по 500 КМ због неоправданог кашњења на сједницу Народне скупштине Републике Срспке прошле седмице, као и да ће та средства бити употријебљена у хуманитарне сврхе. Баштинац је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да не може […]

недеља, јун 30, 2013 / 12:57

Члан Главног одбора Савеза независних социјалдемократа Никола Баштинац рекао је да су три посланика ове странке кажњена са по 500 КМ због неоправданог кашњења на сједницу Народне скупштине Републике Срспке прошле седмице, као и да ће та средства бити употријебљена у хуманитарне сврхе.

Баштинац је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да не може прецизирати о којим посланицима је ријеч.

Он је додао да ће СНСД на сутрашњем наставку сједнице Народне скупштине подржати одлуку о кредиту од 15 милиона КМ за материјално-техничко опремање Министартсва унутрашњих послова /МУП/ Српске, као и враћање плата полицији у јануару наредне године на ниво из прошле године, што значи пет одсто више зараде у односу на садашње.

Баштинац тврди да би Влада Српске ускоро требала вратити и плате просвјетним радницима, које су такође смањене почетком године.

Осврћући се на за сутра најављене протесте у Сарајеву, он је рекао да грађани имају право на протесте, али да то треба да раде у складу са законом.

"Очекујемо да ће се безбједносне структуре у Сарајеву понашати у складу са законом. Слободни смо само онолико колико не угрожавамо туђу слободу", нагласио је Баштинац.

Он је оцијенио да ће улазак Хрватске у Европску унију имати негативних, али и позитивних ефеката.

"Влада Републике Српске спремала се за могућа дешавања и видјећемо у наредном периоду какви ће бити одговори", закључио је Баштинац.



0 КОМЕНТАРА

  1. Čuj ne može kazati koji poslanici su kažnjeni.Pa zašto uopšte izlazite u javnost sa takvim informacijama.Ili je bitno da se nešto kaže a nije bitno šta.
    Sigurno je da će ova vlast koja je narod dovela na ivicu egzistencije u narednoj izbornoj godini sve učiniti da ostane na grbači ovog naroda,pa će vratiti plate budžetskim korisnicima,a mislim da će po starom oprobanom receptu biti i novih masovnih primanja.Ali mislim da njihovo vreme neumitno prolazi i da treba da se pripreme za ono što slijedi.A šta mislite da im slijedi?

Оставите одговор