Штрајк у РТВ Источно Сарајево

Радници Радија и телевизије /РТВ/Српско Сарајево настављају генерални штрајк до испуњења захтјева, или постизања договра о рјешењу тешке ситуације у којој се налази ова медијска кућа, рекла је Срни члан Штрајкачког одбора Слађана Братић.

уторак, јун 4, 2013 / 10:48

Радници РТВ Српско Сарајево, који су јуче ступили у генерални штрајк, захтијевају, између осталог, измирење четири неисплаћене плате у пуном износу и нову систематизацију радних мјеста.

Синдикална организација РТВ Српско Сарајево саопштила је да од најаве генералног штрајка до данас није дошло до договора са генералним директором, због чега су донијели одлуку о прекиду рада.

Синдикат тражи и исплату свих топлих оброка, накнада за превоз радницима, уплату доприноса су циљем овјере здравствених књижица и регрес.

Штрајкачки одбор тражи од директора да што прије нађе рјешење за превазилажење насталих проблема.

Директор РТВ Српско Сарајево Александар Костовић рекао је да је Пореска управа овој медијској кући блокирала рачуне, због неизмирених обавеза, те да не могу ништа урадити док се то не ријеши.

Костовић је навео да је градоначелник Источног Сарајева Ненад Самрџија формирао Комисију која ће да утврди стање и пут ка рјешењу изласка из кризе.

Према његовим ријечима, Комисија је јуче одржала прву сједницу и донијела одлуку да се што прије одржи састанак са представницима Владе Републике Српске, јер она може да буде кључна у рјешавању овог проблема.

Он је подсјетио да је на почетку ове године Влада Републике Српске интервенисала са 100.000 КМ, те се нада да ће то и сада учинити да ли неким грантом или финансирањем пројеката.

"У Влади Српске сматрају да ово није само медиј од локалног нивоа, већ од стратешког значаја за Републику Српску и да све треба урадити да опстане и да што прије дођемо у ситуацију да можемо да функционишемо", рекао је Костовић.

Он је подсјетио да град Српско Сарајево, као оснивач РТВ Српско Сарајево, редовно измирује своје обавезе, али да то није довољно за нормалан рад и функционисање.



Оставите одговор