Влада убрзава регистрацију пословних субјеката

Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката, који је утврдила Влада Републике Српске, дефинисано је да је овај поступак хитан, једнообразан и примјењив на све пословне субјекте које у БиХ основају домаћа и страна физичка и правна лица. Циљ овог закона је да се утврди поступак уписа у регистар пословних субјеката […]

четвртак, мај 16, 2013 / 11:32

Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката, који је утврдила Влада Републике Српске, дефинисано је да је овај поступак хитан, једнообразан и примјењив на све пословне субјекте које у БиХ основају домаћа и страна физичка и правна лица.

Циљ овог закона је да се утврди поступак уписа у регистар пословних субјеката у Републици Српској, те да се у складу са Оквирним законом БиХ, успостави једнообразна идентификација пословних субјеката, наводи се у образложењу Нацрта закона.

Посебну новину представља увођење једношалтерског система путем Агенције за посредничке и информатичко-финансијске услуге /АПИФ/.

Пријава за упис у судски регистар подноси се АПИФ-у, непосредно у штампаном облику или електронским путем, а Агенција је дужна да приложи потребне исправе, предвиђене овим законом, и достави пријаву са потребном документацијом надлежном регистрационом суду на одлучивање.

Надлежни регистрациони суд донијеће одлуку о регистрацији у року од два дана од дана пријема пријаве у правилу, без одржавања рочишта.

Нацрт овог закона Влада је утврдила на јучерашњој сједници.



Оставите одговор